2018-12-17 22:12:07
Φωτογραφία για Κόντρα ΦΙΦΑ με ΟΥΕΦΑ για το Μουντιάλ συλλόγων
Φρένο στα σχέδια της FIFA για Μουντιάλ συλλόγων με 24 ομάδες κάθε τέσσερα χρόνια, βάζει η UEFA. Ο πρόεδρος της FIFA Τζιάνι Ινφαντίνο, περιέγραψε ήδη το σχέδιο του νέου τουρνουά, σε ένα συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στα τέλη Μαρτίου στην Μπογκοτά. Όμως, αυτή η ιδέα, συναντά την αντίθεση του Αλεξάντερ Τσεφερίν και της UEFA, η οποία δεν είναι υπέρ αυτής της μορφής.

Και χωρίς αυτήν την υποστήριξη, δεν μπορεί να υπάρχει τέτοιο τουρνουά. Το κύριο σημείο της τριβής αναφέρεται στην σύνθεση των συμμετεχόντων. Το Μουντιάλ 24 ομάδων που προτείνει η FIFA, προβλέπει 12 ευρωπαϊκές ομάδες, συμπεριλαμβανομένων των φιναλίστ του Champions League της τελευταίας τετραετίας και των νικητών του Europa League. Σε περίπτωση που οι φιναλίστ ή οι πρωταθλητές είναι ίδιοι, η επιλογή θα γίνεται σύμφωνα με την κατάταξη της FIFA. Οι ομάδες της Νότιας Αμερικής θα έχουν τέσσερις εγγυημένες θέσεις για τους νικητές του Libertadores
. Θα υπάρχουν επίσης δύο ομάδες της Αφρικής, της Ασίας και της Κεντρικής Αμερικής, μία για τη χώρα υποδοχής και τέλος, άλλη μία ακόμη, μετά από μπαράζ μεταξύ των συλλόγων από τη Νότια Αμερική και την Ωκεανία. Θα διεξαγόταν το χρόνο πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο και κατά τη διάρκεια τριών Σαββατοκύριακων τον Ιούνιο. Ο Τσεφερίν θέλει μεγαλύτερη εκπροσώπηση για την UEFA και υποστηρίζει ότι η εκτίμηση που υπάρχει, είναι πως από τον συνολικό πλούτο που παράγεται από το ποδόσφαιρο στον κόσμο, το 75% προέρχεται την Ευρώπη. Η FIFA υποστηρίζει ότι πρέπει να δοθεί ώθηση στο Παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων, το οποίο επειδή παίζεται τον Δεκέμβριο, κινδυνεύει να χάσει το ενδιαφέρον που πρέπει να έχει. Η προσέλευση στα γήπεδα δεν υπερβαίνει κατά μέσο όρο τους 30.000 θεατές. Ένας άλλος λόγος είναι οικονομικός. Το 2017, το Μουντιάλ συλλόγων δημιούργησε έσοδα στην FIFA σχεδόν 40 εκατομμύρια ευρώ. Όπως έχει γίνει γνωστό η FIFA έχει παρουσιάσει 12ετή προσφορά από μια κοινοπραξία αντί 25 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της ίδιας της FIFA, το νέο Μουντιάλ, το οποίο θα είχε 31 αγώνες, θα χρειαζόταν να δημιουργήσει έσοδα μεταξύ 650 και 1.000 εκατομμύρια δολάρια για να είναι βιώσιμο.
athlitikotetradio
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Εντός συνόρων πάει τρένο
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Εντός συνόρων πάει τρένο
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ