2019-01-10 16:30:53
Φωτογραφία για Έξι μέρη με την καλύτερη θέα στον κόσμο
Αν τα ύψη σας προκαλούν δυσφορία, αυτό το θέμα δεν είναι για εσάς. Αν πάλι σε κάθε ταξίδι σας ψάχνετε να ανεβείτε στο πιο ψηλό σημείο και να απολαύσετε για λίγο τη θέα από εκεί, τότε δείτε πώς φαντάζει ο κόσμος από έξι υπέροχα σημεία του πλανήτη. Βένγκεν, Ελβετία

Ένα πανέμορφο ορεινό χωριό της Ελβετίας, διάσημο για την υπέροχη θέα του, το Βένγκεν προσφέρει αλπικό σκηνικό σε όποιον το επισκεφτεί, με πολύ πράσινο και όμορφα, παραμυθένια σπίτια. Το χειμώνα, οι κορυφές των βουνών γεμίζουν χιόνι, ενώ το καλοκαίρι το σκηνικό αλλάζει και γίνεται πιο πράσινο. Δεν είναι τυχαίο που εκεί το αλεξίπτωτο πλαγιάς πάνω από το Βένγκεν είναι δημοφιλές στην περιοχή.

Γκραντ Κάνιον, ΗΠΑ

Αν φτάσει κάποιος μέχρι το Γκραντ Κάνιον, πρέπει οπωσδήποτε να το δει από ψηλά. Ακόμη κι αν γνωρίζει εκ των προτέρων ότι είναι πάνω από 1,5 χιλιόμετρο βαθύ και 29 χιλιόμετρα φαρδύ, τίποτα δεν μπορεί να τον προϊδεάσει για την άβυσσο που τον περιμένει αν του ρίξει μια ματιά από ψηλά
. Το πώς θα λάβει, βέβαια, ο καθένας τη δική του δόση… ιλίγγου είναι δική του υπόθεση. Οι επιλογές πάντως είναι πολλές: μπορείτε να κάνετε πεζοπορία μέχρι την υψηλότερη κορυφή, να πετάξετε από πάνω του ή να δοκιμάσετε το Skywalk, μια γυάλινη πλατφόρμα, που σας αφήνει να κοιτάξετε… κάτω από τα πόδια σας στο απέραντο, αρκεί να είστε αρκετά θαρρετοί.

Κοιλάδα Bac Son, Βιετνάμ

Πρόκειται για μια ονειρεμένη κοιλάδα στο βόρειο Βιετνάμ, όπου εκτός από το πανέμορφο τοπίο της, μπορεί κάποιος να δει από ψηλά την πιο ονειρεμένη θέα που έχει να προσφέρει η χώρα. Η καλύτερη θέα είναι φυσικά από τα βουνά, απ’ όπου μπορεί να δει κανείς το ποτάμι να ρέει τεμπέλικα σε ένα τοπίο που θυμίζει μπαλωμένο πάπλωμα σε γκρι και κίτρινες αποχρώσεις, με διάσπαρτα ξύλινα σπιτάκια να ολοκληρώνουν το θέαμα.

Γέφυρα Harbour, Σίδνεϊ, Αυστραλία

Οι ντόπιοι αναφέρονται σε αυτή τη γέφυρα ως «κρεμάστρα» και τη χρονιά της κατασκευής της, το 1932, αποτελούσε την πιο μεγάλη σε μήκος γέφυρα με μία αψίδα. Όσοι πάσχουν από υψοφοβία, ακροφοβία και όλα τα σχετικά μένουν μακριά, ενώ όσους τους εξιτάρει το ύψος ανεβαίνουν στο 500 μέτρων μακρύ και 134 μέτρων ψηλό πλαίσιό της, απολαμβάνοντας θέα στην πόλη 360 μοιρών.

The Peak, Χονγκ Κονγκ

Η αλήθεια είναι ότι στο Χονγκ Κονγκ δεν υπάρχει έλλειψη από μέρη για να ανέβει κάποιος ψηλά, καθώς οι ουρανοξύστες του είναι χιλιάδες. Η καλύτερη θέα, όμως, είναι από το βουνό The Peak, που είναι το πιο ψηλό βουνό του Χονγκ Κονγκ. Ένας κυκλικός περίπατος στο δασώδες βουνό είναι ο καλύτερος τρόπος αν δει κάποιος από ψηλά τον ορίζοντα και τους χιλιάδες ουρανοξύστες, όπως και τη θέα στο λιμάνι και στα νησιά.

Μάτσου Πίτσου, Περού

Το αρχαίο βουνό με τα ερείπια των Ίνκας βρίσκεται σε υψόμετρο 2700 μέτρων και όποιος βρεθεί ποτέ στη ζωή του εκεί, ανατριχιάζει τόσο από τα ερείπια, όσο και από το έντονο πράσινο που τυλίγει τα βουνά, με την κορυφή Huayna Picchu στο φόντο. Υπάρχει, όμως, κι άλλο εξίσου εντυπωσιακό, αλλά λιγότερο διάσημο σημείο: από το ίδιο το Huayna Picchu. Η πεζοπορία μέχρι εκεί είναι δύσκολη, αλλά η θέα σίγουρα το αξίζει.

 clickatlife.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ