2019-01-05 23:00:22
Φωτογραφία για «Θα ρίξω τους Έλληνες στη θάλασσα»: Προκλητικός Ερντογάν σε συγκέντρωση στη Σμύρνη
Για ακόμα μία φορά ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προκαλεί ακολουθώντας τη γνωστή πλέον εθνικιστική του ρητορική.

 

 

Κατά τη διάρκεια ομιλίας στη Σμύρνη, ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε σε ένα λαϊκό τραγούδι του Μουχαρέμ Ερτάς «που μιλά για την κατοχή της Σμύρνης. Κοιτάξτε τι συναισθήματα δημιούργησαν στον λαό μας εκείνες οι μαύρες μέρες της κατοχής».

 

Μεταξύ άλλων, στο εν λόγω τραγούδι ακούγεται και ο στίχος «Θα ρίξω τους Έλληνες στη θάλασσα» τον οποίο και αναπαρήγαγε ο Ερντογάν σε ομιλία του στη Σμύρνη, ενόψει των επερχόμενων δημοτικών εκλογών.

 

Ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε πως το συγκεκριμένο τραγούδι εξέφραζε τον τουρκικό λαό το 1922, «τις μαύρες ημέρες της ελληνικής κατοχής». Οι στίχοι χαρακτηρίζουν τους Έλληνες «πονηρούς» και «αλεπούδες» και τους Τούρκους ως «λιοντάρια».

 

«Όμορφη Σμύρνη, δεν φεύγει ο καπνός από πάνω σου. Την ημέρα στην φαντασία μου, το βράδυ στη σκέψη μου. Σκύψτε βουνά να περάσω στην πατρίδα μου. Διευκολύνετε τον στρατό μου να περάσει. Η αλεπού δεν μπορεί να μπει στο κρεβάτι του λιονταριού, κι αν μπει δεν μπορεί να μαζέψει τα μπουμπούκια τριαντάφυλλων. Ο ποταπός Έλληνας δεν μπορεί να πραγματοποιήσει τους σκοπούς του. Λένε μην περάσεις, θα περάσω στη Σμύρνη… Θα ρίξω τους Έλληνες στη θάλασσα», ανέφερε ο Ερντογάν.

 

 

Πηγή: eleftherostypos.gr

 
_
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ