2019-01-08 19:55:25
Φωτογραφία για Άγκυρα: «Κάνουμε έρευνες με το Barbaros σε σημεία που ασκείται πολιτική κατοχής από την Ελλάδα»!
 Ευθεία είναι η καταπάτηση πλέον της ελληνικής υφαλοκρηπίδας από την Άγκυρα η οποία αναφέρει ότι πραγματοποίησε -και συνεχίζει να πραγματοποιεί- έρευνες σε σημεία που ασκείται πολιτική κατοχής από την Ελλάδα, με την Αθήνα να είναι παντελώς απούσα, εξαφανισμένη σε άλλο ηλιακό σύστημα.

Και όχι μόνο αυτό, αλλά οι Τούρκοι δεν αναφέρουν καμία προσπάθεια από το ΠΝ «παρεμπόδισης» των ερευνών του Barbaros κάτι που σημαίνει πως δεν υπάρχει ναυτική ή άλλη παρουσία της Ελλάδας.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Yeni Safak η  Τουρκία διεύρυνε τις έρευνες για φυσικό αέριο σε Ν.Α. Αιγαίο και Μεσόγειο καλύπτοντας και την περιοχή νοτίως του Καστελόριζου και ανατολικά της Ρόδου, με τη νέα NAVTEX που εξέδωσε.

Στο δημοσίευμα προστίθεται  πως στη συνέχεια ξεκίνησε έρευνα από το σεισμογραφικό πλοίο Μπαρμπαρός με τη συνοδεία πολεμικών πλοίων και των συνοδευτικών του Barbaros Tanux-1 και Apollo Moon στην «τουρκική υφαλοκρηπίδα.»


Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, οι δραστηριότητες έρευνας ανακοινώθηκε ότι θα γίνονταν στις 6 και 7 Ιανουαρίου, με τις NAVTEX 0017/19 και 0039/19 (με την πρώτη να λήγει στις 6 Ιανουαρίου και τη δεύτερη στις 19 του ίδιου μήνα), προσθέτοντας ότι η πορεία του πλοίου είχε στόχο να γίνει έρευνα στην τουρκική υφαλοκρηπίδα «στα σημεία που ασκείται πολιτική κατοχής από Ελλάδα» και «σε μεγάλο τμήμα της λεγόμενης ‘ΑΟΖ’ Κύπρου».

Η εφημερίδα αναφέρει ότι το Barbaros συνοδευόμενο από τουρκικές φρεγάτες και κορβέτες για ένα διάστημα έκανε έρευνες ανοικτά της κατεχόμενης Μόρφου και ότι λόγω των αντίξοων καιρικών συνθηκών στράφηκε στην περιοχή του Καστελόριζου  για να διεξάγει έρευνες υπό πιο ομαλές συνθήκες.

Προσθέτει ότι για τρεις μέρες το Barbaros θα συνεχίσει τις έρευνές του σε αυτή την περιοχή και μετά από την αξιολόγηση που θα γίνει και πάλι μπορεί να γυρίσει ξανά στα ανοιχτά της Μόρφου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, επιπλέον σχεδιάζεται οι έρευνές του στην τουρκική υφαλοκρηπίδα να επεκταθούν και σε νέες περιοχές σε όλη την ανατολική Μεσόγειο.

Η εφημερίδα αναφέρει ακόμη ότι πέραν του Barbaros, συνεχίζονται οι γεωτρήσεις της κρατικής εταιρείας πετρελαίου στην περιοχή και πως εκτός από τη γεώτρηση του Πορθητή στο Αλάνια-1 τώρα και το δεύτερο γεωτρύπανο που αγόρασε η Τουρκία Deap Sea Metro θα ξεκινήσει γεώτρηση όχι στη Μαύρη Θάλασσα, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί, αλλά Μεσόγειο. Προστίθεται ότι τις επόμενες μέρες σχεδιάζεται να ξεκινήσει η γεώτρηση ανακοινώνοντας τη νέα περιοχή.

Όπως όλα δείχνουν η Τουρκία αλωνίζει το Ν.Α.Αιγαίο και την ΑΟΖ της Κύπρου με την

Ελλάδα να παρακολουθεί -ενδεχομένως ούτε καν αυτό- ως απλός θεατής τα τουρκικά «ερευνητικά’ σκάφη και πολεμικά να «αλωνίζουν» την ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Που είναι η ελληνική αντίδραση; Αυτό αναρωτιούνται όλοι καθώς δεν υπάρχει καμία διάθεση για αντιπαράθεση με την Τουρκία.

Ο σχεδιασμός άλλωστε των ερευνών  οι οποίες αναγγέλθηκαν και οι συντεταγμένες που δόθηκαν από τις τουρκικές Αρχές αποτυπώνουν και την ευρύτερη διεκδίκηση της Τουρκίας όπως αποτυπώθηκε στους χάρτες τους οποίους έφερε στο προσκήνιο ο τούρκος υπουργός Άμυνας Χ. Ακάρ (χάρτες του ναυάρχου Yayci) και ουσιαστικά προβλέπουν τη «διαγραφή» της ελληνικής και κυπριακής υφαλοκρηπίδας και τον διαμοιρασμό της υφαλοκρηπίδας της Ανατολικής Μεσογείου μεταξύ της Τουρκίας της Λιβύης και της Αιγύπτου.

Χάνουμε μια για πάντα το "παιχνίδι" στο Αιγαίο; "Ναι" είναι η απάντηση.

Έχουμε όμως σοβαρότερα προβλήματα να ασχοληθούμε: Πότε θα συναντηθεί ο Τσίπρας με τον Καμμένο ή τι θα κάνουν οι βουλευτές του Ποταμιού στη Βουλή.

Η ΝΑVTEX 0039/19:

TURNHOS N/W :0039/19
MEDITERRANEAN SEA
SEISMIC SURVEY, BY R/V BARBAROS HAYREDDİN PAŞA, M/V TANUX-1 AND R/V APOLLO MOON FROM 060800Z JAN 19 TO 070700Z JAN 19 IN AREA BOUNDED BY: 
35 50.00 N – 031 58.00 E
33 58.00 N – 031 58.00 E
33 58.00 N – 028 56.00 E
35 50.00 N – 028 56.00 E
5 NM BERTH REQUESTED.

ΠΗΓΗ: https://www.pronews.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Γκάνγκστερ ... ή Άγιος Βασίλης;
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Γκάνγκστερ ... ή Άγιος Βασίλης;
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ