2019-01-09 06:36:48
Φωτογραφία για Μεγάλη ποσότητα του «ναρκωτικού των τζιχαντιστών» σε κοντέινερ απ τη Συρία  στον Πειραιά - Βίντεο
Το πλοίο που μετέφερε το κοντέινερ ξεκίνησε από την Συρία, είχε ενδιάμεσο σταθμό την Ελλάδα και θα συνέχιζε σε άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία δεν αποτελούσε και τον τελικό προορισμό.

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση της υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής σε συνεργασία με ομόλογες αρχές της Τουρκίας και τη συνδρομή του Λιμενικού Σώματος, του ΣΔΟΕ και τελωνειακών αρχών στο λιμάνι του Πειραιά.

Αιτία ο εντοπισμός μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών δισκίων captagon, γνωστά και ως «το ναρκωτικό των τζιχαντιστών», σε εμπορευματοκιβώτιο.

Το κοντέινερ είχε ξεκινήσει από Συρία με προορισμό το Ντουμπάι αλλά για να μην κινήσει υποψίες θα έκανε ένα μεγάλο δρομολόγιο μέσω Ελλάδας και Κροατίας.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από περίπου ένα μήνα, ποσότητα κατεργασμένης κάνναβης συνολικού βάρους 6 τόνων και 3 εκατομμύρια παραισθησιογόνα χάπια Captagon, εντόπισε το Λιμενικό στο φορτηγό πλοίο «Noka».


Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες στα χρονικά κατασχέσεις ναρκωτικών από ελληνική διωκτική αρχή. Το υπό σημαία Συρίας φορτηγό πλοίο είχε αποπλεύσει από τη Λαττάκεια και, σύμφωνα με επίσημα έγγραφα που κατασχέθηκαν, είχε προορισμό το λιμάνι της Βεγγάζης.

Μετέφερε 18 κοντέινερ φορτωμένα με τρόφιμα, είδη οικιακής χρήσης, πρώτες ύλες για την παρασκευή τσιγάρων κ.ά. Η κατεργασμένη κάνναβη («σοκολάτα») και τα παραισθησιογόνα χάπια ήταν τοποθετημένα σε κρύπτες, στους διπλούς πάτους των κοντέινερ.

Πηγή: kathimerini
eglimatikotita
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ