2018-12-17 19:55:42
Φωτογραφία για Όταν οι τρομοκράτες αποδεικνύονται εξυπνότεροι από τους πολιτικούς μας και οι πολιτικοί ρίχνουν νερό στο μύλο της τρομοκρατίας
Διαπίστωση πρώτη. Την περίοδο κορύφωσης του εθνικού διχασμού, ο πρώτος στόχος των στρατευμένων βασιβουζούκων της πολιτικής μισαλλοδοξίας ήταν τα

γραφεία και οι εκτυπώσεις των ενάντιων εφημερίδων.

Διαπίστωση δεύτερη. Πάντοτε στο παγκόσμιο ιστορικό προτσές των περιόδων πολιτικής βίας τα μέσα ενημέρωσης βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή του εκφοβισμού και της τρομοκρατίας. Είτε επρόκειτο για ναζί, είτε για εξωνημένα γκρουπούσκουλα των καθεστώτων που υπηρέτησαν τον ανεξαρτήτως χρώματος φασισμό και τον φονταμενταλισμό. 

Θα περίμενε κανείς ως εκ τούτου, ο πολιτικός κόσμος να διδαχθεί από τα λάθη του και έχοντας ως εφαλτήριο την τρομοκρατική επίθεση στον Σκάι, ν' αναδιαμορφώσει πλήρως την πολιτική στρατηγική της πόλωσης, των αποκλεισμών (εμπάργκο) και του διχασμού που καλλιεργούν συστηματικά τα τελευταία χρόνια και δυστυχώς περνάει υποδόρια στο DNA αφιονισμένων λούμπεν στοιχείων, που παραδοσιακά τρέφονται και θεριεύουν από την πολιτική εχθρότητα και κλιμακούμενη ανωμαλία (βλέπε παρακράτος, Κοτζαμάνη και ρητορικά σχήματα του τύπου ποιος κυβερνά αυτή την χώρα). Ευχόμαστε να μην ξανατεθούν τέτοιου είδους ρητορικά σχήματα.


Και αντί για συναίνεση έστω ακόμη και σε αυτή καθεαυτή την καταδίκη της ενέργειας που πάνω απ' όλα βλάπτει την Δημοκρατία και τον σταθερό συνταγματικό πυλώνα της που είναι η ελευθεροτυπία, βλέπουμε σφοδρές αντιπαραθέσεις, υπονοούμενα είτε σαφείς εκατέρωθεν αιχμές και πάρθια βέλη, σ' ένα πολιτικό περιβάλλον χολώδες και όζον, που έρχονται να υπηρετήσουν αυτό που οιονεί αναθεματίζουν. Την ίδια την τρομοκρατία.

Μα αυτός είναι ο στόχος της τρομοκρατίας. Η πολιτική αποσταθεροποίηση και η δημιουργία αντιμαχόμενων στρατοπέδων- φατριών που εργάζονται και απεργάζονται πολιτική- δημοκρατική  αποσταθεροποίηση και ταραχή. Και υπό αυτή την έννοια, ο σημερινός πολιτικός κόσμος εργάζεται όχι υπέρ και για το λαό που επιδιώκει ομαλότητα, αλλά υπέρ και για τους τρομοκράτες και όλους όσοι επιβουλεύονται τη Δημοκρατία και τις αρχέγονες εμπεδωμένες στην Ελλάδα ανθρωπιστικές αξίες της.

του Γιώργου Καραϊβάζ
_
bloko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ