2018-12-18 13:00:45
Φωτογραφία για ΚΩΣΤΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ: Κατασπαταλήθηκαν πολλά εκατομμύρια ευρώ στο Δήμο ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ με σχεδόν ανύπαρκτο αναπτυξιακό έργο!
ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ

Τα πάντα στη δημοσιότητα.

Πάρτε το μέλλον του Δήμου στα χέρια σας.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ. ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.

      ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ από συστάσεως του ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ.

     Είμαι στη διάθεση οποιασδήποτε πολιτικής, διοικητικής και άλλης υπηρεσίας της συντεταγμένης πολιτείας να συνδράμω στο έργο της στη κατεύθυνση,  γιατί θεωρώ ότι ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ.

-Παρακαλώ τον αναγνώστη πριν διαβάσει το σημερινό άρθρο, να διαβάσει την ανακοίνωση της 16ης-12-2018, που επισυνάπτουμε (ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ)

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

-ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ.

-ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΑΠΟΔΟΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ.

 Για άλλου είδους ευθύνες (αν υπάρχουν) ΘΑ ΑΠΟΦΑΝΘΟΥΝ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙOI.

           Στη δεύτερη συνεδρίαση του Δημοτικού  Συμβουλίου το Φθινόπωρο του 2014 ο Δήμαρχος κ. Αποστολάκης με περισσή αλαζονεία και απύθμενη έπαρση είπε: «Εμάς εξέλεξαν οι Δημότες, θα κάνουμε ότι θέλουμε και στο τέλος  θα μας κρίνουν». Νοοτροπία σαφώς αντιδημοκρατική.  


      Η τοπική αυτοδιοίκηση έχει και σωστά οικονομική και διοικητική αυτοτέλεια. Αυτό δεν σημαίνει όμως ανομία  ούτε βεβαίως ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Για να το κάνουμε κατανοητό θα χρησιμοποιήσουμε ένα απλό παράδειγμα:   

        Ας πούμε ότι ο Δήμος διαθέτει 50.000 ευρώ είτε από ιδίους πόρους, είτε από χρηματοδότηση κρατική ή από άλλη πηγή. Το έργο ή τη προμήθεια που θα δαπανηθεί το ποσό αυτό είναι δικαίωμα της Δημοτικής Αρχής (σύμφωνα με τη πολιτική της) κατόπιν αποφάσεων των αρμόδιων οργάνων. Το πώς θα γίνει όμως η δαπάνη καθορίζεται από τη νομοθεσία. Εγγραφή στο τεχνικό πρόγραμμα, στο προϋπολογισμό, απόφαση της αρμόδιας επιτροπής, απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, μελέτη του έργου, παραλαβή του έργου, βεβαίωση καλής εκτέλεσης.....    

       Στη πορεία αυτή ο ρόλος του Δημοτικού Συμβούλου της πλειοψηφίας ή της μειοψηφίας είναι ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟΣ και  ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΕΥΘΥΝΕΣ. Ο διάλογος είναι απαραίτητο συστατικό της λειτουργίας της Δημοκρατίας. Η συμμετοχή των Δημοτών επιβάλλεται να ενθαρρύνεται από την εκάστοτε Δημοτική Αρχή. Ο ρόλος της Αντιπολίτευσης είναι καθοριστικός στη διαμόρφωση της τελικής απόφασης και βασική της υποχρέωση είναι ο έλεγχος. Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί της πολιτείας έχουν το τελευταίο  λόγο. Αυτή είναι η νόμιμη και χρηστή διοίκηση.

         Στο Δήμο μας δυστυχώς τα περισσότερα από τα παραπάνω είναι πολυτέλεια. Το λέω με γνώση, θλίψη και απογοήτευση. Ο Δήμαρχος κ. Αποστολάκης και η Δημοτική του ομάδα πολιτεύονται με τη λογική ότι ο Δήμος τους ανήκει, έχουν νοοτροπία κτητική. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η εξουσία, τα πάσης φύσεως  αγαθά που προέρχονται από αυτή και φυσικά η επανεκλογή.  

       Η φραστική επίθεση που δέχτηκα από το Δήμαρχο κ. Αποστολάκη  ήταν προγραμματισμένη. Ούτε τυχαία ήταν, ούτε σε τυχαίο χρόνο έγινε. Στη πολιτική είμαι από το 1977. -Δεν θα πέσω στη παγίδα σας Δήμαρχε κ. Αποστολάκη. -Η αδυναμία σας να με αντιμετωπίσατε πολιτικά σας έσπρωξε σε αυτό το ατόπημα ολκής. -Βρίσκεστε σε πολιτικό πανικό και πορεία πολιτικής κατάρρευσης. Δεν θα πέσω στη παγίδα σας, τη πολιτική αντιπαράθεση να τη μετατρέψετε σε προσωπική αντιδικία.  Το θέμα της αναίτιας προσβολής μου θα το διερευνήσει η συντεταγμένη πολιτεία. 

         Αν έχετε πολιτικό ανάστημα, πολιτικό θάρρος εκεί είναι οι διοικητικοί και οι πολιτικοί  προϊστάμενοι της υπηρεσίας που εργάζομαι. Δεν έχετε παρά να κάνετε τις καταγγελίες σας ή ότι άλλο σας συμβουλεύσει  η νομική σας υπηρεσία. Σε διαφορετική περίπτωση ψάξτε, να μάθετε ποιών πολιτικά είναι χαρακτηριστικό η συκοφαντία.  

Πάμε στο πολιτικό σκέλος του θέματος.

Παρακαλώ αγαπητοί αναγνώστες δείτε τη συνοπτική οικονομική κατάσταση προϋπολογισμού Εσόδων- Εξόδων του Δήμου Ακτίου- Βόνιτσας οικονομικού έτους 2018.

         Είναι έγγραφο  της οικονομικής υπηρεσίας του Δήμου (δημοσιευμένο στην διαύγεια με ΑΔΑ   Ω87Ω6Ζ-ΦΔΥ) με αριθμό 1661, ημερομηνία 22/02/2018 και φέρει την υπογραφή του Δημάρχου κ Αποστολάκη.  

ΣΥΝΟΛΟ ΕΣΟΔΩΝ για το 2018= 17.789.812,75 ευρώ

ΣΥΝΟΛΟ ΕΞΟΔΩΝ για το 2018= 17.789.812,75 ευρώ

Δήμαρχε κ. Αποστολάκη 

        Φοβάστε τους ενημερωμένους Δημότες. Τρέμετε τους ελεύθερους και ενεργούς πολίτες. Είστε υπέρμαχος της αδιαφάνειας. Είστε από τους λίγους Δημάρχους που δεν τολμήσατε στη διάρκεια της θητείας σας να κάνετε τη προβλεπόμενη από το νόμο ειδική συνεδρίαση που συνηθίζεται να ονομάζεται λογοδοσία του Δημάρχου και της Δημοτικής Αρχής. 

   Ο λόγος είναι απλός. Δεν έχετε να παρουσιάσετε αξιόλογο αναπτυξιακό έργο παρά τα πολλά εκατομμύρια ευρώ που κόπηκαν σε χρηματικά εντάλματα πληρωμής από 1-9-2014 που αναλάβατε μέχρι σήμερα. Πακτωλός χρημάτων πήγε σε κατάλληλα επιλεγμένους εργολάβους και προμηθευτές μέσα και έξω από το Δήμο με τη μέθοδο των απευθείας αναθέσεων. 

          Αυτά και άλλα πολλά δεν θέλετε να μάθουν οι Δημότες. Ματαιοπονείτε όμως.  Οι Δημότες  γνωρίζουν και το επόμενο διάστημα με τη κυκλοφορία του βιβλίου μου θα μάθουν πολλά και πολύ περισσότερα.   Είτε το θέλετε, είτε δεν το θέλετε το βιβλίο μου θα φτάσει παντού.

Επαναλαμβάνω τη πρόταση – πολιτική πρόκληση:

       Διαλέξτε τηλεόραση, δημοσιογράφους και ελάτε όποτε είστε έτοιμος να συζητήσουμε για όλα τα θέματα του Δήμου. Με εμένα  συνομιλητή δεν θα τολμήσετε να πείτε αυτά που λέτε στο Δημοτικό Συμβούλιο και στους Δημότες. Διαχειριστήκατε πολλά χρήματα και δεν εισπράξατε τις οφειλές των Δημοτών για να έχετε εκλογική πελατεία. Αυτή είναι η πραγματικότητα. 

Αγαπητοί Αναγνώστες

-Εύχομαι σε όλους Υγεία, Καλές Γιορτές και Εκπλήρωση κάθε επιθυμίας σας.

-Από καρδιάς ένα μεγάλο ευχαριστώ για τη συμπαράσταση σας. Μην ανησυχείτε. Στο πλαίσιο της  νομιμότητας έχω πάρει όλα τα μέτρα αυτοπροστασίας  μου.  

-Από το  βιβλίο μου θα μάθετε   πόσα εκατομμύρια ευρώ  κατασπαταλήθηκαν με σχεδόν ανύπαρκτο αναπτυξιακό έργο.  Αυτά δεν θέλει να μάθετε ο Δήμαρχος κ Αποστολάκης.

Επαληθεύτηκα πλήρως. Τώρα γνωρίζετε τα πάντα. 

-ΔΕΝ ΠΤΟΟΥΜΑΙ- ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΩ- ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ ΚΑΝΕΝΑ παρά ΜΟΝΟ ΤΟ ΘΕΟ.

-ΕΙΜΑΙ ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΟΣ.

-ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ- ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ- ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕ

-ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ. ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.

-Ο ΔΗΜΟΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ.

-Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ........

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ

1)-Την 1η-12-2017 λόγω των φοβερών καταιγίδων  από το Δήμο  Aκτίου- Βόνιτσας, η ΔΕ Ανακτορίου, η ΔΕ Μεδεώνος, και μόνο η πρώην Κοινότητα Βάτου κηρύχτηκαν σε κατάσταση έκτακτης  ανάγκης. 

Το υπόλοιπο μέρος της ΔΕ Παλαίρου γιατί δεν κηρύχτηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης;

    Πως μοιράστηκε το τεράστιο χρηματικό ποσό;  Θα το μάθετε στο επόμενο άρθρο.

2)-Πόσοι εργολάβοι ή προμηθευτές εισέπραξαν τη τωρινή δημοτική περίοδο περίπου 2.000.000 ευρώ;  Πάνω ή κάτω από επτά; 
ximeronews
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ