2019-01-07 09:28:32
Φωτογραφία για Επιτέλους συντήρηση των ΝΗ-90!
Όπως και να το κάνουμε, πρόκειται για τη μεγάλη είδηση: το υπουργείο Εθνικής Άμυνας αποφάσισε, επιτέλους, να ξεκινήσει η διαδικασία συντήρησης των ελικοπτέρων ΝΗ-90! Μια διαδικασία που έπρεπε να είχε γίνει εδώ και κάμποσα χρόνια αλλά ... Τέλος πάντων, στις 24 Ιανουαρίου και ώρα 10:00, θα πραγματοποιηθεί, στη ΓΔΑΕΕ, η αποσφράγιση των φακέλων για το υποπρόγραμμα «Συντήρηση Ελικοπτέρων ΝΗ90». Η σύμβαση θα έχει διάρκεια δύο χρόνων και προϋπολογισμό 5 εκατ. ευρώ από τα οποία τα 3 τον πρώτο χρόνο και τα υπόλοιπα 2 τον δεύτερο.

Να θυμίσουμε ότι, συνολικά, είχαν παραγγελθεί 20 ελικόπτε­ρα ΝΗ-90 από τα οποία τα τέσσερα «Ειδικών Αποστολών». Έως σήμερα, έχουν παραληφθεί 14 -το τελευταίο το Νοέμβριο του 2017- εκ των οποίων τα τρία «Ειδικών Αποστολών». Ας ελπίσου­με πως θα διευθετηθούν σύντομα οι εκκρεμότητες που υπάρ­χουν και έτσι θα αρχίσουν να παραλαμβάνονται και τα 6 ελικό­πτερα που απομένουν. Γιατί είναι έγκλημα -αν θέλουμε να λέ­με τα πράγματα με τ’ όνομά τους- να έχεις στη διάθεσή σου ένα από τα καλύτερα μεταφορικά ελικόπτερα στον κόσμο και να κά­νεις «νάζια» με την παραλαβή τους. Τη στιγμή που τα «υποκατάστατά» τους (περί Huey ο λόγος) έχουν συμπληρώσει 35ετία.


Τώ­ρα, γιατί η Ελλάδα δεν συμμετέχει στην συμφωνία TLS (Through- Life Support = Διά βίου Υποστήριξη) που υπεγράφη μεταξύ της ΝΗ Industries και της NAHEMA (NATO Helicopter Design and Development, Production and Logistics Management Agency), δεν μας το εξήγησε κανείς. Φαίνεται ότι η χώρα μας -μαζί με το Ομάν, το Κατάρ και την Σουηδία- δεν νοιώθει την ανάγκη να λύνει κάποια προβλήματα των ΝΗ90, όπως θα τα λύνουν εννέα άλλες χώρες, που χρησιμοποιούν 12 διαφορετικές εκδόσεις του ΝΗ-90.

(ΑΜΥΝΑ ΚΑΙ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ-01/01/2019 - [Μετατροπή σε κείμενο: staratalogia.blogspot.gr])

__________________

Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.
staratalogia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ