2019-01-10 16:17:45
Φωτογραφία για Συνάντηση της Επιτροπής της Εκκλησίας με τον Κώστα Γαβρόγλου το απόγευμα
Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης έδωσε ο Υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, στον ρ/σ "NEWS 247". Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις σχέσεις κράτους-εκκλησίας.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Το απόγευμα βλέπετε την Επιτροπή της Εκκλησίας. Θα έχουμε νόμο για τη Συμφωνία Τσίπρα Ιερώνυμου;

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Κοιτάξτε, όπως γνωρίζετε για τη Συμφωνία του Πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο είναι ένα πλαίσιο Συμφωνίας και η εντολή που έχουμε είναι να δούμε τώρα το περιεχόμενο και τις λεπτομέρειες αυτού του πλαισίου. Σήμερα είναι μία συνεδρίαση της Επιτροπής που έχει ορίσει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, μετά την απόφαση της Ιεραρχίας. Αρχίζουμε την πρώτη μας επαφή θεσμικά μ’ αυτήν την επιτροπή, θα τους παρουσιάσουμε τη δική μας στρατηγική και τις δικές μας σκέψεις σχετικά με το τι θα έχει αυτό το νομοσχέδιο, ελπίζω να ακούσουμε τα δικά τους σχόλια και τις δικές τους προτάσεις, ώστε σε ελάχιστες μέρες να τους στείλουμε το γραπτό κείμενο.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Άρα λέτε ότι θα γίνει νόμος σύντομα;

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Ο στόχος της Κυβέρνησης -άλλωστε το έχει δηλώσει και ο Πρωθυπουργός- είναι ότι εμείς θέλουμε να προχωρήσουμε με αυτό το τρίπτυχο του εξορθολογισμού των σχέσεων Κράτους Εκκλησίας, της διασφάλισης της μισθοδοσία των κληρικών και του νοικοκυρέματος των οικονομικών.
thriskeftika
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ