2019-01-08 08:45:21
Φωτογραφία για Συνέντευξη Παπακώστα: Ο λογαριασμός για κάθε βανδαλισμό θα πληρώνεται από τους ίδιους και από το σπίτι τους
H Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα-Σιδηροπούλου παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» και το δημοσιογράφο Δημήτρη

Δανίκα.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της συνέντευξης:

Δημοσιογράφος: Εδώ λοιπόν στεγάζεται η πολιτική ηγεσία των αστυνομικών, φανερών και μυστικών; Στο άκουσμα «μυστικών» η Κατερίνα Παπακώστα αντέδρασε με αντανακλαστικά μωρού που έχει βάλει το χεράκι του στη φωτιά.

Υφυπουργός: «Δεν έχουμε ανάγκη από μυστικούς αστυνομικούς. Δεν τους χρειαζόμαστε. Κάνουμε ορατή αστυνόμευση. Έτσι το βλέπουμε εμείς. Τόσο η υπουργός (σ.σ.: Ολγα Γεροβασίλη) που είναι αριστερή όσο κι εγώ που προέρχομαι από την κοινωνική Δεξιά».

Δημοσιογράφος: Φαντάζομαι να γνωρίζετε τη γνώμη των πολιτών. Όλοι σχεδόν είναι όμηροι ανασφάλειας, φόβου και τρόμου.

Υφυπουργός: «Ανακριβές. Η Ελληνική Αστυνομία έχει ταξινομηθεί μέσα στις καλύτερες της Ευρώπης. Και όχι από εμάς, αλλά από αντίστοιχους αστυνομικούς μηχανισμούς της Ευρώπης, όπως της Αγγλίας και της Γαλλίας».


Δημοσιογράφος: Το τελευταίο συμβάν στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου στο Κολωνάκι διαψεύδει αυτές τις εκτιμήσεις. Δηλαδή ποιος Άγγλος ή Γάλλος αστυνομικός θα άνοιγε αυτό το κουτί με τον εκρηκτικό μηχανισμό;

Υφυπουργός: «Όλα αυτά που λέγονται προέρχονται από πηγές απληροφόρητων και βιαστικών δημοσιογράφων».

Δημοσιογράφος: Μα λένε ότι άνοιξε το κουτί. Μάλιστα μερικοί λένε ότι ο αστυνομικός είπε στον νεωκόρο το εξής νεοελληνικό: «Άνοιξέ το, βρε αδερφέ, πρόκειται για κουτί με παπούτσια προορισμένο για το φιλόπτωχο ταμείο της εκκλησίας».

Υφυπουργός: «Εντυπώσεις. Μάλιστα ο εν λόγω αστυνομικός φορούσε γιλέκο προστασίας και αμέσως, σχεδόν στο λεπτό, ο χώρος είχε αποκλειστεί από πολλές δυνάμεις ασφαλείας».

Δημοσιογράφος: Τότε πώς εξερράγη ο μηχανισμός; Αφού δεν ήταν συνδεμένος με τηλεχειρισμό; Προφανώς η έκρηξη προκλήθηκε επειδή κάποιος πείραξε το κουτί.

Υφυπουργός: «Όμως στο κουτί είχε τοποθετηθεί ρολόι. Προφανώς η έλευση του αστυνομικού συνέπεσε με την εξάντληση του χρονικού ορίου για την έκρηξη του μηχανισμού».

Δημοσιογράφος: Ένα κουτί με δύο φιάλες μολότοφ.

Υφυπουργός: «Σαν αυτές που εκτοξεύουν εναντίον των αστυνομικών».

Δημοσιογράφος: Κι εσείς δεν κάνετε τίποτα να τους συλλάβετε. Όπως έχει συμβεί με τις εφόδους σε αστυνομικά τμήματα.

Υφυπουργός: «Λάθος. Κι αυτό είναι αποκύημα προπαγάνδας που διακινείται κυρίως από τον ηγετικό πυρήνα του Κυριάκου. Ας πούμε, και μάλιστα σχετικά πρόσφατα, η Αστυνομία έκανε έφοδο στη Θεολογική Σχολή της Θεσσαλονίκης και καθάρισε τον τόπο από όλα αυτά τα παραβατικά στοιχεία, μεταξύ των οποίων και διακινητές παραεμπορίου. Όμως για να καθαρίσουν τα πανεπιστήμια πρέπει να συναινέσουν οι πρυτανικές αρχές. Πράγμα που δεν κάνουν».

Δημοσιογράφος: Δηλαδή οι πρυτάνεις διευκολύνουν το παραεμπόριο και τη διακίνηση των ναρκωτικών;

Υφυπουργός: «Δεν είπα τέτοιο πράγμα, ούτε καν το υπονοώ. Προφανώς δεν ζητούν την παρέμβαση της Αστυνομίας λόγω ισορροπιών. Πάντως έτσι ή αλλιώς, πρόκειται συντόμως να εισηγηθώ όλες οι ζημιές δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας να αφαιρούνται από τον προϋπολογισμό κάθε πανεπιστημίου που αρνείται να ζητήσει αστυνομική βοήθεια. Επιτέλους το άβατο έχει κόστος! Όλα τα πράγματα έχουν κόστος. Αν θέλουν αυτοδιοίκητο, πρέπει να το περιφρουρούν για να το κάνουν αξιόπιστο και φερέγγυο».

Δημοσιογράφος: Από τους παραβάτες στη Θεολογική Σχολή θα ζητήσετε να πληρώσουν τις ζημιές;

Υφυπουργός: «Φυσικά! Ο λογαριασμός για κάθε βανδαλισμό θα πληρώνεται από τους ίδιους και από το σπίτι τους. Δεν έχουν οι ίδιοι; Τότε θα πληρώσουν οι γονείς τους. Είπαμε, κάθε ενέργεια έχει κόστος».

Δημοσιογράφος: Πάντως η γενική αίσθηση ανασφάλειας είναι γεγονός. Μάλιστα πολλοί ισχυρίζονται -και όχι μόνο οι δεξιοί της Νέας Δημοκρατίας-ότι οι αστυνομικοί δεν αντιδρούν επειδή αυτές είναι οι άνωθεν εντολές που λαμβάνουν από τους υπουργούς.

Υφυπουργός: «Ανοησίες. Καμία κυβέρνηση δεν επιδιώκει την ανασφάλεια των πολιτών. Αντιθέτως, όλες επιθυμούν την ασφάλειά τους».

Δημοσιογράφος: Αυτά περί «άνωθεν εντολών» τα έχουν ακούσει από αστυνομικούς.

Υφυπουργός: «Δεν συμφωνώ. Το δόγμα που εφαρμόζουμε είναι μηδενική ανοχή».

Δημοσιογράφος: Εξακολουθώ να αισθάνομαι σαν ανοχύρωτος πολίτης μιας ανοχύρωτης πόλης και μιας επίσης ανοχύρωτης χώρας.

Υφυπουργός: «Οι αριθμοί και οι στατιστικές σάς διαψεύδουν. Μια ματιά στα τραγικά γεγονότα που συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια σε όλες σχεδόν τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και άλλες πόλεις αποκαλύπτουν εκκωφαντικά δύο πράγματα. Πρώτον, ότι η Ελλάδα είναι ο ασφαλέστερος γεωγραφικός προορισμός. Απόδειξη η άνοδος του αριθμού των τουριστών, αλλά και η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Τη στιγμή που άλλες ευρωπαϊκές πόλεις έχουν κάποια σχετική πτώση, εμείς στην Ελλάδα, ιδιαιτέρως στην Αθήνα, έχουμε άνοδο. Ιλιγγιώδη θα έλεγα. Γιατί; Μα επειδή οι ξένοι θεωρούν την Ελλάδα ασφαλή προορισμό. Κοιτάξτε τι έγινε πρόσφατα στο Μάντσεστερ της Αγγλίας με εκείνο τον τρελό που μαχαίρωσε τρεις αθώους πολίτες».

Δημοσιογράφος: Να κάνουμε τον σταυρό μας που ακόμα δεν έχουμε γίνει στόχος των μουσουλμάνων φονταμενταλιστών. Έτσι και ήμασταν και στην κατάσταση αυτής της ανοχύρωτης χώρας θα τοποθετούσαν βόμβες σε γήπεδα και σε άλλα πολυσύχναστα σημεία και σήμερα θα θρηνούσαμε εκατοντάδες θύματα.

Υφυπουργός: «Γιατί λοιπόν συμβαίνει αυτό; Επειδή υπάρχουν δυνάμεις τόσο από την Αριστερά όσο και ακραία δεξιά στοιχεία, κυρίως τα τελευταία, που επιθυμούν να καταστρέψουν τις κατακτήσεις της Δυτικής Ευρώπης. Ο ευρωπαϊκός μας πολιτισμός είναι ο στόχος τους. Αυτό είναι το βασικό».

Δημοσιογράφος: Από τις έρευνες σχετικά με τις δύο βομβιστικές ενέργειες έχει βγει κάποιο αποτέλεσμα; Δηλαδή θα τους συλλάβετε; Θα εξαρθρώσετε αυτές τις οργανώσεις;

Υφυπουργός: «Κάνουμε ό,τι μπορούμε. Η αντιτρομοκρατική μας υπηρεσία είναι από τις καλύτερες στην Ευρώπη».

Δημοσιογράφος: Δεν μου απαντάτε. Θα τους συλλάβετε επιτέλους;

Υφυπουργός: «Προσπαθούμε και κάνουμε ό,τι το καλύτερο».

Δημοσιογράφος: Θα τους συλλάβετε;

Υφυπουργός: «Μα δεν μπορώ να σας απαντήσω έτσι μονολεκτικά. Οι αρμόδιες υπηρεσίες συλλέγουν στοιχεία και βρίσκονται σε καλό δρόμο. Άλλο δεν μπορώ να πω».

Δημοσιογράφος: Με απλά λόγια, βρισκόμαστε στο έλεος κάθε παρανοϊκού βομβιστή, που όπως αποδεικνύεται από τα τελευταία χτυπήματα και χωρίς προειδοποίηση είναι ικανός και αποφασισμένος να βαρέσει στο ψαχνό.

Υφυπουργός: «Ακόμα και οπλισμένος σαν αστακός να είσαι, ακόμα και να διαθέτεις υπερπολλαπλάσιο αριθμό αστυνομικών είναι αδύνατον να προλάβεις κάθε αιφνιδιαστικό τρομοκρατικό χτύπημα. Αυτό είναι το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού. Εκείνοι γνωρίζουν, οι Αρχές όχι».

Δημοσιογράφος: Αν θυμάμαι καλά η εξάρθρωση της «17 Νοέμβρη» προέκυψε μετά από βοήθεια των αγγλικών υπηρεσιών. Μόλις οι Άγγλοι ενδιαφέρθηκαν και σχεδόν παραμέρισαν τις ελληνικές αρχές, τότε ως διά μαγείας προέκυψαν στη ζωή μας οι Ξηροί, ο Κουφοντίνας και ο Γιωτόπουλος.

Υφυπουργός: «Συνεργαζόμαστε με όλες τις ευρωπαϊκές αρμόδιες υπηρεσίες και ανταλλάσσουμε σχετικές πληροφορίες».

Δημοσιογράφος: Με το FBI;

Υφυπουργός: «Φυσικά και με το FBI».

Δημοσιογράφος: Με τη Μοσάντ;

Υφυπουργός: «Σας είπα, με όλες».

Δημοσιογράφος: Επιμένω στη Μοσάντ επειδή έχει αναδειχθεί ο καλύτερος και πιο αποτελεσματικός μηχανισμός Υφυπουργός: «Σας είπα και με τη Μοσάντ».

Δημοσιογράφος: Αυτό είναι κάπως ανακουφιστικό. Αν περιμέναμε από την Ελληνική Αστυνομία τότε το πάρτυ θα ήταν οργιαστικό.

Υφυπουργός: «Μα είναι όχι μόνο λάθος, αλλά και κάτι χειρότερο αυτή η απαξίωση της Ελληνικής Αστυνομίας. Σας είπα, το επίπεδο είναι υψηλό και οι μηχανισμοί τώρα λειτουργούν αποτελεσματικά. Σας είπα, λόγου χάριν, ότι οι βάνδαλοι θα συλλαμβάνονται και θα πληρώνουν τον λογαριασμό».

Δημοσιογράφος: Εσείς ως καθαρόαιμη της Δεξιάς πώς και βρεθήκατε σε ένα τόσο ευαίσθητο υπουργείο, περικυκλωμένη από αριστερούς;

Υφυπουργός: «Η δική μου τοποθέτηση ήταν προϊόν προγραμματικών συγκλίσεων και όχι, όπως διαδίδει η ηγετική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, προϊόν διαπραγμάτευσης για μια καρέκλα. Μην ξεχνάτε ότι εγώ είμαι εκπρόσωπος της κοινωνικής, της καραμανλικής φιλελεύθερης Δεξιάς. Στον πυρήνα της ιδεολογίας μας είναι ο Άνθρωπος. Και στην κορυφή της πυραμίδας είναι πάλι ο Άνθρωπος. Όλα τα άλλα τα μέσα, οι πόροι, τα οικονομικά βρίσκονται πιο κάτω και πρέπει να είναι προσανατολισμένα προς βοήθεια, προστασία και ενίσχυση κάθε πολίτη».

Δημοσιογράφος: Ποια όλα;

Υφυπουργός: «Ας πούμε τα μεγάλα πλεονάσματα. Αν δεν υπηρετούν τον Άνθρωπο τότε πρέπει να τα εγκαταλείψουμε».

Δημοσιογράφος: Μα αυτό που λέτε αναιρεί την οικονομική πολιτική της σημερινής κυβέρνησης. Αφού τα πλεονάσματα είναι δυσθεώρητα και ανελέητα.

Υφυπουργός: «Εκεί ακριβώς βρίσκεται και η διαφωνία μου. Συμφωνώ με ζητήματα κοινωνικής προστασίας. Διαφωνώ με τα πλεονάσματα. Η οικονομία που εμείς οι Καραμανλικοί πιστεύουμε πρέπει να ανταποκρίνεται και να καλύπτει τις ανάγκες κάθε ανθρώπου».

Δημοσιογράφος: Βλέπετε συχνά τον Κώστα Καραμανλή;

Υφυπουργός: «Δεν είμαι σαν κι αυτούς που όταν τον βλέπουν εκδίδουν αμέσως δελτία Τύπου. Αν ήταν έτσι, τότε κι εγώ θα έπρεπε να είχα εκδώσει δώδεκα δελτία ετησίως».

Δημοσιογράφος: Δηλαδή επικοινωνείτε με τον πρώην αρχηγό της παράταξης.

Υφυπουργός: «Τον έβλεπα. Τώρα δεν τον βλέπω. Από επιλογή. Και δεν τον βλέπω για να τον προστατεύσω. Κάθε κίνησή του, κάθε νεύμα του, ακόμα και η ανάσα του γίνεται βορά στα σκυλιά».

Δημοσιογράφος: Ποιών σκυλιών;

Υφυπουργός: «Εννοώ ότι η Νέα Δημοκρατία είναι το σπίτι του Κώστα Καραμανλή. Όπως τη δημιούργησε ο Εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι φιλοξενούμενος, μισθωτής, ενοικιαστής».

Δημοσιογράφος: Αν είναι έτσι, τότε γιατί ο Καραμανλής δεν βγαίνει να καταγγείλει και να ενημερώσει;

Υφυπουργός: «Προφανώς για να προστατεύσει την ενότητα της παράταξης. Ο Καραμανλισμός είναι το συνώνυμο της λιτότητας στο ύφος και της σεμνότητας στο ήθος».

Δημοσιογράφος: Εγώ προσωπικά δεν γνωρίζω τέτοιους πολιτικούς.

Υφυπουργός: «Ο πολιτικός δεν έχει φύλο. Όπως οι άγγελοι».

Δημοσιογράφος: Άγγελοι; Μα τι λέμε τώρα; Μάλλον διάβολοι μοιάζουν. Διάβολοι με αγγελικό πρόσωπο!

Υφυπουργός: «Έκπτωτοι άγγελοι. Δαίμονες της πολιτικής. Αυτά, λόγου χάριν, που διαδίδει η ηγετική ομάδα του Κυριάκου δαιμονίζουν τον κόσμο. Διχάζουν. Σπέρνουν τη φύτρα της διχόνοιας. Ανασύρουν τα πιο χαμηλά ένστικτα. Διεγείρουν το θυμικό. Ποτέ δεν πρέπει να επενδύουμε στο θυμικό. Εγώ, ας πούμε, μπορώ να λαϊκίσω. Τους έχω για πρωινό. Όμως δεν το κάνω».

Δημοσιογράφος: Έτσι που τα λέτε είναι άξιον απορίας το γεγονός της παραμονής του Καραμανλή στη σημερινή Νέα Δημοκρατία.

Υφυπουργός: «Σας είπα. Ο Καραμανλής πρέπει να διαφυλάξει το σπίτι της Νέας Δημοκρατίας. Είναι ο εγγυητής».

Δημοσιογράφος: Μα τότε γιατί εσείς φύγατε;

Υφυπουργός: «Δεν έφυγα, με διέγραψαν. Πράγμα που δεν μπορούν να κάνουν στον Καραμανλή. Ούτε καν το διανοούνται. Ο Κυριάκος μαζί με την ηγετική ομάδα του ΚΙΝ.ΑΛ., δηλαδή τη Φώφη και άλλους, παρέα με τη Σημιτική ομάδα διασταυρώνονται, συναντώνται, πορεύονται μαζί. Οτιδήποτε έχει να κάνει με την Καραμανλική σκέψη τούς προκαλεί αποστροφή και απέχθεια. Ο βασικός αντίπαλός τους δεν είναι ο Τσίπρας. Ο Καραμανλής είναι. Και να ξέρετε. Η Νέα Δημοκρατία φαίνεται να υπερτερεί στις δημοσκοπήσεις. Όχι ο Κυριάκος και η ομάδα του. Η πολιτική πλατφόρμα της σημερινής ηγεσίας της Ν.Δ. είναι ο κοινωνικός δαρβινισμός. Τα πάντα στο όνομα του χρήματος και των ισχυρών. Διαβάστε το πόνημα του Φερδινάνδου Λασάλ περί κράτους-νυχτοφύλακα. Αν ήταν στο χέρι του, όλο το κράτος θα το παρέδιδε στην ιδιωτική πρωτοβουλία. Παιδεία, Υγεία, τα πάντα. Πλην Άμυνας, εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας».

Δημοσιογράφος: Αυτά που λέτε καταρρίπτονται από το γεγονός ότι τα ελλείμματα πολλαπλασιάστηκαν επί κυβερνήσεως Κώστα Καραμανλή.

Υφυπουργός: «Κι αυτό είναι πλάνη. Μεγάλη. Όλα άρχισαν, με τα ελλείμματα, από το 1981 και μετά. Με όλες αυτές τις παροχές και τους υψηλούς δανεισμούς. Αναμφίβολα έχουμε κι εμείς το μερίδιο που μας αναλογεί».

Δημοσιογράφος: Μα ο Κώστας Σημίτης παρέδωσε διαχειρίσιμο χρέος που στη συνέχεια εκτινάχθηκε στα ύψη.

Υφυπουργός: «Κι αυτό είναι μια πλάνη βολική. Ο λογιστής Σημίτης κατάφερε να μεταφέρει τα βάρη του δανεισμού και των ελλειμμάτων στην επόμενη κυβέρνηση του Καραμανλή».

Δημοσιογράφος: Και τότε γιατί δεν λύνει τη σιωπή του;

Υφυπουργός: «Μα ακριβώς με αυτή τη σιωπή έρχεται να κουμπώσει, να επιβεβαιώσει τα γεγονότα».

Δημοσιογράφος: Θα ψηφίσετε υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών;

Υφυπουργός: «Δεν έχω ακόμα καταλήξει. Πρέπει πρώτα να δω ολόκληρη τη συμφωνία. Σχετικά με γλώσσα και εθνότητα. Θεωρώ όμως ότι ο Τσίπρας έπρεπε πρώτα να ενημερώσει τον Κυριάκο. Για την περιδίνηση τη σημερινή πάνω σε αυτό το μεγάλο θέμα ευθύνη έχουν και τα δύο μεγάλα κόμματα. Μεγαλύτερη ευθύνη έχει η Νέα Δημοκρατία. Η οποία έχει εκτραπεί από την εθνική γραμμή με τη σύνθετη ονομασία έναντι όλων. Στην αρχή ήταν εναντίον των συλλαλητηρίων. Ύστερα υπέρ. Άλλοτε υπέρ της σύνθετης ονομασίας. Άλλοτε έλεγε όχι σε όλα. Έτσι το κόμμα μετατρέπεται σε μια σοβαρή εκδοχή της Χρυσής Αυγής. Αν ζούσε σήμερα ο Εθνάρχης θα έκλαιγε με αυτή την κατάντια. Έτσι διχάζουμε την κοινωνία. Από εδώ οι γιαλαντζί Μακεδονομάχοι από εκεί οι Μακεδονοκλάστες».

Δημοσιογράφος: Θα πάρετε μέρος στις επερχόμενες εκλογές;

Υφυπουργός: «Εγώ δεν είμαι πολιτικός Depon να ομογενοποιηθώ μέσα στο ποτήρι το κυβερνητικό. Είμαι πρόεδρος του κόμματος της Νέας Ελληνικής Ορμής. Πρέπει να συνεργαστώ με κριτήριο τις προγραμματικές συγκλίσεις».

Δημοσιογράφος: Μα πριν φτάσουμε σ' αυτές τις συνεργασίες πρέπει πρώτα να εκλεγείτε και όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις μόνο πέντε κόμματα θα προκύψουν από την επερχόμενη εκλογική διαδικασία.

Υφυπουργός: «Έχω σοβαρές αμφιβολίες για τον τρόπο και την τήρηση των επιστημονικών κανόνων, σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο, που διεξάγονται αυτές οι δημοσκοπήσεις. Οι θεσμοί πρέπει να λειτουργήσουν και να ελέγξουν αυτές τις δημοσκοπήσεις. Για παράδειγμα, έχω την αίσθηση ότι το ΚΙ.ΝΑΛ δεν πρόκειται να υπερπηδήσει το ποσοστό του 3%. Κι αν εκλεγεί, θα το καταφέρει με το ζόρι. Δεν εμπιστεύομαι τις δημοσκοπήσεις. Θα κατέβω λοιπόν και θα ζητήσω συνεργασία».

Δημοσιογράφος: Μα εκ των πραγμάτων αφού διαφωνείτε ριζικά με τη σημερινή πολιτική της Νέας Δημοκρατίας καθώς και με το ΚΙ. ΝΑΛ και αφού έχετε αποκλείσει τόσο το ΚΚΕ όσο και τη Χρυσή Αυγή, τότε με ποιους θα συνεργαστείτε; Με τον Βασίλη Λεβέντη και τον Σταύρο Θεοδωράκη, που ούτε κι αυτοί φαίνεται πως πρόκειται να εκλεγούν στην ερχόμενη Βουλή;

Υφυπουργός: «Μη βιάζεστε. Δεν αποκλείεται να προκύψουν και άλλα κόμματα. Πάντως στόχος μου είναι να βοηθήσω την πατρίδα και όχι πάση θυσία να εκλεγώ στη Βουλή. Επιτέλους πρέπει να σταματήσουμε να κοιτάμε πίσω προς το παρελθόν όπως η σύζυγος του Λωτ που μετατράπηκε σε στήλη άλατος. Είναι η κατάλληλη στιγμή για συνεργασίες, συναίνεση και συμπόρευση. Κανείς δεν μπορεί να είναι μόνος του. Όπως έλεγε και ο Αριστοτέλης μόνος του είναι μόνο ο Θεός και το θηρίο. Εγώ ούτε Θεός ούτε θηρίο είμαι. Είναι η κατάλληλη στιγμή να επουλώσουμε τις πληγές του διχασμού και να ενώσουμε τις δυνάμεις υπέρ του τόπου και του λαού».
_
bloko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ