2019-01-10 07:29:27
Φωτογραφία για Φάκελος Με ύποπτη σκόνη στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου στη Μυτιλήνη
Συναγερμός χθες στη Μυτιλήνη από ύποπτο φάκελο που έφτασε σε κτίριο του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Οι υπάλληλοι που τον άνοιξαν εντόπισαν ύποπτη σκόνη και αμέσως ενημέρωσαν τις αρχές, ενώ στη συνέχεια τέθηκαν σε καραντίνα σε ειδικό δωμάτιο του νοσοκομείου Μυτιλήνης και ο χώρος του Πανεπιστημίου, που εντοπίστηκε ο ύποπτος φάκελος αποκλείστηκε.

Κλιμάκιο της ΕΜΑΚ και στελέχη του Δημόκριτου έφθασαν στο νησί

Στις 00.00, υπό εξαιρετικά δυσμενείς καιρικές συνθήκες, αφίχθη στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης με πτήση στρατιωτικού μεταγωγικού αεροσκάφους C-130 κλιμάκιο της Ειδικής Ομάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΜΑΚ) του Πυροσβεστικού Σώματος, εξειδικευμένο στην αντιμετώπιση ραδιοβιοχημικών απειλών.

Το κλιμάκιο, μαζί με ειδικούς του «Δημόκριτου», παρέλαβε τον φάκελο με άγνωστο περιεχόμενο που απεστάλη στο γραφείο της Πρυτάνεως του Πανεπιστημίου Αιγαίου και έλεγξε τους χώρους του ιδρύματος, η λειτουργία του οποίου με απόφαση των πρυτανικών αρχών έχει ανασταλεί επ’ αόριστον.


Οι πέντε εργαζόμενοι που εισήχθησαν στο Νοσοκομείο της Μυτιλήνης, ο νομικός σύμβουλος του Πανεπιστημίου, καθώς κι ένας αστυνομικός που έπιασε το φάκελο παραλαμβάνοντας τον, είναι καλά στην υγεία τους.

Κάποιοι από τους εργαζομένους που ήρθαν σε επαφή με τον φάκελο, που γράφει πως η προέλευσή του είναι η «Ινδία», παραπονέθηκαν για ερεθισμό του βλεννογόνου της μύτης και του στόματος.

Κατά ιατρικές πηγές τα συμπτώματα πάντως έχουν υποχωρήσει εντελώς.

Ανακοίνωση του Πανεπιστημίου

Με ανακοίνωση της το βράδυ της Τετάρτης η Πρύτανις του Πανεπιστημίου Αιγαίου Χρυσή Βιτζιλάκη έκανε γνωστό ότι ανέστειλε «όλες τις ακαδημαϊκές και διοικητικές λειτουργίες στο Λόφο του Πανεπιστημίου στην Μυτιλήνη και δεν επιτρέπεται η πρόσβαση στα κτίρια του Λόφου μέχρι νεωτέρας».

Όπως αναφέρει η Πρύτανις στην ανακοίνωσή της επιβεβαιώνοντας ρεπορτάζ του ΑΠΕ – ΜΠΕ «σήμερα το μεσημέρι παρελήφθη στο γραφείο της Πρυτανείας στη Μυτιλήνη ύποπτος φάκελος και έκτοτε, σε πλήρη και αδιάλειπτη συνεργασία με τις αρμόδιες Αρχές, σε τοπικό και εθνικό επίπεδο, ακολουθούμε όλα τα προβλεπόμενα Πρωτόκολλα για την διασφάλιση της απόλυτης ασφαλείας του Πανεπιστημίου και των ανθρώπων του».

Και η Πρύτανις καταλήγει: «Σε κάθε περίπτωση, σας διαβεβαιώ ότι όλες και όλοι είναι ασφαλείς και ευελπιστούμε σύντομα να λήξει και η ταλαιπωρία των επτά μελών της κοινότητας μας που ήρθαν σε επαφή με τον ύποπτο φάκελο και, παρότι δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα υγείας, κρίθηκε σκόπιμο να διανυκτερεύσουν στο νοσοκομείο».

πηγή: athina984.gr
_
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ