2019-01-10 11:17:23
Φωτογραφία για Έντονη αντίδραση του ΚΚΕ για αργοπορία στην έρευνα σχετικά με τις συνακροάσεις στον Περισσό
Για απαράδεκτη βραδύτητα και κωλυσιεργία ορισμένων αρχών, θεσμών και υπηρεσιών  κάνει λόγο το ΚΚΕ σχετικά με την πορεία της εισαγγελικής έρευνας με αντικείμενο ενδεχόμενες υποκλοπές

στο τηλεφωνικό κέντρο του Περισσού η οποία ξεκίνησε το 2016.

Η έρευνα που αρχικώς όδευε για το αρχείο, συνεχίστηκε τελικώς μετά από δεύτερη καταγγελία του κόμματος για νέο κρούσμα συνακροάσεων – παρεμβολών, τον Απρίλιο του 2017.

Με ερώτησή τους προς τους Υπουργούς Υπουργούς Ψηφιακής Πολιτικής, Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη,  οι βουλευτές του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, Γιάννης Γκιόκας και Μανώλης Συντυχάκης ζητούν να μάθουν γιατί ενώ έχουν περάσει δύο χρόνια,  ακόμη η δικαιοσύνη δεν έχει εντοπίσει τους υπαίτιους. Και μάλιστα  όπως σημειώνουν, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν στοιχεία αξιοποιήσιμα.

Ολόκληρη η ερώτηση έχει ως εξής:

“Έχουν περάσει πλέον δύο χρόνια από το πρώτο κρούσμα συνακροάσεων – παρεμβολών στο τηλεφωνικό κέντρο της έδρας της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό, και την αντίστοιχη ανακοίνωση-καταγγελία του Κόμματός μας την 1-12-2016. Τον Απρίλη του 2017 σημειώθηκε νέο κρούσμα συνακροάσεων – παρεμβολών, το οποίο επίσης καταγγέλθηκε δημόσια και άμεσα στις 5-4-2017.


Οι υποθέσεις για τα σοβαρά αυτά γεγονότα, με την από 6-11-2017 πράξη της Εισαγγελέα Πρωτοδικών που χειριζόταν αρχικά την υπόθεση, όδευαν για το αρχείο. Η αρχειοθέτηση της δικογραφίας θα σήμαινε οριστικό “πάγωμα” των υποθέσεων. Μετά από διαμαρτυρίες του ΚΚΕ και ύστερα από το υπόμνημά του στην Εισαγγελική Αρχή στις 8-3-2018, η σχετική δικογραφία δεν τέθηκε στο αρχείο. Ωστόσο, μέχρι σήμερα παρά την παρέλευση ενός έτους, δεν έχει βγει κανένα πόρισμα, παρότι υπάρχουν στοιχεία αξιοποιήσιμα. Για παράδειγμα, στην επίσημη έρευνα της ΑΔΑΕ αναφέρεται ότι ανάμεσα στις ύποπτες κλήσεις στο τηλεφωνικό του κέντρο, όπως έχει αποκαλυφθεί, υπάρχουν και δύο κλήσεις από διεθνή διασύνδεση με εταιρεία στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Έχουμε αναφέρει επανειλημμένα ότι για όλες τις κλήσεις και ιδιαίτερα για αυτές τις προαναφερόμενες μπορεί να εντοπιστεί το πρόσωπο του παρεμβαίνοντα. Αυτό το τονίζουμε, γιατί η σημερινή, υψηλή τεχνολογία επιτρέπει την ταχύτατη διαλεύκανση τέτοιων υποθέσεων και οι υπαίτιοι θα έπρεπε ήδη να έχουν αποκαλυφθεί. Ακόμα και σήμερα υπάρχει η δυνατότητα να εντοπιστούν όσοι βρίσκονται πίσω από τις ύποπτες κλήσεις όλων των ειδών και ιδιαίτερα αυτών από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Είναι απαράδεκτη η βραδύτητα και κωλυσιεργία ορισμένων αρχών, θεσμών και υπηρεσιών όλα αυτά τα χρόνια αναφορικά με τα σοβαρά και επικίνδυνα κρούσματα σε βάρος του ΚΚΕ. Είναι άνευ προηγουμένου η καθυστέρηση στις έρευνες για την εξαγωγή πορίσματος και  τη συνέχιση της ποινικής διαδικασίας, την αποκάλυψη και δίωξη όσων βρίσκονται πίσω από τις λεγόμενες “συνακροάσεις”, δηλαδή υποκλοπές. Βαθιά προβληματική είναι και η αποσιώπηση και υποβάθμιση των καταγγελιών του ΚΚΕ από την κυβέρνηση και άλλους που “κόπτονται” για τη διαφάνεια και την προστασία των δικαιωμάτων. Πολύ περισσότερο που το ζήτημα των υποκλοπών αφορά ευρύτερα το απόρρητο των επικοινωνιών και την προστασία θεμελιωδών δικαιωμάτων του λαού.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για να αποκαλυφθούν οι υπαίτιοι;»

πηγή: dikastiko.gr
_
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ