2019-01-08 08:42:02
Φωτογραφία για 2019 θα δούμε τις πρώτες OLED οθόνες για pc
Η τεχνολογία OLED χρησιμοποιείται σήμερα σε πολλά κινητά, αλλά και τηλεοράσεις. Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχουμε δει την τεχνολογία αυτή να αξιοποιείται στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, παρόλα τα πλεονεκτήματά της, όπως το εξαιρετικό μαύρο και τον ιδιαίτερα χαμηλό χρόνο απόκρισης. Ο λόγος είναι τα αρνητικά της τεχνολογίας, όπως το burn in που μπορούν να παρουσιάσουν οι οθόνες OLED. Αυτό αναμένεται να αλλάξει μέσα στο 2019, όταν και θα δούμε πιθανόν τις πρώτες OLED οθόνες που θα προορίζονται για ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Αυτό αποκαλύφθηκε πρόσφατα σε μια έκθεση ηλεκτρονικών στην Ιαπωνία, από την JOLED, την κοινοπραξία που έχουν συστήσει οι Japan Display, Sony και Panasonic. Η JOLED αποκάλυψε 3 panel διαστάσεων 21,6 ιντσών και 27 ιντσών. 

Πιο συγκεκριμένα δύο panel 21,6 ιντσών με ανάλυση Full HD και 4K, καθώς και ένα panel των 27 ιντσών με ανάλυση 4K. Το πρώτο μοντέλο που αναμένεται να χρησιμοποιεί panel τύπου OLED, θα είναι το Proart PQ22UC της Asus, το οποίο θα προσφέρει ρυθμό ανανέωσης 120Hz και θα καλύπτει το πλήρες χρωματικό φάσμα του προτύπου DCI-P3
. Η οθόνη αυτή, η οποία αναμένεται να είναι ιδιαίτερα ακριβή, θα προορίζεται κυρίως για επαγγελματίες γραφίστε Αν και θα είναι ευχάριστο να δούμε κάποιον κατασκευαστή να φέρνει την τεχνολογία OLED στους υπολογιστές, μένει να δούμε αν θα ακολουθήσουν και άλλοι κατασκευαστές, καθώς και αν η τεχνολογία αυτή θα γνωρίσει επιτυχία. 

Το πρόβλημα με το burn in των οθονών OLED είναι ιδιαίτερα σημαντικός παράγοντας στους υπολογιστές, οι οποίοι σε αντίθεση με τα smartphones και τις τηλεοράσεις, θα μπορούσαν πολύ εύκολα να αφεθούν να δείχνουν μια στατική οθόνη για πολύ ώρα, όπως είναι για παράδειγμα η επιφάνεια εργασίας του λειτουργικού. Και με τους κατασκευαστές να θεωρούν το burn in ως ένα από τα.... χαρακτηριστικά της τεχνολογίας OLED, το οποίο μεταφράζεται σε μη κάλυψη από την εγγύηση και αντικατάσταση της οθόνης, ίσως πολύς κόσμος να μείνει συνειδητά μακριά από τις οθόνες αυτές.

Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ