2019-01-08 13:31:57
Φωτογραφία για Ο Κιμ Γιονγκ Ουν κάνει τα γενέθλιά του στην Κίνα
Επισκέπτεται τον πιο στενό σύμμαχο της χώρας του με το πολυτελές τρένο του -

Οι δύο ηγέτες συναντώνται ενόψει της νέας συνόδου κορυφής με τον Ντόναλντ Τραμπ

Με το πολυτελές τρένο του μετέβη στην Κίνα για τριήμερη επίσκεψη ο ηγέτης της Βορείου Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν έχοντας στο πλευρό του την σύζυγό του.

Ανήμερα των γενεθλίων του - σήμερα κλείνει τα 35 ή τα 36- ο Κιμ θα έχει συνομιλίες με τον Κινέζο πρόεδρο, Σι Τζινπίνγκ.

Τουλάχιστον 25 βαγόνια διαθέτει το τρένο του βορειοκορεάτη ηγέτη το οποίο αποτελεί πρόκληση για τους συμπολίτες του, η πλειοψηφία των οποίων δεν έχει τα προς τα ζειν, όπως σχολιάζει ο διεθνής Τύπος.

Στη διάρκεια του ταξιδιού - από την Πιονγιάνγκ στο Πεκίνο - οι επιβάτες του τρένου- εκτός από το «πρώτο ζεύγος» είναι και πολλοί ανώτατοι αξιωματούχοι- απόλαυσαν πλούσια εδέσματα την ώρα που ο λαός της Βορείου Κορέας πεινάει, όπως επισημαίνει ο γερμανικός Τύπος.


«Οπως πάντα με το προσωπικό του πολυτελέστατο και θωρακισμένο τρένο, ο Κιμ Γιονγκ Ουν έφτασε σήμερα στην Κίνα από τη Βόρεια Κορέα, μετά από πρόσκληση του προέδρου Σι Τζινπινγκ», γράφει η γερμανική εφημερίδα Bild.

Οι δύο ηγέτες συναντώνται ενόψει της νέας συνόδου κορυφής με τον Ντόναλντ Τραμπ που αναμένεται να πραγματοποιηθεί τους πρώτους μήνες του 2019 – ο χώρος και ο χρόνος δεν έχουν καθοριστεί.

Η επίσκεψη του Κιμ, που συνοδεύεται από την σύζυγό του Ρι Σολ Γιου και ανώτατους αξιωματούχους, θα διαρκέσει τρεις ημέρες.

Οι τρεις προηγούμενες επισκέψεις πραγματοποιήθηκαν όλες μέσα στο 2018.

Μετά την άνοδό του στην εξουσία το 2011, ο Κιμ είχε αποφύγει την επίσκεψη στον πιο στενό του σύμμαχο: το Πεκίνο. Οπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις δεν γίνεται προαναγγελία της επίσκεψης. Ασφαλές σημάδι είναι η παρουσία του τρένου του Κιμ στο Πεκίνο και η πρωτοφανής κινητοποίηση των βορειοκορεατικών και κινεζικών αρχών.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ