2018-12-18 09:01:46
Φωτογραφία για Ο «ξανθός» και ο «σγουρομάλλης» - Αυτοί είναι οι δύο ύποπτοι για το τρομοκρατικό χτύπημα στον ΣΚΑΪ [Βίντεο]
Ο «ξανθός» και ο «σγουρομάλλης» είναι τα δύο πρόσωπα που φέρονται να έκαναν τα προειδοποιητικά τηλεφωνήματα..Τουλάχιστον επτά άτομα η ομάδα κρούσης.

Όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής στρέφονται σε δύο «γνώριμα» αλλά αταυτοποίητα πρόσωπα

Από δύο διαφορετικά πρόσωπα έγιναν σύμφωνα με τον τηλεοπτικό συαθμό ΣΚΑΙ τα προειδοποιητικά τηλεφωνήματα για το τρομοκρατικό χτύπημα στον ΣΚΑΙ.

Ο τηλεοπτικός σταθμός επικαλούμενος πηγές της ΕΛΑΣ ανέφερε ότι όπως προκύπτει από το τμήμα ανάλυσης ήχου και φωνής από το τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛΑΣ, δύο διαφορετικά πρόσωπα επικοινώνησαν με τηλέφωνα που χρησιμοποίησαν για μία και μοναδική φορά στο zougla στις 01:55 και στις 01:57 στον ΑΝΤ1.

Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με τον ΣΚΑΙ, φάνηκαν και τα στίγματα εκπομπής των κινητών τηλεφώνων που χρησιμοποίησαν τα οποία έγιναν από το κέντρο της Αθήνας.


Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στρέφονται σε δύο πρόσωπα τα οποία είναι αταυτοποίητα ανέφερε ο ΣΚΑΙ: Ο «σγουρομάλλης» και ο «ξανθός». Εφεραν τα επίθετα Τριαντόπουλος και Παπαδόπουλος σύμφωνα με τα στοιχεία των πλαστών ταυτοτήτων τα οποία είχαν βρεθεί σε γιάφκα στο κέντρο της Αθήνας, τον Νοέμβριο του 2017.

Το εν λόγω σπίτι είχε ενοικιαστεί με τα στοιχεία «Δημήτρης Παναγούλιας» τα οποία είχαν βρεθεί σε ψηφιακή μορφή στο σπίτι της Πώλας Ρούπα στην Ηλιούπολη.

Τουλάχιστον επτά άτομα η ομάδα κρούσης

Επίσης η Αντιτρομοκρατική έχει σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ έχει καταλήξει στην ομάδα κρούσης: Τρία τουλάχιστον άτομα βρίσκονταν στο αυτοκίνητο opel το οποίο βρέθηκε καμένο στα Ανω Πετράλωνα: Ενας οδηγούσε, το δεύτερο άτομο κάλυπτε και ένα τρίτο τοποθέτησε το σακίδιο έξω από τον ΣΚΑΙ. Οι δύο προαναφερθέντες «σγουρομάλλης» και«ξανθός» φέρεται να έκαναν τα τηλεφωνήματα, ενώ σύμφωνα με την αντιτρομοκρατική υπήρχαν και άλλα δύο τουλάχιστον άτομα ως «κάλυψη». Συνολικά δηλαδή στην επιχείρηση μετείχαν τουλάχιστον επτά άτομα.

Οι έρευνες της ΕΛΑΣ στρέφονται επίσης και σε ένα δεύτερο αυτοκίνητο στο οποίο φέρεται να επιβιβάστηκαν οι δράστες μόλις έκαψαν το πρώτο όχημα διαφυγής τους, στα Ανω Πετράλωνα.

Στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ.

Στο μικροσκόπιο έχει βάλει η Αντιτρομοκρατική επτά άτομα, τα οποία θεωρεί ότι ευθύνονται για τη βομβιστική επίθεση που έγινε τα ξημερώματα της 17ης Δεκεμβρίου στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN TV, οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής λένε ότι οι δράστες ήξεραν και πώς θα σχεδιάσουν το χτύπημα αλλά και πώς θα εφαρμόσουν το σχέδιό τους, προκειμένου να μην γίνουν αντιληπτοί.

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί υποστηρίζουν ότι το χτύπημα στον ΣΚΑΪ ήταν τόσο οργανωμένο που διήρκεσε μόλις δέκα δευτερόλεπτα ενώ οι δράστες τοποθέτησαν το σακίδιο με τον εκρηκτικό μηχανισμό σε ένα σημείο όπου τα δέντρα ήταν αρκετά υψηλά για να μην γίνουν οι ίδιοι αντιληπτοί από τις κάμερες που υπάρχουν περιμετρικά του καναλιού.

Το σχέδιο των δραστών

Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής που χειρίζονται την υπόθεση, θεωρούν σχεδόν βέβαιο ότι πίσω από την επίθεση στον ΣΚΑΪ κρύβεται η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών (ΟΛΑ). Κι αυτό υποστηρίζουν ότι η συγκεκριμένη ομάδα είναι αρκετά εξοπλισμένη για να το αναλάβει. Στο ερώτημα πώς σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε η επίθεση, οι αστυνομικοί σημειώνουν ότι τρία άτομα από την ομάδα ήταν επιφορτισμένα στο να τοποθετήσουν το σακίδιο στον τηλεοπτικό σταθμό, δύο άτομα λειτουργούσαν ως τσιλιαδόροι και δύο άτομα έκαναν τα προειδοποιητικά τηλεφωνήματα. Ακόμη, οι αστυνομικοί υποστηρίζουν ότι οι δράστες χρησιμοποίησαν δύο οχήματα για να ξεφύγουν. Ένα που έκαψαν και ένα που χρησιμοποίησαν μετά το καμένο όχημα.

Αυτό που εξετάζουν τώρα από τις κάμερες ασφαλείας που υπάρχουν στον ΣΚΑΪ, είναι να διαπιστωθεί εάν το συγκεκριμένο όχημα με το οποίο διέφυγαν οι τρομοκράτες από το σημείο, έχει εμφανιστεί και άλλες φορές έξω από τον τηλεοπτικό σταθμό.

Πάντως, οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής υποστηρίζουν ότι δεν είναι στο σκοτάδι. Κι αυτό γιατί πιστεύουν ότι στην ΟΛΑ συμμετέχουν οκτώ άτομα, τα οποία είναι λίγο πολύ, όπως λένε σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN TV, γνωστά στις Αρχές.

Πάντως, από την ισχυρή έκρηξη προκλήθηκαν μεγάλες ζημιές στα τζάμια, μέχρι τον 6ο όροφο του κτιρίου, αλλά και ζημιές στους τοίχους στο εσωτερικό του κτιρίου. Οι αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας εκφράζουν την άποψη ότι οι ζημιές θα ήταν ακόμα μεγαλύτερες, αλλά μεγάλο μέρος του ωστικού κύματος εκτονώθηκε προς το κενό, καθώς δεν υπήρχε σταθερό αντικείμενο από την άλλη πλευρά για να το στείλει όλο προς μια κατεύθυνση.
eglimatikotita
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ