2019-01-11 22:55:13
Φωτογραφία για Τι είναι η «θεραπεία διά της καταστροφής» που κάνει θραύση παγκοσμίως; Τι λένε οι ψυχολόγοι;
Τα τελευταία χρόνια προωθείται στις δυτικές χώρες η «θεραπεία διά της καταστροφής». Υποστηρίζεται ότι λειτουργεί ως χαλαρωτικό και αντιμετωπίζει το άγχος και τα νεύρα.

Σε μια μάντρα στο Άμστερνταμ, που ονομάζεται «CarSmash», όσοι επιθυμούν να χαλαρώσουν και να αποβάλουν τα νεύρα τους, πληρώνουν για να σπάνε αυτοκίνητα. Οι υπεύθυνοι δίνουν στους πελάτες βαριοπούλες, ρόπαλα του μπέιζμπολ και μπαστούνια του γκόλφ και τους δίνουν όσο χρόνο χρειάζονται για να σπάσουν τα αυτοκίνητα. Με αυτόν τον τρόπο, ξεθυμαίνουν το θυμό τους και το άγχος στα παλιά αυτοκίνητα.

Δείτε το βίντεο:

«Μ’ αρέσει να δουλεύω με αυτοκίνητα. Δεν έχω ξαναδιαλύσει άλλο σε τέτοιο βαθμό στο παρελθόν και τώρα έχω την ευκαιρία να δω τους πελάτες να το κάνουν. Είναι καλός τρόπος να ξεσπά κανείς», είπε στο BBC ένας εργαζόμενος στην CarSmash.

«Πιστεύω ότι το σπάσιμο των αυτοκινήτων είναι υπέροχος τρόπος να βγάζεις κάποιο απ’ το θυμό που έχεις μέσα σου. Ξέρετε; Αντί να το κάνει κανείς στο δρόμο ή μ’ έναν τρόπο που είναι παράνομος, μπορεί να έρθει εδώ, στη μάντρα και να το κάνει νόμιμα», αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Mάρλιν Μποσούιζεν.


Παρόλα αυτά, οι ψυχολόγοι επισημαίνουν ότι υπάρχει κίνδυνος να εθιστεί κάποιος στο σπάσιμο των αυτοκινήτων. Θα το αποδεχθεί ως ένα νόμιμο μέσο να εκτονώνεται και να ξεκινήσει να ξεσπάει όπου βρει. Προτείνουν σε όσους αντιμετωπίζουν πρόβλημα με το άγχος και τα νεύρα τους, να προσπαθούν με άλλους τρόπους να βρουν την εσωτερική τους ηρεμία.

Πηγή: valueforlife.gr
_
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Η φωτογραφία της ημέρας
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Η φωτογραφία της ημέρας
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ