2019-01-01 21:00:40
Φωτογραφία για Καλλονή είχε στήσει απάτη με ακίνητα στο Airbnb έβγαζε εκατομμύρια
Το Airbnb από μία λύση για οικονομικές διακοπές έχει μετατραπεί σε εφιάλτη για τους γείτονες και για όσους ψάχνουν σπίτι.

Μέχρι και πριν από μερικά χρόνια, το Airbnb αποτελούσε μία εξαιρετική λύση προκειμένου να μην χρυσοπληρώνεις την διαμονή στα ταξίδια που κάνεις, προσφέροντας παράλληλα κάποια έξτρα χρήματα σε αυτούς που νοίκιαζαν το σπίτι.

Με την εξάπλωσή του όμως, περισσότερα είναι τα προβλήματα που δημιουργεί παρά οι λύσεις που προσφέρει... Και δεν μιλάμε μόνο για το εξωτερικό, αλλά και για την Ελλάδα. Δείτε για παράδειγμα τί γίνεται με τα ενοίκια στις περιοχές με τουρισμό, πόσω μάλλον όταν μιλάμε για αυτές που είναι κοντά στο κέντρο της Αθήνας.

Για να βρει κάποιος σπίτι να νοικιάσει ένα ικανοποιητικό σπίτι στο Παγκράτι, στο Κουκάκι, στα Ιλίσια, θα πρέπει να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη. Πολύ βαθιά μάλιστα, καθώς οι περισσότεροι ιδιοκτήτες ακινήτων προτιμούν το Airbnb, καθώς του προσφέρει περισσότερα χρήματα και πιο σίγουρα.


Δεν είναι όμως μόνο αυτό, καθώς σε τέτοιες περιπτώσεις ανθίζουν παρανομίες από επιτήδειους με χαρακτηριστικό παράδειγμα μία περίπτωση που έγινε πρόσφατα γνωστή στην Αγγλία από έρευνα της DailyMail με πρωταγωνίστρια την Νάταλι Ρόζι.

Η 37χρονη καλλονή λοιπόν, νοίκιαζε 12 διαφορετικά ακίνητα από τους ιδιοκτήτες τους και μετά (χωρίς να το γνωρίζει ο ιδιοκτήτης) τα έβαζε στο Airbnb. Σε ένα από αυτά λοιπόν συμφωνήσει να δίνει 800 λίρες την εβδομάδα για ένα σπίτι αξίας 1,5 εκατομμυρίου στο Σόχο, το οποίο όμως το έβαζε στην πλατφόρμα για 600 λίρες την βραδιά.

Την τακτική της αυτή την χρησιμοποιούσε και στα υπόλοιπα σπίτια, καθώς έβρισκε πλούσιους άραβες που δεν είχαν πρόβλημα να δώσουν αυτά τα χρήματα κατά την διάρκεια της διαμονής τους.

Η υπόθεση της όμως ξεσκεπάστηκε όταν οι γείτονες παραπονέθηκαν οτι τα πάρτι που γίνονταν σε κάποια από τα σπίτια, ήταν γεμάτα ναρκωτικά και προκαλούσαν αναστάτωση στην γειτονιά. Μάλιστα, ένας από τους γείτονες δεν άντεξε το πόσο συχνά γινόταν αυτό και αναγκάστηκε να μετακομίσει.

Τον Οκτώβριο λοιπόν συνελήφθη για απάτη, όμως δεν κατέληξε στην φυλακή, με αποτέλεσμα να συνεχίζει την ίδια τακτική και με άλλα ακίνητα.

Και να σκεφτεί κανείς πως αυτό είναι μόνο ένα από τα πολλά περιστατικά που υπάρχουν, καθώς σπίτια μετατρέπονται σε οίκους ανοχής, καθώς τραβούν λιγότερη προσοχή από τα ξενοδοχεία, αποτελούν μέρος που διεξάγονται ξέφρενα πάρτι, ενώ αρκετά συχνά γίνονται κέντρα παράνομων δραστηριοτήτων...
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ