2019-01-12 06:50:36
Φωτογραφία για Γαλλία: Τα «Κόκκινα κασκόλ» κάνουν αντεπίθεση στα «Κίτρινα Γιλέκα»
 Στους δρόμους θα ξεχυθούν τα «Κόκκινα κασκόλ» - Στόχος του κινήματος είναι να

διατρανώσει την αντίθεσή του στη βία των Κίτρινων Γιλέκων

Στους δρόμους της Γαλλίας ετοιμάζονται να ξεχυθούν τα «κόκκινα κασκόλ».

Το «αντίπαλο δέος» των «Κίτρινων Γιλέκων» θα κάνει την εμφάνισή του στα παρισινά σοκάκια στις 27 Ιανουαρίου. Όπως γράφει η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro», ένας μηχανικός από τη Τουλούζη κι ένας αρτοποιός από τη Βρετάνη είχαν την ιδέα να δημιουργήσουν ένα κίνημα για την υποστήριξη της γαλλικής δημοκρατίας παρακολουθώντας τα βίαια επεισόδια στη διάρκεια των κινητοποιήσεων του κίτρινου κινήματος.

Στις 10 Δεκεμβρίου, λίγο μετά την παρέμβαση του Γάλλου προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος ζήτησε ηρεμία από τα «Κίτρινα Γιλέκα»,ο Λοράν και ο Τεό Πουλάρ δημιούργησαν μια ιστοσελίδα στο Facebook, υπό τον τίτλο: «Κίτρινα γιλέκα,φθάνει πια.»

«Η σιωπηλή Γαλλία, η οποία σέβεται τη δημοκρατία», θα περπατήσει στα λιθόστρωτα παρισινά σοκάκια την Κυριακή 27 Ιανουαρίου για να «υπερασπιστεί τις ελευθερίες» κατά τη διάρκεια μιας «δημοκρατικής, ειρηνικής, χαρούμενης και αισιόδοξης» πορείας. Αυτό είναι το στοίχημα των Λοράν και Τεό Πουλάρ, όπως σχολιάζει το επίμαχο δημοσίευμα.


Η πρωτοβουλία αυτή έχει βρει απήχηση με τα «κόκκινα κασκόλ» να απαριθμούν ήδη 35 χιλιάδες μέλη στο Facebook.

Στις 27 Ιανουαρίου τουλάχιστον οκτώ χιλιάδες Γάλλοι θα κατέβουν στους δρόμους της χώρας για να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στη βία του κίτρινου κινήματος.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Πάγωσε η λίμνη της Καστοριάς
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Πάγωσε η λίμνη της Καστοριάς
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ