2019-01-10 09:42:16
Φωτογραφία για Ο δωδεκάλογος της καλής υγείας για το 2019 από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας!
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εξέδωσε για τη νέα χρονιά αντί ευχών το δωδεκάλογο της καλής υγείας.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, αν ακολουθείς όσες περισσότερες από αυτές τις 12 συμβουλές -ή ακόμη καλύτερα όλες- θα έχεις καλή υγεία όχι μόνο για το 2019, αλλά και για τα επόμενα πολλά χρόνια.

Στο νούμερο ένα είναι βέβαια η σωστή διατροφή που πρέπει να περιλαμβάνει τουλάχιστον 5 μερίδες φρούτα και λαχανικά κάθε μέρα. Και ακολουθεί η σωματική δραστηριότητα: Για να έχεις καλή υγεία, πρέπει να κάνεις ήπια άσκηση για τουλάχιστον 150 λεπτά κάθε εβδομάδα.

Σημαντικό ρόλο έχει επίσης και η πρόληψη, γι' αυτό και συνίσταται ο τακτικός ιατρικός έλεγχος, αλλά και ο εμβολιασμός μικρών και μεγάλων, σύμφωνα με τις ισχύουσες οδηγίες.

Η διακοπή του καπνίσματος και ο περιορισμός του αλκοόλ (όχι πάνω από 2 ποτήρια κρασί ή μια μπύρα τη μέρα) έχουν τη δική τους θέση στο δωδεκάλογο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.


Συνίσταται επίσης η τήρηση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας -από το τακτικό πλύσιμο χεριών και τη ζώνη ασφαλείας μέχρι το ασφαλές σεξ- αλλά και η διαχείριση του άγχους, που τείνει να εξελιχθεί σε σημαντική απειλή για την υγεία.

Δείτε παρακάτω το δωδεκάλογο της καλής υγείας:

#HappyNewYear2019

Do you have healthy resolutions?

Here are 12 tips to be healthy in 2019.pic.twitter.com/crF6gAgSQW

— World Health Organization (WHO) (@WHO) December 31, 2018

Πηγή: onmed.gr
_
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ