2018-12-21 08:48:14
Φωτογραφία για Η Προεδρική Φρουρά θα φοράει και τη Θρακιώτικη παραδοσιακή μαύρη ανδρική φορεσιά
Ήταν 1 Ιουνίου του 2015 όταν με ομόφωνη απόφασή του το διοικητικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θρακικών Σωματείων (ΠΟΘΣ) αποφάσιζε να ζητήσει την ένταξη της ανδρικής Θρακιώτικης φορεσιάς στην Προεδρική Φρουρά.

Με το υπ’ αριθμ. 544 έγγραφό της η ΠΟΘΣ προς το στρατιωτικό γραφείο της Προεδρίας της Δημοκρατίας τεκμηρίωνε το αίτημά της. Ακολούθησαν, το υπ’ αριθμ. 132 απαντητικό έγγραφο του στρατιωτικού γραφείου της Προεδρίας της Δημοκρατίας στις 8/7/2015, σειρά  τηλεφωνικών επικοινωνιών, και επίσκεψη αντιπροσωπείας της ΠΟΘΣ στο αρμόδιο γραφείο όπου και παραδόθηκε η φορεσιά μαζί με επτασέλιδη περιγραφή που περιλάμβανε την ονομασία του κάθε τεμαχίου της, τον τρόπο κατασκευής της, την ποιότητα των υλικών, και σε ποιες περιοχές της ενιαίας Θράκης φοριέται. Η φορεσιά που επιλέχθηκε ήταν η μαύρη, κλασική επίσημη φορεσιά, που φοριέται σε όλη τη Θράκη.

Προχθές, 18 Δεκεμβρίου του 2018, η ΠΟΘΣ έλαβε το εγκριτικό  έγγραφο από το στρατιωτικό γραφείο της Προεδρίας της Δημοκρατίας, με το οποίο η ανδρική Θρακιώτικη φορεσιά συμπεριελήφθη στην ιματιοθήκη της Προεδρικής Φρουράς, και στο εξής θα τη φορούν οι Εύζωνοι στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη κατά τις εκδηλώσεις για την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας του Θρακικού Ελληνισμού και των Ελευθερίων της Θράκης.


Με ανακοίνωσή του το διοικητικό συμβούλιο της ΠΟΘΣ ευχαριστεί θερμά τη διοίκηση του στρατιωτικού γραφείου της Προεδρίας της Δημοκρατίας, εκφράζοντας ταυτόχρονα «και τις ευχαριστίες του Θρακικού Ελληνισμού».

ΠΗΓΗ: https://inkomotini.news/i-proedriki-froura-tha-foraei-kai-ti-thrakiotiki-paradosiaki-mavri-andriki-foresia/
kranosgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ