2018-12-26 19:14:23
Φωτογραφία για Περίπτερο για την οδική ασφάλεια και την κυκλοφοριακή αγωγή από την Α' Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου
Σε μία κοινωνική δράση, που γίνεται για πρώτη φορά στην περιοχή μας, έχει προβεί αυτές τις ημέρες η Α’ Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου, με το στήσιμο ενός περιπτέρου στην πλατεία Δημαρχείου, το οποίο μπορούν να επισκέπτονται παιδιά και να ενημερώνονται για την οδική ασφάλεια και την κυκλοφοριακή αγωγή.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλονται από τις υπηρεσίες της Α’ Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου για την ενημέρωση των παιδιών σε θέματα οδικής ασφάλειας και εφαρμογής των κανόνων οδικής συμπεριφοράς από αυτά, η Υπηρεσία οργάνωσε και λειτουργεί για πρώτη φορά περίπτερο της Ελληνικής Αστυνομίας, μετά από σχετική έγκριση από το Αρχηγείο, σε χώρο που έχει παραχωρηθεί από τον Δήμο στην πλατεία Δημαρχείου, εκεί που λειτουργούν και τα υπόλοιπα περίπτερα του Χριστουγεννιάτικου χωριού.

Όπως εξηγεί ο Αστυνομικός Διευθυντής, κ. Μιχάλης Καληωράκης, το περίπτερο αυτό μπορούν να το επισκέπτονται οι γονείς μαζί με τα παιδιά τους και να ενημερώνονται πάνω σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής. Αυτό γίνεται με τη διανομή σχετικών φυλλαδίων, την προβολή βίντεο, αλλά και με  δραστηριότητες για τα παιδιά, όπως ζωγραφική, με τις οποίες μπορούν να μάθουν για τα σημαντικά αυτά θέματα με έναν ευχάριστο τρόπο.


Παρουσίαση εξοπλισμού στο περίπτερο

Παράλληλα, δίνεται η δυνατότητα στα παιδιά να φωτογραφηθούν με φόντο την κατασκευή αστυνομικού με τη στολή τροχονόμου που έχουν φτιάξει αλλά και πάνω στην αστυνομική μοτοσικλέτα και το ποδήλατο της αστυνομίας.

Κατά την αποχώρησή τους από το περίπτερο, τους δίνεται κάποιο έντυπο υλικό και συγκεκριμένα φυλλάδιο κυκλοφοριακής αγωγής και ένα συμβολικό δώρο ώστε να τους θυμούνται. Σημειώνεται ότι το περίπτερο της Αστυνομίας ξεκίνησε τη λειτουργία του από τις 22 Δεκεμβρίου και θα παραμείνει καθ’ όλη τη διάρκεια των εορτών, μέχρι και τις 6 Ιανουαρίου.

Ενθαρρυντικό είναι, πάντως, ότι διαπιστώνεται να υπάρχει ενδιαφέρον καθημερινά αφού τα παιδιά έρχονται, μπαίνουν στο περίπτερο, κάθονται και ζωγραφίζουν, πάντα παρουσία γυναίκας αστυνομικού, που τους προβάλει το βίντεο με θέματα κυκλοφοριακής αγωγής, εννοείται στο επίπεδο που να ανταποκρίνεται στην ηλικία τους. Στη συνέχεια, φωτογραφίζονται στον εξωτερικό χώρο και στο τέλος τους διανέμεται το υλικό. Το περίπτερο μπορούν να το επισκέπτονται όλοι οι γονείς με τα παιδιά τους.

Μέρος του περιπτέρου με την κατασκευή τροχονόμου και την προβολή βίντεο για τα παιδιά

Σημειώνεται ότι η δράση αυτή απευθύνεται περισσότερο στα παιδιά του δημοτικού ενώ, παράλληλα, συνεχίζονται οι επισκέψεις σε σχολεία όπου αστυνομικοί ενημερώνουν τα παιδιά και τους εφήβους σχετικά με την κυκλοφοριακή ασφάλεια και τους κανόνες του ΚΟΚ.

Ανάλογη δράση γίνεται από Υπηρεσίες της Αστυνομίας και στη Βόρειο Ελλάδα, σε συγκεκριμένες Διευθύνσεις, ωστόσο είναι η πρώτη φορά που λαμβάνει χώρα στο Νότιο Αιγαίο. Άλλες χρονιές έχουν γίνει στην Περιφέρειά μας οι λεγόμενες εκθέσεις τροχαίας, με διήμερα, τριήμερα ή ημερίδες.

Τέλος, χθες, το περίπτερο επισκέφθηκε και ξεναγήθηκε και ο Δήμαρχος Ρόδου, κ. Φώτης Χατζηδιάκος, μια και η δράση πραγματοποιείται με τη στήριξη του Δήμου.

Αυξημένα μέτρα

Αυξημένα θα είναι τα μέτρα της Τροχαίας Ρόδου και φέτος, αυτές τις ημέρες, λόγω ης αυξημένης κίνησης τις ημέρες των εορτών. Ειδικότερα, υπάρχουν αυξημένα μέτρα στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο και το τελευταίο χρονικό διάστημα υπάρχουν σημεία ελέγχων που σκοπός τους είναι σίγουρα η πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων με την εμφανή τροχονομική αστυνόμευση στο οδικό δίκτυο, έτσι ώστε να έχουμε αν είναι δυνατόν μηδενικά τροχαία ατυχήματα, σίγουρα πάντως στόχος είναι η μείωσή τους.

πηγή: rodiaki.gr
_
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ