2019-01-05 08:03:19
Φωτογραφία για Χαρακόπουλος: Οι πυροσβέστες διαθέτουν υψηλό φρόνημα και επαγγελματισμό
«Οι άνδρες και οι γυναίκες του Πυροσβεστικού Σώματος έχουν αποδείξει -ιδιαίτερα στο μακρύ διάστημα της κρίσης που βιώνει η χώρα- ότι διαθέτουν τόσο επαγγελματική επάρκεια όσο και υψηλό

φρόνημα για να ανταπεξέλθουν στο έργο τους. Κι αυτό συμβαίνει παρά τις σοβαρές ελλείψεις σε μέσα και εξοπλισμό, αλλά και τις εκκωφαντικές αδυναμίες της πολιτικής ηγεσίας των τελευταίων χρόνων». Τα παραπάνω τόνισε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μετά την επίσκεψή του στην Περιφερειακή Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλίας, με αφορμή τις ευχές για την έλευση του νέου χρόνου. Ο κ. Χαρακόπουλος είχε ενημερωτική συνάντηση με τον Περιφερειακό Διοικητή Αρχιπύραρχο κ. Κωνσταντίνο Σκούπρα, τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λάρισας Πύραρχο κ. Ζήση Μπρούζα, ενώ συνομίλησε και με τους πυροσβέστες της βάρδιας.

Στη δήλωσή του ο Θεσσαλός πολιτικός, σημείωσε ακόμη ότι «η Ελλάδα είναι μια χώρα που, δυστυχώς, πλήττεται συχνά από φυσικές καταστροφές, που πολλές φορές έχουν την αιτία τους σε ανθρώπινες παρεμβάσεις
. Η τραγωδία με την πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική το περασμένο θέρος είναι ένα γεγονός που δεν θα ξεχαστεί εύκολα από τη συλλογική μνήμη, αλλά αντιθέτως πρέπει το πάθημα να καταστεί μάθημα. Ως εκ τούτου, απαιτείται μια νέα πολιτική διαχείρισης των κινδύνων τόσο στο επίπεδο της πρόληψης όσο και της έγκαιρης αντιμετώπισής τους. Το Πυροσβεστικό Σώμα, με την υψηλή ποιότητα των ανθρώπων που το στελεχώνουν, μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτόν τον ρόλο, αρκεί, να γίνουν οι κατάλληλες μεταρρυθμίσεις και να υπάρξει ο αναγκαίος εξοπλισμός με σύγχρονα μέσα. Ελπίζουμε ότι το 2019 θα είναι το έτος που θα γίνει μια νέα αρχή προς αυτήν την κατεύθυνση. Ευελπιστώ, επίσης, ότι και ο νέος Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας για τον οποίο είχαμε ενημέρωση από τον αρμόδιο Ευρωπαίο Επίτροπο Χρήστο Στυλιανίδη, θα συμβάλει θετικά στην αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής στον Ευρωπαϊκό νότο και όχι μόνο.

Εύχομαι το νέο έτος να φέρει σε όλες τις γυναίκες και όλους τους άνδρες του Πυροσβεστικού Σώματος υγεία, οικογενειακή ευτυχία και ειρήνη».
_
bloko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ