2019-01-10 18:23:24
Φωτογραφία για Γ.Μαυρωτάς: Στην «εντατική» τα νοσοκομεία της Αργολίδας
Ο αντιπρόεδρος και γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ποταμιού κατέθεσε σχετική ερώτηση στη Βουλή.

Onmed.gr

«Σύμφωνα με πολλές καταγγελίες και διαμαρτυρίε στις δύο νοσηλευτικές μονάδες Άργους και Ναυπλίου, οι μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό, σε υγειονομικό υλικό και σε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό οδηγούν πλέον το σύστημα υγείας του νομού ένα βήμα πριν την κατάρρευση», αναφέρει ο Γιώργος Μαυρωτάς.

Επισημαίνει χαρακτηριστικά ότι οι ελλείψεις σε μόνιμο ειδικευμένο ιατρικό προσωπικό φτάνουν το 50% (από τις 43 οργανικές θέσεις είναι καλυμμένες μόνο οι 21), ενώ όλες οι θέσεις των ειδικευομένων ιατρών είναι κενές. Αντίστοιχες είναι οι ελλείψεις και σε νοσηλευτικό προσωπικό.

Ο κ.βουλευτής ζητά ενημέρωση από τον υπουργό Υγείας για το πότε θα στελεχωθούν οι δύο νοσηλευτικές μονάδες, ενώ θέτει το ζήτημα της εξασφάλισης κονδυλίων για τη συντήρηση των εγκαταστάσεων και του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού. Τέλος ρωτά την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, για το τι μέλλει γενέσθαι με την κατάρτιση ενός νέου στρατηγικού σχεδίου ορθής οργάνωσης και λειτουργίας του «Γενικού Νοσοκομείου Αργολίδας», το οποίο υπάγονται οι παραπάνω μονάδες.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ