2019-01-06 15:18:23
Φωτογραφία για Δεν μνημόνευσε τον Κιέβου Επιφάνιο ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στη Θεία Λειτουργία των Θεοφανείων
Στη Σύρο λειτούργησε σήμερα Κυριακή, εορτή των Θεοφανείων ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου. Συλλειτούργησαν ο Μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος και ο Επίσκοπος Θεσπιών Συμεών. 

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας δεν μνημονεύτηκε (στα Δίπτυχα) ο "Κιέβου Επιφάνιος" στον κατάλογο των Προκαθημένων των Ορθοδόξων Εκκλησιών. Ούτε και κατά την εορτή των Χριστουγέννων είχε γίνει μνημόνευση του "Κιέβου Επιφανίου" από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο. Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος αποφεύγει τη μνημόνευση του "Κιέβου Επιφανίου" παρά την περί του αντιθέτου προτροπή του Πατριάρχη Βαρθολομαίου, ο οποίος με επιστολή του προς άπαντες του Προκαθημένους των Ορθοδόξων Εκκλησιών ζήτησε αναγνώριση των ενεργειών του στην Ουκρανία και μνημόνευση του "Κιέβου Επιφανίου" τονίζοντας χαρακτηριστικά προς αυτούς: "...και θα αναγνωρίσετε την Ορθόδοξη Ουκρανική Εκκλησία ως Αυτοκέφαλη Εκκλησία (…), μνημονεύοντας το όνομα του Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας στα Τίμια Δίπτυχα, αμέσως μετά το όνομα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Τσεχίας και Σλοβακίας".


Η στάση αναμονής που τηρεί ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος αλλά και η σαφής απόρριψη των ενεργειών του Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην Ουκρανία όχι μόνο από το Πατριαρχείο Μόσχας αλλά ήδη και από τις Εκκλησίες της Πολωνίας και της Σερβίας φανερώνει καθημερινά το βαθύ διχασμό που προκάλεσαν οι αποφάσεις του Φαναρίου στην Ορθόδοξη Εκκλησία. Και ακόμη δεν έχουν γίνει ξεκάθαρες οι θέσεις των υπολοίπων Ορθοδόξων Εκκλησιών...
thriskeftika
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ