2018-12-18 13:51:41
Φωτογραφία για Καυτά παραλειπόμενα από το συνέδριο της ΠΕΑΛΣ
Γερακαράκος, Σταθόπουλος, Σαιτάκης έβαλαν "φωτιά στο σκηνικό"...με έντονες αντιπαραθέσεις με τους Υπουργούς

 

Στις 15-16 Δεκεμβρίου διεξήχθη στο Βόλο το 11ο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ένωσης Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος.

 

Στο χώρο εκδηλώσεων  FOROYM του   ‘’PARK HOTEL’’,  ένα άκρως ενδιαφέρον συνέδριο, στο οποίο παρέστησαν  η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Α.ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ, υπουργοί, βουλευτές και πλήθος τοπικών παραγόντων.

 

Παρούσα και η εκκλησία δια του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Δημητριάδος.

 

Άρτια οργάνωση και συντονισμός από Διοικητικό Συμβούλιο.

 

Ευκαιρία απόδρασης από την ρουτίνα της καθημερινότητας για τους συνέδρους και  τους καλεσμένους.

 

Συναντήσεις, συζητήσεις  εκτός μικροφώνων, σχολιασμοί, ερωτηματικά….. 

 

Πάντα  αυτές οι "συνάξεις"  έχουν και καυτά παραλειπόμενα τους….


 

Αίσθηση προκάλεσε στους πάντες  η παρουσία τόσων πολλών κυβερνητικών στελεχών.

 

Υπουργοί, Υφυπουργοί, Γενικοί Γραμματείς, Βουλευτές,  και  τοπικά κομματικά στελέχη της περιοχής και πολλοί άλλοι.

 

 Είναι βλέπετε η ώρα εκδήλωσης της αγάπης των πολιτευτών προς τον ψηφοφόρο.

 

 

 Όπως ήταν αναμενόμενο  λοιπόν, η ατμόσφαιρα είχε έντονο προεκλογικό τόνο με παράλληλους μονολόγους και τοποθετήσεις που κινούνταν στην ίδια κατεύθυνση.

 

Η απουσία αντίθετης άποψης από τη μη προσέλευση στελεχών της  αντιπολίτευσης -πλην ΚΚΕ- δεν συνεισέφερε στην ανάπτυξη του πολιτικού διαλόγου.

 

Εκφώνησαν τους χαιρετισμούς τους η  στρατιωτική και πολιτική ηγεσία, όλοι αισθανθήκαμε να μας καταλαμβάνει αίσθημα πλήρους ακινησίας και πλήρους καθησυχασμού  

«Αγαπάτε αλλήλους», όλα βαίνουν καλώς  

Όταν πήρε το λόγο ο Πρόεδρος των Πυροσβεστών (ΠΟΕΥΠΣ), κ. ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ Δημήτρης από τον γνωστό καυστικό  και «εμπρηστικό» του λόγο, όλοι αντιλήφθηκαν, ότι ευρίσκονται σε συνέδριο, όπου κυριαρχούν οι αντιθέσεις και οι αντικρουόμενες απόψεις.

 

Ο κ. ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ γνώστης  ο ίδιος των προβλημάτων των ένστολων δεν μπορούσε παρά να διαφωνήσει με το ‘’όλα καλά’’ που μέχρι εκείνη τη στιγμή παρουσιαζόταν από τα χείλη του Υπουργού Ναυτιλίας και των παρευρισκόμενων εκπροσώπων της Κυβέρνησης.

 

Άμεση ήταν η αντίδραση των Υπουργών που φάνηκε η ενόχληση τους, αισθανόμενοι την ανάγκη της δευτερολογίας.

 

Τίποτε βέβαια δεν ήταν πλέον δυνατό να αλλάξει το κλίμα.. Το συνέδριο μόλις είχε αρχίσει.

 

 Ο Πρόεδρος των Αστυνομικών (ΠΟΑΣΥ) κ. ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόρης που τον διαδέχθηκε στο βήμα, γνωρίζοντας από πρώτο χέρι, όσο λίγοι, τα προβλήματα της οικογένειας των Σωμάτων Ασφαλείας, αρνήθηκε επίσης το επιχειρούμενο  ‘’όλα είναι καλά’’  και σε ακόμα πιο υψηλούς τόνους αναφέρθηκε  καταρχήν στην ελλιπή εφαρμογή της δικαστικής Απόφασης του ΣτΕ για την επιστροφή των αναδρομικών στους ενστόλους.

 

Είπε χαρακτηριστικά, ότι η απόφαση της Κυβέρνησης να επιστρέψει τα ‘’αναδρομικά’’  δεν είναι κάτι καινοφανές, όπως θέλουν να το περάσουν, αλλά ήταν ρητή υποχρέωση της να συμμορφωθεί  στην Απόφαση του Ανώτατου  Διοικητικού Δικαστηρίου της Χώρας.

 

 

 

Επίσης αναφέρθηκε στο γεγονός ότι, η Κυβέρνηση εφαρμόζει πλημμελώς την Απόφαση του ΣτΕ, καθώς μαζί με την επιστροφή των δεδουλευμένων όφειλε- πράγμα που δεν έπραξε-, να επιστρέψει και τους μισθούς στο επίπεδο του 2012, όπως αναφέρεται ρητά στην Απόφαση.

 

Σε αντίθεση με αυτά, η Κυβέρνηση ωθεί τα στελέχη των  Ε.Δ και Σ.Α σε δεύτερο γύρω προσφυγών….

 

Επιχειρεί να δώσει ένα πανηγυρικό τόνο στους χειρισμούς της.  Όμως έχουν γνώση οι φύλακες…

 

Ο Πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ με αφορμή τον θάνατο του Πλωτάρχη Λ.Σ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ Κυριάκου και τις προτεινόμενες ρυθμίσεις για τη χήρα σύζυγο και τα παιδιά του  ζήτησε η Κυβέρνηση να δείξει το ανθρώπινο πρόσωπό της όχι μόνον εκεί, αλλά και απέναντι σε όλες τις χήρες και τα ορφανά που υπάρχουν ήδη επειδή οι σύζυγοι-πατέρες ‘’έπεσαν’’ κατά τη διάρκεια του καθήκοντος.

 

 Με επιτακτικότατα ζήτησε την άμεση ανάληψη πρωτοβουλίας για την επιτέλους θεσμοθέτηση του επικίνδυνου της εργασίας των ένστολων.

 

Η  φανερή ενόχληση που προκλήθηκε  στον Υπουργό Ναυτιλίας και τους επίσημους καλεσμένους  από τις αναφορές των  παραπάνω προαναφερθέντων  Προέδρων, συνεχίστηκε και όταν το λόγο έλαβε ο τ. Πρόεδρος της ΠΕΑΛΣ και σήμερα Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Λ.Σ κ. Δημήτρης ΣΑΙΤΑΚΗΣ.

 

Ο κ, ΣΑΙΤΑΚΗΣ απευθύνθηκε προσωπικά  προς τον Υπουργό Ναυτιλίας κ ΚΟΥΒΕΛΗ, στον οποίο υπενθύμισε ότι το 2014 σε επίσημη συνάντηση ως Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ – τότε -είχε υπερθεματίσει   για το δίκαιο του αιτήματος  της άμεσης και πλήρους αποκατάστασης των μισθών και των συντάξεων στα επίπεδα 2012.

 

Στη συνέχεια ο κ. Σαϊτάκης αναρωτήθηκε,  τί άλλαξε λοιπόν  από το 2014 έως σήμερα και ο Υπουργός  υποστηρίζει, ότι ουσιαστικά έγινε «χάρη» στους ένστολους με την απόδοση των παρανόμως παρακρατηθέντων;

 

Πόσο αντέχει ο ισχυρισμός ότι τα αναδρομικά επιστρέφονται με πολιτική απόφαση στους δικαιούχους;

 

Δηλαδή εάν η κυβέρνηση δεν επιθυμούσε, θα μπορούσε να μην εφαρμόσει την απόφαση του ΣΤΕ στην  παρούσα χρονική περίοδο;

 

Δηλαδή αντιμετώπιση των αναγκών και των δεδουλευμένων των ενστόλων  με νομικίστικα τερτίπια;

 

Έντονος διάλογος υπήρξε και μεταξύ της Υφυπουργού Οικονομικών κ. Παπανάτσιου και του κ.Σαιτάκη στον οποίο απευθυνόμενη η Υπουργός, είπε ότι από φορολογικής απόψεως τα στελέχη είχαν προνομιακή μεταχείριση με την αυτοτελή φορολόγησης  των αναδρομικών τους.

 

Ο κ. Σαιτάκης, αφού επεσήμανε, ότι δεν μιλάμε για αναδρομικά αλλά για παρανόμως παρακρατηθέντα, υπενθύμισε στην Υπουργό, ότι με ένα «ροζ» νέο μισθολόγιο που εφαρμόστηκε για τα στελέχη από το 2017, ουσιαστικά ακυρώθηκε στην πράξη η απόφαση του ΣΤΕ για την επαναφορά των μισθών στα επίπεδα του 2012 και βέβαια δεν δέχθηκε την άποψη της Υπουργού για προνομιακή μεταχείριση τους.

 

Κάπως έτσι και με ζωντάνια κύλησε το πρώτο μέρος του συνεδρίου, με τις εντυπώσεις να κερδίζουν οι τρεις συνδικαλιστές που εισέπραξαν και το θερμό χειροκρότημα των συνέδρων.

 

Στο δεύτερο μέρος του συνεδρίου, αφού αποχώρησαν οι εκπρόσωποι της στρατιωτικής, πολιτικής ηγεσίας και Φορέων, ακολούθησε ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός αλλά και μια άκρως ενδιαφέρουσα συζήτηση μεταξύ των συνέδρων.

 

Από τα πιο σημαντικά θέματα που θίχτηκαν ήταν η αναφορά από Αξιωματικούς στο ζήτημα της επέκτασης των αρμοδιοτήτων του Λ.Σ που από αστυνόμο της θάλασσας επιχειρούν ως Σώμα να το κάνουν αστυνόμο της ξηράς με την επέκταση των αστυνομικών καθηκόντων σε αιγιαλό και παραλία.

 

Σύσσωμοι οι σύνεδροι Αξιωματικοί έδειξαν τη δυσαρέσκειά τους με την επιχειρούμενη ‘’ξένη’’ επέκταση των αρμοδιοτήτων του Λ.Σ.

 

Άλλο ένα θέμα που ετέθη από τους συνέδρους ήταν εκείνο των κρίσεων και προαγωγών.

 

Οι σύνεδροι ιδιαίτερα αναφέρθηκαν στο θέμα της κρίσης των Αντιπλοιάρχων από την τρίτη χρονιά και των Πλοιάρχων από την πρώτη και ότι δεν είναι δυνατόν ενώ σε όλα τα Σώματα να έχει υπάρξει μέριμνα για να παραμένουν και να εργάζονται οι Αξιωματικοί, στο Λ.Σ να βλέπουν την πόρτα της εξόδου ικανότατοι Αξιωματικοί ηλικία
_
bloko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ