2019-01-08 23:14:42
Φωτογραφία για ΕΑΚΠ προς Γεροβασίλη: Άμεση λύση σε σοβαρά ζητήματα, που αφορούν συναδέλφους μας
Διαβάστε την ανακοίνωση τής ΕΑΚΠ: Κυρία Υπουργέ

Κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μαζί σας, με αντιπροσωπεία του Διοικητικού

Συμβουλίου της πανελλήνιας Ομοσπονδίας πυροσβεστών ( Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. ) στις 4 Δεκέμβρη 2018, σας παρατέθηκε από την Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών το σύνολο από τα τρέχοντα σοβαρά προβλήματα και τα δίκαια αιτήματα των πυροσβεστών, όπως περιλαμβάνονται στις πρόσφατες ανακοινώσεις μας. Τα προβλήματα αφορούν τις μειώσεις των αποδοχών μας από τις συνεχόμενες αναδρομικές αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές, την προσωπική διαφορά, τη φορολογία, την μερική εφαρμογή των αποφάσεων του Σ.τ.Ε., την περικοπή συντάξεων και την κατάργηση συντάξεων χηρείας. Τα αιτήματά μας αφορούν τον επαρκή εξοπλισμό, τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας, την κατάργηση του ξεσπιτώματος με μεταθέσεις και μετακινήσεις, την εφαρμογή της νομοθεσίας για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας μας, την αναγνώριση του επαγγέλματος ως Βαρύ, Επικίνδυνο και Ανθυγιεινό, την αμοιβή της υπερωριακής εργασίας, την επέκταση της χορήγησης του επιδόματος παραμεθορίων περιοχών.


Πέραν όμως των προβλημάτων και των αιτημάτων αυτών, για τα οποία συνεχίζουμε τον αγώνα μας για την ανάδειξη και την επίλυσή τους, υπάρχουν και κάποια τρέχοντα σοβαρά ζητήματα για τα οποία αναμένουμε άμεσα την απάντησή σας, όπως δεσμευτήκατε κατά τη διάρκεια της συνάντησης. Τα ζητήματα αυτά έχουν αναλυθεί πλήρως στις ανακοινώσεις - παρεμβάσεις που σας έχουμε παραθέσει και με τις οποίες ζητάμε:

Να σταματήσει άμεσα η άδικη και στημένη πειθαρχική δίωξη με τις κατασκευασμένες κατηγορίες, που στηρίζονται στο χουντικό και αναχρονιστικό πειθαρχικό πλαίσιο του Π.Σ., βάση του οποίου διώκεται ο συνάδελφός μας μέλος της Ε.Α.Κ.Π. και εκλεγμένο στο Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου πυροσβεστών της Στερεάς Ελλάδας. Ο συνάδελφος διώκεται επειδή ανέφερε σε ανακοίνωση τα γνωστά σε όλους υπαρκτά προβλήματα που αντιμετώπισαν πυροσβέστες σε δασική πυρκαγιά, εξαιτίας των μεγάλων ελλείψεων στο Πυροσβεστικό Σώμα και στην πυροπροστασία της χώρας.

Η διενέργεια της συγκεκριμένης Ε.Δ.Ε. έχει στόχο να φιμώσει και να ποινικοποιήσει τον αγωνιστικό συνδικαλισμό, τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις διεκδικήσεις των πυροσβεστών.

Να αυξηθούν οι αποδοχές των συναδέλφων μας πυροσβεστών, λιμενικών, στρατιωτικών, που βρίσκονται σε κατάσταση μόνιμης διαθεσιμότητας με ποσοστά αναπηρίας 80% και άνω, λόγω σοβαρών τραυματισμών, παθήσεων και προβλημάτων υγείας, που υπέστησαν σε ώρα υπηρεσίας.

Να αυξηθούν οι αποδοχές των συγκεκριμένων συναδέλφων ( που είναι ζήτημα εάν υπερβαίνουν τους 100 ), όπως προσαυξήθηκαν και οι αποδοχές των Ανάπηρων Πολέμου Αξιωματικών με τα ίδια ποσοστά αναπηρίας, καθώς και όλων των συνταξιούχων του δημοσίου που βρίσκονται σε ανάλογη κατάσταση. Τα ποσά των αυξήσεων που διεκδικούμε να αποδοθούν στους συναδέλφους μας είναι ελάχιστα ( 1.000 ευρώ μικτά, σε ετήσια βάση ). Να σταματήσει η κατάφωρη αδικία και η απαξίωση σε βάρος της προσφοράς αυτών των ανθρώπων που υπέστησαν σημαντικές βλάβες στην υγεία τους (όπως ακρωτηριασμοί, πολλαπλά εγκαύματα, απώλεια όρασης κ.α.), για να προστατεύσουν τη ζωή και την περιουσία του ελληνικού λαού και του κράτους.

Ζητάμε επίσης, να αποδοθούν άμεσα οι συγκεκριμένες προσαυξήσεις στους συναδέλφους αστυνομικούς με τα παραπάνω ποσοστά αναπηρίας, στους οποίους δεν έχουν χορηγηθεί, παρά το γεγονός ότι έχει ψηφιστεί νομοθετική ρύθμιση.

Να αποδοθούν άμεσα στο ύψος που προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία, οι εκπαιδευτικές αποζημιώσεις που δικαιούνται αρκετοί συνάδελφοι που συμμετείχαν τον Ιούνιο του 2017 σε 11ήμερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα στην Αθήνα. Οι συγκεκριμένες αποζημιώσεις καταβλήθηκαν στους συναδέλφους αρκετά μειωμένες, λόγω υπολογισμού τους με τον βασικό μισθό του προηγούμενου μισθολογίου και όχι του ισχύοντος, σε αντίθεση με την προβλεπόμενη νομοθεσία.

Με τον τρόπο αυτό, στερήθηκαν οι συνάδελφοι μας, ποσά που ανέρχονται σε εκατοντάδες ευρώ και τα οποία κατέβαλλαν οι ίδιοι για την μετακίνηση, την πολυήμερη διαμονή, την διατροφή και την διανυκτέρευση τους, κατά την διάρκεια των εκπαιδεύσεων.

Από την ισχύ των διατάξεων του νέου μισθολογίου δηλαδή από την 1-1-2017 και εμείς οι πυροσβέστες πληρώνουμε αναδρομικά από την 1η Γενάρη του 2017 όλες τις αυξήσεις στις ασφαλιστικές μας εισφορές για κύρια και επικουρική σύνταξη, αλλά και την επιστροφή επιδομάτων που κάποιοι από εμάς εισέπρατταν με το παλιό μισθολόγιο. Οι συγκεκριμένες αναδρομικές κρατήσεις, επέφεραν μεγάλες μειώσεις στους μισθούς μας.

Στην προκειμένη περίπτωση όμως, που κάποιοι συνάδελφοι μας δικαιούνται αυξημένες αποζημιώσεις σύμφωνα με τη νομοθεσία, η κυβέρνησή σας τους στερεί τις αυξήσεις στις αποζημιώσεις αυτές.  

Κυρία Υπουργέ

Εμείς από την πλευρά μας συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για τις διεκδικήσεις μας. Υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα μας, απαιτούμε να τηρούνται οι υποχρεώσεις της υπηρεσίας,  να εξασφαλιστούν ασφαλείς συνθήκες στην εργασία μας και να αναβαθμιστεί το Πυροσβεστικό Σώμα με επαρκή αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης.

Ζητάμε όμως να δοθεί άμεσα λύση στα 3 σοβαρά ζητήματα που αναφέρουμε, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, τα δημοκρατικά δικαιώματα και την ίση μεταχείριση των εργαζομένων. Αποτελεί πλέον επιταχτική ανάγκη η κατάργηση του αναχρονιστικού εσωτερικού κανονισμού του Π.Σ. ( Κ.Ε.Υ.Π.Σ. ) και η εναρμόνισή του με τον δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα, ιδιαίτερα δε το χουντικής έμπνευσης πειθαρχικό πλαίσιο που διέπει το Π.Σ.

Αναμένουμε άμεσα την απάντησή σας για την ενημέρωση των συναδέλφων μας, όπως δεσμευτήκατε κατά την πρόσφατη συνάντηση στο Υπουργείο. Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνηση, σχετικά με όσα αναφέρουμε στο έγγραφό μας. 

Για την Ε.Α.Κ.Π.

Το μέλος του Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.

Βλάχος Δημήτρης
_
bloko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ