2018-12-30 22:49:40
Φωτογραφία για Αγρίνιο: Ο Κώστας Καραγκούνης για τη μείωση παραγωγής εσπεριδοειδών και την μη καταμέτρηση της ζημιάς από τον ΕΛ.ΓΑ.
Ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Κωνσταντίνος Καραγκούνης προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σχετικά με την μείωση παραγωγής εσπεριδοειδών και την μη καταμέτρηση της ζημιάς από τον ΕΛ.ΓΑ. στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Η ερώτηση έχει ως εξής: ​

«Στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Αγρινίου, αλλά και σε άλλες περιοχές του νομού Αιτωλοακαρνανίας, λόγω κακών καιρικών συνθηκών καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους 2018, έχει σημειωθεί σημαντική πτώση παραγωγής εσπεριδοειδών (μανταρίνια και πορτοκάλια) σε σχέση με προηγούμενα έτη. Σε ορισμένες δε περιοχές, όπως στο Δ.Δ. Καλυβίων του Αγρινίου, η ζημιά ανέρχεται ακόμη και στο σαράντα τοις εκατό (40%) της συνολικής παραγωγής. Από την πλευρά των παραγωγών – αγροτών της περιοχής, έχουν γίνει επανειλημμένως αιτήματα καταμέτρησης του ύψους της ζημιάς στον αρμόδιο Οργανισμό Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛ.ΓΑ.), πλην όμως δεν έχει πραγματοποιηθεί κάποια σχετική ενέργεια μέχρι σήμερα.

Κατόπιν τούτου, ο Υπουργός ερωτάται:

Σε ποιες ενέργειες κι εντός ποιου χρονικού διαστήματος προτίθεται να προβεί το Υπουργείο ώστε να αποζημιωθούν οι αγρότες της περιοχής;»
ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ