2018-12-24 10:05:37
Φωτογραφία για 7 τρόποι για να αποδείξετε στους «άπιστους» ότι η Γη δεν είναι επίπεδη
Είναι και αυτοί οι οπαδοί της θεωρίας ότι η Γη είναι επίπεδη που θα μας κάνουν να ξεχάσουμε και αυτά που ξέρουμε. Πρόσφατα έκαναν και ένα διεθνές συνέδριο και ανέλυσαν όλες τις θεωρίες τους για τη «συνωμοσία» της στρογγυλής Γης.

Ο Independent έκανε μια λίστα με 7 τρόπους που μπορείτε να αποδείξετε στους δύσπιστους ότι η Γη όντως, δεν είναι επίπεδη.

1. Κοιτάξτε ψηλά

Αν παρατηρήσετε τον ουρανό τη νύχτα, θα καταλάβετε ότι μπορείτε να δείτε συγκεκριμένους αστερισμούς από συγκεκριμένα σημεία της Γης. Κάποιος στην Αυστραλία δεν βλέπει τον ίδιο ουρανό τη νύχτα με κάποιον στην Ευρώπη. Για παράδειγμα δεν μπορείτε να δείτε τον Βόρειο Πολικό Αστέρα από το νότιο ημισφαίριο.

Εάν η Γη ήταν επίπεδη, θα βλέπαμε όλοι τους ίδιους αστερισμούς.

2. Κοιτάξτε κάτω

Ένας άλλος τρόπος για να αποδείξετε ότι η Γη δεν είναι επίπεδη είναι να μετρήσετε τη σκιά σας.


Εάν βάλετε δύο ανθρώπους που βρίσκονται σε διαφορετική απόσταση από τον ισημερινό να μετρήσουν τη σκιά τους ταυτόχρονα, η σκιά τους θα έχει διαφορετικό μήκος.

Εάν η Γη ήταν επίπεδη, θα είχε το ίδιο μήκος.

Ο Ερατοσθένης το ξέρει αυτό εδώ και 3.000 χρόνια.

3. Ζυγιστείτε

Δεν θέλουμε να σας βάλουμε δύσκολα, αλλά και αυτός είναι ένας τρόπος να αποδείξετε ότι η Γη είναι στρογγυλή.

Ο λόγος για την βαρύτητα, που έλκει τα πάντα προς το κέντρο του πλανήτη. Αυτό σημαίνει ότι ζυγίζουμε το ίδιο σε κάθε του σημείο (όχι, δεν θα ζυγίζουμε λιγότερο εάν μεταναστεύσουμε στην Αυστραλία.

Εάν η Γη ήταν επίπεδη, τότε, όσοι ήταν στα άκρα, θα έλκονταν προς τα πλάγια ενώ όσοι ήταν στο κέντρο θα έλκονταν προς το κέντρο.

Επειδή αυτό πρακτικά δεν στέκει, οι οπαδοί της «Επίπεδης Γης« κατέληξαν ότι δεν υπάρχει καθόλου αυτό που λέμε βαρύτητα.

Αλλά εάν αυτό ίσχυε, τότε δεν θα μπορούσαμε καθόλου να ζυγιστούμε. Και επίσης μάλλον θα ήμασταν όλοι νεκροί.

4. Κάντε ένα ταξιδάκι στην Ανταρκτική

Οι οπαδοί της «Επίπεδης Γης» ισχυρίζονται ότι η Ανταρκτική είναι ουσιαστικά ένα τείχος πάγου που περιβάλλεια την (επίπεδη) Γη. Αν ήταν έτσι, θα εκατομμύρια αεροπλάνα που έχουν πετάξει πάνω από την Ανταρκτική, δεν θα είχαν... πέσει;;

5. Κοιτάξτε το ρολόι σας

Για να εξηγήσουν τις εποχές, οι οπαδοί της «Επίπεδης Γης» ισχυρίζονται ότι ο ήλιος περιστρέφεται κυκλικά από πάνω μας, όπως φαίνεται πιο κάτω. Αυτό ωστόσο δεν εξηγεί τη διαφορετική ζώνη ώρας.

6. Δείτε μια πυξίδα

Ο πλανήτης μας έχει ένα μαγνητικό πεδίο που οφείλεται στον πλούσιο σε σίδηρο υγρό εξωτερικό πυρήνα. Εάν η Γη ήταν επίπεδη, δεν θα είχε πυρήνα. Και ακόμη και αν είχε ένα επίπεδο πυρήνα στο εσωτερικό της, δεν θα μπορούσε να περιστρέφεται για να παράγει μαγνητικό πεδίο.

7. Δείτε ένα εκκρεμές

Το πείραμα αυτό έγινε για πρώτη φορά το 1851 από τον Λέων Φουκώ (που έγινε γνωστό ως εκκρεμές του Φουκώ) και τώρα το βρίσκουμε σε πολλά μουσεία ανά τον κόσμο.

Εάν παρακολουθείτε ένα εκκρεμές για αρκετό διάστημα, θα παρατηρήσετε ότι σιγά σιγά θα ταλαντεύεται σε μια ελαφρώς διαφορετική κατεύθυνση, πράγμα που αποδεικνύει ότι η Γη περιστρέφεται.

              

Πηγές: IFLScience, Independent https://www.huffingtonpost.gr
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ