2019-01-02 15:28:17
Φωτογραφία για Οι ΗΠΑ ζητούν την άμεση απελευθέρωση του Αμερικανού που συνελήφθη στη Ρωσία ως κατάσκοπος
Την άμεση επιστροφή του αποστρατευμένου Αμερικανού πεζοναύτη που συνελήφθη στη Ρωσία, αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για κατασκοπία, ζητούν οι Ηνωμένες Πολιτείες από τη

Μόσχα, απαιτώντας παράλληλα εξηγήσεις για το τι οδήγησε στη σύλληψη του, σύμφωνα με ανακοίνωση του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Μάικ Πομπέο

Μιλώντας από τη Μπραζίλια, την πρωτεύουσα της Βραζιλίας, όπου βρέθηκε για την ορκωμοσία του νέου προέδρου Ζαίρ Μπολσονάρο, ο Πομπέο τόνισε ότι η αμερικανική κυβέρνηση ελπίζει να επικοινωνήσει με τον Πολ Ουελάν κατά τις επόμενες ώρες, διαμέσου διπλωματικών οδών.

Ο 48χρονος πρώην πεζοναύτης είχε μεταβεί στη Ρωσία κατά τη διάρκεια των γιορτών, και ενώ βρισκόταν στη Μόσχα για ένα γάμο ενός πρώην συναδέλφου του, εξαφανίστηκε μυστηριωδώς την προηγούμενη Παρασκευή, 28 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του αδερφού του στον Τύπο, ο οποίος εξέφρασε την ανησυχία του για την υγεία του αδερφού του.


Η Ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας ανακοίνωσε ότι η σύλληψη του έλαβε χώρα «κατά τη διάρκεια κατασκοπευτικής επιχείρησης», χωρίς, ωστόσο, να δώσει περισσότερες πληροφορίες. Η ποινή του ρωσικού κράτους για υποθέσεις κατασκοπείας μπορεί να φτάσει μέχρι και τα είκοσι χρόνια φυλάκισης.

Το πρωί της Παρασκευής, ο συλληφθέντας, ο οποίος είχε ταξιδέψει πολλές φορές στο παρελθόν στη Ρωσία για επαγγελματικού και όχι μόνο λόγους, ξεναγούσε διάφορους από τους καλεσμένους του γάμου στα μουσεία του Κρεμλίνου. Η τελευταία επικοινωνία που είχαν οι δικοί του μαζί του ήταν στις 5 το απόγευμα, σύμφωνα με τον αδερφό του. Το βράδυ του γάμου δεν εμφανίστηκε ποτέ στην τελετή. Μετά από τρεις ημέρες απελπιστικής ανησυχίας, η οικογένεια του ενημερώθηκε για τη σύλληψη του από το διαδίκτυο, όταν και η είδηση έγινε γνωστή.
_
bloko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ