2019-01-07 08:26:45
Φωτογραφία για ΠΟΜΕΝΣ: Οι ευθύνες πλέον έχουν ονοματεπώνυμο
Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί,

1. Η Τράπεζα Πειραιώς, με επίσημη επιστολή που απέστειλε στην Ομοσπονδία μας, μας ενημέρωσε για την άμεση λήξη της νομιμοποίησης των λογαριασμών του καταργημένου σωματείου ΠΟΕΣ, ευθύς μόλις παρέλαβε την υπ' αριθ. 254/2018 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών.2. Η παρέμβαση της Ομοσπονδίας μας για το ανωτέρω ζήτημα, βρήκε ευτυχώς άμεση ανταπόκριση. Προφανώς έγιναν αντιληπτοί από τους αρμόδιους οι πλείστοι κίνδυνοι που ελλόχευαν στην πρόσκληση του καταργημένου σωματείου για “δωρεές”, ιδίως όταν η εν λόγω πρόσκληση απευθυνόταν στο πανελλήνιο και στο σύνολο των εν ενεργεία στρατιωτικών. Είναι τελικά εμφανές ότι όπου υπάρχει στοιχειώδης οργάνωση και αίσθημα ευθύνης, λαμβάνονται άμεσα τα κατάλληλα μέτρα.

3. Δεν μπορούμε ωστόσο να μην επισημάνουμε ότι αυτό το οποίο έγινε αντιληπτό και κατανοητό από την Τράπεζα Πειραιώς με μια απλή ανάγνωση της δικαστικής απόφασης, δεν έχει γίνει δυστυχώς αποδεκτό από πολλούς άλλους φορείς στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων ή του ρόλου τους.4.  Δεν είδαμε δυστυχώς καμία αντίδραση από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων για αυτήν την πρωτοφανή απόπειρα παραπλάνησης των στρατιωτικών.5
. Δεν είδαμε καμία αντίδραση από τα διάφορα site και μέσα ενημέρωσης, που επιμένουν να παρουσιάζουν τις θέσεις και τα στελέχη ανύπαρκτων συνδικαλιστικών φορέων.6. Δεν είδαμε καμία αντίδραση από ορισμένα κοινοβουλευτικά κόμματα, που συνεχίζουν να υιοθετούν ανακοινώσεις και θέσεις ανύπαρκτου σωματείου. 7. Δεν είδαμε τέλος καμία διάθεση αυτοκριτικής από τις Ενώσεις, που σε πείσμα των δικαστικών αποφάσεων και των προβλέψεων του νόμου, συνεχίζουν να ακολουθούν το καταργημένο σωματείο.

               Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί,

8. Όταν το κρίσιμο ζήτημα της θεσμικής εκπροσώπησης των στρατιωτικών αντιμετωπίζεται ως “δημοσιογραφικό θέμα”, ως “αντιπαράθεση συνδικαλιστών”, δυστυχώς λείπει η απαραίτητη σοβαρότητα, νηφαλιότητα και το αναγκαίο αίσθημα ευθύνης.9.  Ουδείς όμως δικαιούται να αγνοεί το νόμο και τις δικαστικές αποφάσεις, ουδείς δικαιούται να δημιουργεί σύγχυση και παραπληροφόρηση στους στρατιωτικούς. Διότι σε μια τέτοια περίπτωση, οι συνέπειες της αδιαφορίας και της αλαζονείας δεν αργούν να φανούν.

Με εκτίμηση

Για την Εκτελεστική Γραμματεία

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Δημήτριος Ρώτας

Επγός (ΥΔΚ)

Γεώργιος Θεοδώρου

Λγος (ΠΖ)
f
kranosgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ