2019-01-10 22:36:34
Φωτογραφία για Ποιος «πολεμά» τον Γιαννουσάκη;
Στις 21 Ιανουαρίου θα συνεχιστεί η δίκη σε δεύτερο βαθμό για την υπόθεση του ναρκω-πλοίου «Noor One», με την κατάθεση του αξιωματικού του Λιμενικού, Γ. Κατσούλη, που ήταν στην ομάδα η

οποία χειρίστηκε την υπόθεση μέχρι τις συλλήψεις και την κατάσχεση του φορτίου των 2,1 τόνων ηρωίνης.

Η κατάθεση του μάρτυρα επρόκειτο να αρχίσει χθες στη δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού, όμως η δίκη διεκόπη κατόπιν σχετικού αιτήματος του ισοβίτη Ευθύμιου Γιαννουσάκη, ο οποίος κατήγγειλε στο δικαστήριο μέσω του συνηγόρου του Γιάννη Γλύκα «μεροληπτική συμπεριφορά έναντι των υπολοίπων συγκατηγορουμένων του, παραβίαση των δικαιωμάτων του και σαφή και ξεκάθαρη προσπάθεια επηρεασμού του».

Σύμφωνα με όσα είπε στην τοποθέτησή του στο δικαστήριο ο συνήγορος του ισοβίτη, ο εντολέας του δέχεται «ανηλεή πόλεμο στη φυλακή εξαιτίας του οποίου είναι σε κακή ψυχολογική κατάσταση, αφού εξακολουθεί να κρατείται στις φυλακές Χαλκίδας ενώ θα έπρεπε -όπως και οι υπόλοιποι συγκατηγορούμενοί του- εν όψει των συνεδριάσεων του δικαστηρίου να παραμείνει στις φυλακές Κορυδαλλού».


Η υπεράσπισή του μάλιστα σκοντάφτει πάνω στην επαναμεταγωγή του στη Χαλκίδα μετά το τέλος κάθε δικασίμου, καθώς στέκεται εμπόδιο ανάμεσα σε εκείνον και τον δικηγόρο του.

Ο τελευταίος κατήγγειλε παράλληλα στο δικαστήριο ότι στις 21 Δεκεμβρίου ήταν ο μοναδικός κατηγορούμενος της υπόθεσης που επέστρεψε με προφορική εντολή στις φυλακές όπου εκτίει την ποινή του, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους που παρέμειναν στις φυλακές Κορυδαλλού, με αποτέλεσμα να μην καταφέρει να προετοιμάσει τον εντολέα του για τη χθεσινή ακροαματική διαδικασία και να ζητήσει τη διακοπή της δίκης.

Προφορική εντολή

Η εισαγγελέας της έδρας Βασιλική Βλάχου, αναφερόμενη στο ζήτημα, σημείωσε ότι οι άλλοι κρατούμενοι που παραμένουν στον Κορυδαλλό προέρχονται από πολύ πιο μακρινά καταστήματα κράτησης από αυτό της «γειτονικής» Χαλκίδας, ενώ κατόπιν εγγράφου διαμαρτυρίας της υπεράσπισης Γιαννουσάκη διαπίστωσε ότι ο εν λόγω κατηγορούμενος «μετήχθη με προφορική εντολή στη Χαλκίδα, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους συγκατηγορουμένους του».

Η εισαγγελέας ζήτησε να μάθει ποιος έδωσε την προφορική εντολή και πρόσθεσε ότι έλαβε ένα έγγραφο από τις φυλακές που της ζητούσαν να υπογράψει την επαναμεταγωγή του κατηγορούμενου Γιαννουσάκη στη Χαλκίδα. «Πράγματι εδώ έχουμε παραβίαση των υπερασπιστικών δικαιωμάτων του κατηγορουμένου και προτείνω να γίνει διακοπή της δίκης μέχρι τις 21 Ιανουαρίου, για να μπορέσει να έρθει σε επαφή με τον δικηγόρο του».

Πηγές του υπουργείου Δικαιοσύνης διευκρίνισαν στην «Εφ.Συν.» πως είναι πάγια τακτική όταν μεσολαβούν μεγάλες διακοπές σε μια δίκη, οι κατηγορούμενοι που κρατούνται σε κοντινές φυλακές να επιστρέφουν σε αυτές.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ευθύμιος Γιαννουσάκης, αν και είχε μεταχθεί από τις φυλακές Χαλκίδας στον Κορυδαλλό από τις 4 Ιανουαρίου, μέχρι την παραμονή της δίκης δεν υπήρξε καταγραφή επίσκεψης από τον συνήγορό του.

efsyn.gr
_
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ