2018-12-20 21:58:24
Φωτογραφία για Τροπολογία για τη βελτίωση απονομής της Δικαιοσύνης
Σε ενέργειες για τη βελτίωση της απονομής Δικαιοσύνης προχωρά το υπουργείο Δικαιοσύνης, υλοποιώντας τις εξαγγελίες του Μιχάλη Καλογήρου, όταν ανέλαβε την ηγεσία. Τέσσερα σημεία

επισημαίνει το ίδιο το υπουργείο στην τροπολογία που κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, η οποία -όπως αναφέρεται- κινείται στο πλαίσιο του προγράμματος βελτίωσης της απονομής της Δικαιοσύνης.

Συγκεκριμένα:

Αναβαθμίζεται το ρυθμιστικό πλαίσιο που αφορά στην επιμόρφωση των δικαστικών λειτουργών με στόχο, μεταξύ άλλων, την εξοικείωσή τους με ζητήματα οικονομικού/χρηματοοικονομικού ενδιαφέροντος και ευρύτερα τη βελτίωση της ποιότητας της Δικαιοσύνης και την επιτάχυνση στην απονομή της.

Παρατείνεται η ισχύς του πίνακα επιτυχόντων Ειρηνοδικών που δημοσιεύθηκε στις 9/2/2016 επί διετία, με στόχο την κάλυψη των αναγκών πρόσληψης νέων Ειρηνοδικών που θα προκύψουν έως τις 31/12/2020.

Συγκροτείται κεντρική δομή με τη μορφή ΟΔΕ (Ομάδα Διοίκησης Έργου) με στόχο τον συντονισμό, τη διοίκηση, την παρακολούθηση και τη διασφάλιση της λειτουργίας και επέκτασης του έργου ΟΣΔΔΥ-ΠΠ.

Προωθείται ρύθμιση που αποσκοπεί στη συχνότερη εναλλαγή των προσώπων που συγκροτούν τα Πειθαρχικά Συμβούλια των δικαστών, καθώς και ρύθμιση που αφορά στη λειτουργία του ΤΑΧΔΙΚ και στοχεύει στη βέλτιστη αξιοποίηση κτιρίων και υποδομών καταλλήλων να χρησιμοποιηθούν ως δικαστήρια.

dikastiko.gr
_
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ