2019-01-09 12:02:21
Φωτογραφία για Τρόμος από τις μπλε μέδουσες - Χιλιάδες τα θύματά τους (Photos)
Άν οι μέδουσες αποτελούν ένα πρόβλημα κάθε καλοκαίρι με την εμφάνισή τους στα νερά της Ελλάδας, τότε πόσο μεγαλύτερο θα γινόταν το πρόβλημα αν το τσίμπημά τους θα μπορούσε να είναι ακόμα και θανατηφόρο;

Το πρόβλημα αυτό αντιμετωπίζει η Αυστραλία καθώς χιλιάδες μπλε μέδουσες έχουν κατακλύσει τις ακτές στην Κουίνσλαντ, τσιμπώντας πάνω από 3.000 λουόμενους τα τελευταία δύο 24ωρα 

 

Η κατάσταση είναι τόσο άσχημη που οι αρχές υποχρεώθηκαν να κλείσουν τις παραλίες, καθώς ο κίνδυνος είναι πλέον υπαρκτός, ακόμα και για θανάτους λουομένων.

Το τσίμπημα της μπλε μέδουσας είναι επίπονο, αλλά όχι θανατηφόρο, όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, ωστόσο, υπάρχει ο κίνδυνος τοξικού σοκ και καρδιακής προσβολής (γνωστού ως συνδρόμου Ιρουκάντζι) 

 

«Ο έντονος πόνος στο δέρμα μπορεί να διαρκέσει από μερικά λεπτά έως πολλές ώρες ... Το τσίμπημα μπορεί επίσης να προκαλέσει άλλα συμπτώματα όπως ναυτία, εμετούς και γενικό αίσθημα κόπωσης», αναφέρουν γιατροί. 

 

Περίπου 13 χιλιάδες τσιμπήματα αναφέρθηκαν την περασμένη εβδομάδα, τρεις φορές περισσότερα από την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η επέλαση των μεδουσών οφείλεται στους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή και τις ωθούν προς τις παραλίες.
via
olalathos
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ