2019-01-12 11:06:29
Φωτογραφία για ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ: Ανακοίνωση για το θανατηφόρο ατύχημα σε εργαζόμενο της επιχείρησης ΝΗΡΕΑ στον ΑΣΤΑΚΟ
ΝΕΑ ΑΠΩΛΕΙΑ ΖΩΗΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ ΝΗΡΕΑΣ Α.Ε ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

       Η ομοσπονδία μας εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος συναδέλφου όπου άφησε την τελευταία του πνοή εν ώρα εργασίας.

          Ο συνάδελφος βρέθηκε μετά από κινητοποίηση του λιμενικού πνιγμένος σε βραχώδες σημείο των πλωτών εγκαταστάσεων στο νησί Πεταλά, όπου διατηρεί η συγκεκριμένη επιχείρηση.

     Άλλο ένα εργοδοτικό έγκλημα, όπου η εργοδοσία το ονομάζει εργατικό ατύχημα έρχεται να προστεθεί στην λίστα με τον πιο τραγικό τρόπο, την απώλεια της ίδιας της ζωής.

    Μπροστά στο κυνήγι του μέγιστου κέρδους για την επιχείρηση, τα μέτρα προστασίας της εργασίας και της ζωής των εργαζόμενων είναι ελλειπή ως και ανύπαρκτα...     Αυτό επιβεβαιώνεται ότι στο συγκεκριμένο σημείο επικρατούσαν δυσμενείς καιρικές συνθήκες με δυνατούς κυματισμούς, ανέμους που όμως αυτό δεν εμπόδισε την εργοδοσία να στείλει προσωπικό στα πλωτά κλουβιά με κίνδυνο να συμβεί το τραγικό δυστύχημα.


     Συνάδελφοι η κυβέρνηση έχει μεγάλες ευθύνες για την εργασιακή ζούγκλα που επικρατεί στους χώρους δουλειάς με μισθούς πείνας και με ελλειπή μέτρα υγιεινής και ασφάλειας της εργασίας.

Το ξήλωμα του προσωπικού των υπηρεσιών του ΣΕΠΕ, έχει ως αποτέλεσμα τους λιγότερους ελέγχους και την αύξηση των εργατικών ατυχημάτων.

    Η ομοσπονδία ζητά από τις αρμόδιες υπηρεσίες να διενεργήσουν πλήρη έλεγχο και να διαλευκάνουν κάτω από ποιες συνθήκες έγινε το θανατηφόρο συμβάν.

Απαιτούμε από την εργοδοσία του ομίλου ΝΗΡΕΑ να στηρίξει οικονομικά την οικογένεια του εκλιπόντα συναδέλφου μας.

    Τέλος η ομοσπονδία καλεί όλους τους εργαζόμενους και ειδικά στον κλάδο της ιχθυοκαλλιέργειας, να ενωθούν και να οργανωθούν στα συνδικάτα τους.

Να μπει επιτέλους φρένο στην ασυδοσία της μεγαλοεργοδοσίας, να παλέψουμε για αξιοπρεπείς μισθούς δικαιώματα και προστασία της ίδια της ζωής μας.

Να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας.

Να μην αφήσουμε να υπάρξει νέα απώλεια για τα κέρδη των λίγων.
ximeronews
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ