2019-01-06 17:05:46
Φωτογραφία για ''Καθημερινή'' 100 ολόκληρα χρόνια! - Αυτό είναι το επετειακό φύλλο
Μοναδικό το τεύχος της “Καθημερινής” που κυκλοφορεί για την είσοδο στην επέτειο των 100 χρόνων από την έκδοση της εφημερίδας. Η “Καθημερινή” κέρδισε τη μάχη της επιβίωσης, κάτω

από δύσκολες συνθήκες, μετά την απόφαση της Ελένης Βλάχου να πουλήσει την εκδοτική επιχείρηση στον Γ. Κοσκωτά.  Ο αείμνηστος Αριστείδης Αλαφούζος, αγοράζοντας την εφημερίδα, έχοντας δίπλα του ανθρώπους όπως ο μακαρίτης Αντώνης Καρκαγιάννης, και πολλοί άλλοι σπουδαίοι δημοσιογράφοι αναμόρφωσαν το φύλλο και το έθεσαν τις βάσεις για την επιστροφή στην εγκυρότητα. 

Στα χρόνια του χρηματιστηρίου, όταν ο ΔΟΛ εξαγόραζε ό,τι κινείτο στην αγορά, η Καθημερινή ακολούθησε πιο συντηρητική πολιτική. Και όταν έσπασε η φούσκα και η χώρα μπήκε στα Μνημόνια, η εφημερίδα έχοντας συνετή οικονομική πολιτική και αυτόνομη λειτουργία, “είδε” τους ανταγωνιστές του να καταρρέουν. Το “Βήμα” διασώθηκε μετά από σκληρή μάχη, το “‘Εθνος” επανήλθε μετά από μεγάλη ταλαιπωρία και η “Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία” και η “Ελευθεροτυπία” χάθηκαν κάτω από την πίεση των τραπεζών. Η “Καθημερινή” κυκλοφορεί με πλήθος ενθέτων και περιοδικών, όπως την εποχή της ευφορίας, με μόνη διαφορά, πως ως εταιρεία πέρασε επιτυχώς τις εξετάσεις του Μνημονίου. 


Αυτό είναι ένα έργο του Θέμη Αλαφούζου. Είναι η εφημερίδα γνώμης και γνώσης που όλοι πρέπει να διαβάσουν. Και επειδή οι καιροί συνεχώς αλλάζουν, και η ρευστότητα είναι το βασικό χαρακτηριστικό τους, η “Καθημερινή”, με έμπειρο δημοσιογραφικό δυναμικό, διαρκώς αναπροσαρμόζεται στις ανάγκες των καιρών.

Typologies

http://www.tvnea.com
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Aνοικτά όλα...
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Aνοικτά όλα...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ