2019-01-09 01:03:11
Φωτογραφία για Πληθώρα ορθοπεδικών περιστατικών στα νοσοκομεία λόγω κακοκαιρίας
Δόθηκε εντολή για πλήρη ετοιμότητα στα νοσοκομεία της Αττικής.

Onmed.gr

Αυξημένα είναι τις μέρες του χιονιά τα ορθοπεδικά περιστατικά που φτάνουν στα εφημερεύοντα νοσοκομεία, αφού το χιόνι και ο παγετός ευνοούν τις πτώσεις και τα ατυχήματα.

Είναι ενδεικτικό ότι στις τελευταίες εφημερίες στα νοσοκομεία Ιπποκράτειο, Παπαγεωργίου και «Άγιος Παύλος» της Θεσσαλονίκης αντιμετωπίστηκαν συνολικά 340 ορθοπεδικά και παιδορθοπεδικά περιστατικά.

Σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ), τα νοσοκομεία ανταποκρίνονται μέχρι στιγμής καλά, χωρίς να έχουν αναφερθεί – τουλάχιστον επισήμως – ιδιαίτερα προβλήματα, ούτε ζημιές σε υποδομές και εγκαταστάσεις. 

Το ΕΚΕΠΥ έχει δώσει εντολή στις διοικήσεις όλων των υγειονομικών μονάδων να προμηθευτούν αλάτι, ώστε αν χρειαστεί να εξασφαλίσουν την απρόσκοπτη πρόσβαση των ασθενών.

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκονται τα νοσοκομεία της Αττικής, η οποία επηρεάζεται σήμερα Τρίτη 8 Ιανουαρίου, έστω και για λίγες ώρες, από την κακοκαιρία.


Τι θα γίνει με τους νεφροπαθείς που χρειάζονται αιμοκάθαρση

Το ΕΚΕΠΥ βρίσκεται σε συνεννόηση με την Πυροσβεστική, η οποία θα παρέμβει όπου χρειαστεί για μεταφορά νεφροπαθών αιμοκαθαιρόμενων ασθενών.

Καθημερινά στην Αττική, έως και 200 νεφροπαθείς μετακινούνται με ταξί ή με ιδιωτικά οχήματα από και προς τα νοσοκομεία στα οποία κάνουν αιμοκάθαρση.

Όλες τις προηγούμενες μέρες, η Πυροσβεστική μετέφερε νεφροπαθείς από διάφορες περιοχές της χώρας.

29 κλήσεις για παροχή βοήθειας 

Το τελευταίο 24ωρο, η Πυροσβεστική δέχθηκε συνολικά 29 κλήσεις για παροχές βοήθειας - οι οκτώ περιπτώσεις σχετίζονταν με θέματα υγείας και οι υπόλοιπες ήταν μεταφορές πολιτών σε ασφαλή σημεία.

Πραγματοποιήθηκε μεταφορά 6 ασθενών σε νοσοκομεία, από το Κεφαλάρι στην Κηφισιά, τη Νέα Μάκρη, τη Χαλκίδα, τη Σκόπελο, την Υδρούσα 'Ανδρου και την Τανάγρα.

Επιπλέον, μεταφέρθηκαν φάρμακα και ιατρικός εξοπλισμός σε δύπ περιπτώσεις, στον Διόνυσο Αττικής και τη Στενή Ευβοίας.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ