2019-01-11 15:40:37
Φωτογραφία για Καμμένος: Είμαστε σε αναμονή για τις εξελίξεις στα Σκόπια
Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ, με τον Πάνο Καμμένο να αφήνει να φανεί πως δεν θα υπάρξει σήμερα ραντεβού με τον Πρωθυπουργό. «Είμαστε σε διαρκή συνεδρίαση. Δε νομίζω να έχουμε κάτι σήμερα». ανέφερε. Ρωτήθηκε αν θα μιλήσει στον Αλέξη Τσίπρα και αρκέστηκε να πει «όλα θα γίνουν». Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι δεν θα δώσει συνέντευξη σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό Star.

Το ενδεχόμενο να μην γίνει σήμερα η συνάντηση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Πάνο Καμμένο άφησε ανοιχτό ο Πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος. Προέβαλλε ως επιχείρημα το ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία αλλαγής του Συντάγματος στα Σκόπια, όπου σήμερα συνεδριάζει η Βουλή. «Είμαστε σε ανοικτή επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό, γιατί υπάρχει μία εμπλοκή με τα Σκόπια. Μέχρι να αρθεί η εμπλοκή, είπαμε να αναβάλλουμε τη συνάντησή μας» είπε χαρακτηριστικά στους δημοσιογράφους.


Στη συνεδρίαση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων συμμετείχαν όλοι οι βουλευτές του κόμματος, εκτός από την Υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά που βρίσκεται σε προγραμματισμένο ταξίδι στο εξωτερικό. Επίσης έδωσε το παρών και ο Νίκος Μαυραγάνης που συμμετέχει στην κυβέρνηση αλλά δεν έχει εκλεγεί βουλευτής. Δεν παραβρέθηκαν δύο άλλα μέλη της κυβέρνησης που δεν είναι βουλευτές: Ο Τέρενς Κουίκ, που σύμφωνα με πληροφορίες είναι στο εξωτερικό και αποτελεί ''ξένο σώμα'' για τους Ανεξάρτητους Έλληνες και η Μαρίνα Χρυσοβελώνη, η οποία έχει πει πως η κυβέρνηση πρέπει να ολοκληρώσει το έργο της.

Να σημειωθεί πως ο Πάνος Καμμένος κατά την έναρξη της συνεδρίασης αναφέρθηκε στα όσα είχαν ακουστεί τις προηγούμενες ημέρες για τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλη Κόκκαλη.  «Βγάλτε φωτογραφίες για να μην κάνετε σενάρια» είπε προς τους εκπροσώπους του τύπου, προσθέτοντας πως  «τον Κόκκαλη λέγανε πως τον είδανε σε καφέ την Τετάρτη, ημέρα που ήταν προγραμματισμένη αρχικά η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ενώ ήταν στην Αχαϊα».

Στη χαλαρή συζήτηση που έγινε πριν αρχίσει η κρίσιμη συνεδρίαση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων έγινε μία χιουμοριστική αναφορά στις καρέκλες που υπήρχαν στο τραπέζι και ήταν κενές. Με τον Βασίλη Κόκκαλη να σχολιάζει χαμογελώντας πως υπάρχει μία απόσταση.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η στάση που θα τηρήσουν το επόμενο διάστημα οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, με τους ''προβολείς'' να πέφτουν κυρίως στο θέμα της ψήφου εμπιστοσύνης. Σημειώνεται πως ήδη ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος, που είναι και υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών και ο Κώστας Ζουράρις έχουν ταχθεί υπέρ της στήριξης της κυβέρνησης, πληροφορίες αναφέρουν πως σε ανάλογο κλίμα είναι και η Έλενα Κουντουρά, ενώ ανοιχτό το ενδεχόμενο αφήνει ο Βασίλης Κόκκαλης, λέγοντας πως θα τοποθετηθεί όταν έρθει η ώρα.

Το πρωί ο Πάνος Καμμένος, απαντώντας στα πυρά της Νέας Δημοκρατίας στη συνεδρίαση της επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων στη Βουλή, σημείωσε πως «δεν τελώ υπό παραίτηση». Χαρακτηριστικά είπε: «Απερχόμενος Υπουργός δεν είμαι. Ούτε έχω υποβάλει παραίτηση. Δεν μπορεί η Νέα Δημοκρατία να προδικάσει το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στα Σκόπια ούτε έχω δηλώσει επισήμως ή ανεπισήμως ότι τελώ υπό παραίτηση. Άρα πρόκειται για προσβλητική διαδικασία από τη Ν.Δ.».

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ