2019-01-01 18:45:24
Φωτογραφία για Π. Καμμένος: Επιτακτική η ανάγκη εγρήγορσης στις προκλήσεις των γειτόνων μας
Τη βεβαιότητα ότι «με δύναμη και υγεία θα προχωρήσουμε και αυτή τη χρονιά για να κάνουμε ένα βήμα στο μέλλον» εκφράζει ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, στην ημερήσια διαταγή του με την ευκαιρία της Πρωτοχρονιάς. Ο κ. Καμμένος μιλά για «ένα βήμα που θα παραδώσει τις Ένοπλες Δυνάμεις της πατρίδας μας στα χέρια νέων ηγετών, των αρχηγών των τριών Σχολών και των αρχηγών των Σχολών Υπαξιωματικών. Υπό την ηγεσία τους, τα επόμενα χρόνια, θα προκύψει μια διαφορετική Ελλάδα από αυτή που παραλάβαμε».

Ο ΥΠΕΘΑ εξαίρει «τον σημαντικό ρόλο» των στελεχών Ενόπλων Δυνάμεων «για να εξέλθουμε από την κρίση, όλων εσάς που καταφέρατε να καταστήσετε τη χώρα μία γεωπολιτική δύναμη. Η Ελλάδα, από μέρος του προβλήματος έγινε η λύση, έγινε άξονας σταθερότητας, το "plan A", όπως πλέον αναφέρουν και οι διεθνείς μας σύμμαχοι, μέσω του υπουργού Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής. Αυτός είναι ο λόγος που η Ελλάδα έφτασε στο σημείο το 2019 να εκμεταλλεύεται το φυσικό της πλούτο, να γίνει παραγωγός φυσικού αερίου, να γίνει ο κόμβος της ενέργειας, να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στη Μεσόγειο και στα Βαλκάνια» επισημαίνει.


«Η χρονιά που αφήνουμε πίσω μας ήταν κρίσιμη για την πατρίδα μας, αφού οι θυσίες τόσων ετών του ελληνικού λαού, στις οποίες συμμετείχατε ενεργά και εσείς, οδήγησαν στην ανάκαμψη της οικονομίας και την έξοδό μας από την κρίση, στο τέλος της περιόδου της παραχώρησης της εθνικής κυριαρχίας. Η διεθνής θέση της χώρας μας στις περιοχές των Βαλκανίων και της Νοτιοανατολικής Μεσογείου αναβαθμίστηκε περαιτέρω τα τελευταία χρόνια. Η Ελλάδα απέδειξε για μια ακόμη φορά ότι παραμένει ισχυρός πυλώνας σταθερότητας της περιοχής και είναι η χώρα που επιδιώκει την ειρήνη, τη συνεργασία και την εφαρμογή του διεθνούς δικαίου και των διεθνών συνθηκών» τονίζει ο κ. Καμμένος.

Παράλληλα, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας επισημαίνει ότι «οι κλιμακούμενες προκλήσεις των γειτόνων μας, αλλά και οι νέες απαιτήσεις στον τομέα της ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή μας, καθιστούν ακόμα πιο επιτακτική την ανάγκη να είμαστε σε εγρήγορση και με ψυχραιμία να αντιμετωπίζουμε την οποιαδήποτε επιβουλή κατά των εθνικών κυριαρχικών μας δικαιωμάτων» και υπενθυμίζει πως «δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ακόμη συνεχίζεται η κατοχή μέρους τους εδάφους της Κύπρου, μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατά παράβαση όλων των διεθνών συνθηκών και κανόνων».

Μέσω της ημερήσια διαταγής, ο κ. Καμμένος αναγγέλλει ότι το 2019 θα είναι «Έτος Κοινωνικής Προσφοράς", ώστε να προβληθεί και να ενισχυθεί η σημαντική σας συμβολή στην αρωγή του κρατικού μηχανισμού και στην κοινωνία». Ευχαριστεί δε εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, τους εθνοφύλακες τους εφέδρους και τις οικογένειές τους για το γεγονός ότι «εξασφαλίζετε την ειρήνη στην πατρίδα μας, την εδαφική ακεραιότητα και την εθνική κυριαρχία, ώστε να μπορεί ο ελληνικός λαός να προοδεύει απερίσπαστα και να χτίζει το μέλλον του».

«Όλα αυτά τα χρόνια που βίωσα μαζί σας τις καθημερινές σας δραστηριότητες σε ξηρά, θάλασσα και αέρα, με έκαναν να πιστεύω απόλυτα ότι το έθνος έχει τις δυνάμεις και την ικανότητα να διαχειριστεί με αυτοπεποίθηση και σιγουριά το μέλλον, εξυπηρετώντας τα εθνικά συμφέροντα και τη διεθνή ειρήνη και σταθερότητα» σημειώνει. «Είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε στον δρόμο που έχουμε χαράξει όλα αυτά τα χρόνια με αξιοκρατία, δημοκρατία, ισονομία και χρηστή διοίκηση» καταλήγει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ