2019-01-06 16:54:52
Φωτογραφία για Πόσο μπορεί να διαρκέσει ένα hangover;
Αν και οι γιορτές πέρασαν, δεν μπορείς να πεις το ίδιο για την περίεργη διάθεση που συνοδεύει τη μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ.

Και από τη μία αναρωτιέσαι πότε θα το ξεπεράσεις, ενώ ταυτόχρονα ορκίζεσαι να μην πιεις ξανά!

Πόσο διαρκεί, λοιπόν, ένα hangover;

Μόνο για ένα πρωινό θα έλεγε κάποιος, ενώ συνήθως δεν ξεπερνά τις 24 ώρες. Και πάλι, όμως, αυτό εξαρτάται από πολλούς παράγοντες που το επηρεάζουν.

Τα hangovers είναι πραγματικά εκνευριστικά. Το κεφάλι σου βουίζει και θέλεις να το σπάσεις, ενώ το στομάχι σου ανακατεύεται και δεν μπορείς ούτε να μυρίσεις το φαγητό. Είναι βασανιστήριο.

Το ήπαρ κάνει υπερωρίες για να επεξεργαστεί το αλκοόλ. Πρέπει πρώτα να το διαλύσει σε ακεταλδεΰδη, η οποία είναι τοξική. Στη συνέχεια τη διασπά και αυτή. Αν ένα άτομο πίνει υπερβολικά για το σώμα του ή εάν το συκώτι του δεν λειτουργεί αποτελεσματικά, το σώμα δεν μπορεί να μετατρέψει την ακεταλδεΰδη σε οξική αρκετά γρήγορα κι εκεί ακριβώς συναντάμε ένα hangover.


Και επαναλαμβάνουμε το ερώτημα:  Τελικά πόσο διαρκεί ένα hangover; Εξαρτάται… Δες από τι:

Δεν ήπιες αρκετό νερό

Το αλκοόλ μπορεί να σου προκαλέσει αφυδάτωση, η οποία επιδεινώνεται όταν κάνεις εμετό ή υποφέρεις από διάρροια. Είναι σημαντικό να πίνεις πολύ νερό για να μπορεί το σώμα σου να εκτελέσει πιο γρήγορα ορισμένες διαδικασίες. Πρέπει να πίνεις αρκετό νερό, ακόμη κι αν νιώθεις ότι δεν μπορείς να πιεις, ώστε να απαλύνεις τον πόνο.

Δεν κοιμήθηκες καλά

Αν δεν κοιμήθηκες καλά μετά από ένα βράδυ με αρκετή κατανάλωση αλκοόλ, τότε το πιο πιθανό είναι να σηκωθείς με ένα φρικτό hangover, το οποίο επίσης δεν σου επιτρέπει να κοιμηθείς. Όσο πιο πολύ πίνεις, τόσο χειρότερα κοιμάσαι και όσο χειρότερα κοιμάσαι, τόσο πιο έντονο είναι το hangover.

Συγγνώμη… αλλά μεγαλώνεις

Αλλιώς στα 21 κι αλλιώς στα 31. Όσο μεγαλώνεις, η ικανότητά σου να αποτοξινώσεις το αλκοόλ είναι διαφορετική. Τα κύτταρα γερνούν και ίσως να μην μπορούμε να επεξεργαστούμε τις τοξίνες όπως κάναμε όταν ήμασταν πιο νέοι. Όχι, πλέον δεν το «σηκώνεις» όπως παλιά και καλό είναι να το συνειδητοποιήσεις!

Ήπιες με άδειο στομάχι

Δεν υπάρχει χειρότερο! Αν ήπιες με άδειο στομάχι, το ποτό όχι μόνο θα σε «πιάσει» πιο εύκολα, αλλά θα υποφέρεις. Είναι νόμος, ποτέ μα ποτέ δεν πρέπει να πίνεις αν δεν έχεις φάει κάτι πρώτα. Έστω ένα μικρό σνακ!

Ήσουν στις δύσκολες μέρες

Φυσικά αναφερόμαστε στις γυναίκες. Στις δύσκολες μέρες του μήνα, ένα hangover μπορεί να είναι πιο επίμονο από τις υπόλοιπες μέρες. Το σώμα βρίσκεται υπό πίεση τις ημέρες της περιόδου και αφού το αλκοόλ σε αφυδατώνει, μπορεί να νιώθεις πως δεν έχεις ενέργεια. Και είναι πιο δύσκολο να συνέλθεις!

Πηγή: ipop.gr
_
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ