2019-01-12 10:05:17
Φωτογραφία για Πού ταξιδεύουν σήμερα οι Γλυκιές Αλχημείες;
Ο νέος χρόνος για τον Στέλιο Παρλιάρο ξεκινά με ένα χειμωνιάτικο, αλλά ηλιόλουστο ταξίδι. Το Σάββατο 12 Ιανουαρίου στις 16.20, Οι "Γλυκές Αλχημείες Ταξιδεύουν" στη Ζάκυνθο.

Ο Στέλιος επισκέπτεται ένα από τα παλιότερα μαντολατοποιία της πόλης της Ζακύνθου, που μοσχομυρίζει αμύγδαλο και καραμέλα. Το μαντολάτο είναι ένα γλυκό που παρασκευάζεται στις μεσογειακές χώρες με διαφορετικές συνταγές. Έτσι και η Ζάκυνθος έχει το δικό της ξεχωριστό μαντολάτο, πιο σκληρό από τα ευρωπαϊκά.

Στη συνέχεια, πηγαίνει στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Σταφιδοπαραγωγών και μαθαίνει τα πάντα για τη νόστιμη ντόπια σταφίδα και τον ρόλο της στην οικονομία του νησιού. Ο εκλεκτός αυτός καρπός εξάγεται στην Ευρώπη σε μεγάλες ποσότητες, κάνοντας το Ζάντε ακόμα πιο γνωστό. Σε μια από τις βόλτες του στην πόλη, συναντά έναν παλιό γνωστό, τον Φώτη, έναν γλυκοπώλη με κιόσκι δίπλα στην εκκλησία του Αγίου Διονυσίου, στο οποίο παρασκευάζει και σερβίρει το διασημότερο street food του νησιού, τη ζακυνθινή φριτούρα. Οι δυο τους παρασκευάζουν μια δόση από το σιμιγδαλένιο κέρασμα και ο Στέλιος εμπνέεται για μια νέα συνταγή.


Αργότερα, οδηγεί στα ορεινά του νησιού, περιπλανιέται στο πανέμορφο χωριό της Λούχας, αλλά και μέχρι την παραλία του Λημνιώνα, όπου θαυμάζει το τοπίο. Δοκιμάζει τοπικές λιχουδιές στο Τσιλιβί και συνομιλεί με μια διατροφολόγο σχετικά με την απαραίτητη κατανάλωση γλυκών στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής.

Επιστρέφει στο εργαστήριο με δύο νέες συνταγές. Μια λαχταριστή πίτα με σταφίδες, αμύγδαλο και κονιάκ που συνοδεύει με παχύρρευστη σάλτσα μαύρης σταφίδας. Και μια νέα εκδοχή της φριτούρας, που βασίζεται στην παραδοσιακή συνταγή, αλλά εμπλουτίζεται με σοκολάτα και τηγανίζεται σε βούτυρο. Μια γευστική πρόταση για ένα διαφορετικό σιμιγδαλένιο γλυκό τυλιγμένο σε ζάχαρη και κανέλα που σερβίρεται με ρευστή σως σοκολάτας.

Όλα αυτά σήμερα στις 16:20 στον ΣΚΑΪ!

http://www.tvnea.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ