2019-01-12 11:23:30
Φωτογραφία για Τη Δευτέρα το τελευταίο αντίο στον Δ. Σιούφα
Τη Δευτέρα θα αποχαιρετίσουν οικογένεια, φίλοι και ο πολιτικός κόσμος τον Δημήτρη Σιούφα, ο οποίος έφυγε χθες από τη ζωή σε ηλικία 74 ετών.  Η κηδεία του δεν θα πραγματοποιηθεί δημοσία δαπάνη, όπως θα άρμοζε στην περίσταση, καθώς, όπως αναφέρει το Υπουργείο Εσωτερικών, γίνεται σεβαστή σχετική επιθυμία της οικογένειας του εκλιπόντος.

Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος εξέφρασε τη θλίψη του για την απώλεια του πρώην Προέδρου της Βουλής και Υπουργού και τα θερμά του συλλυπητήρια στους οικείους του. «Ο Δημήτρης Σιούφας υπήρξε ένας ξεχωριστός άνθρωπος και πολιτικός που άφησε σημαντικό έργο, υπηρετώντας πάντα με αυταπάρνηση τον κοινοβουλευτισμό και τη δημοκρατία» σημείωσε στο συλλυπητήριο μήνυμά του ο Υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, 

Με την οικογένεια του στενού του φίλου επικοινώνησε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, εκφράζοντας τα θερμά και ειλικρινή του συλλυπητήρια για την απώλειά του. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραστεί στη νεκρώσιμη ακολουθία, που θα τελεστεί τη Δευτέρα.


«Ο Δημήτρης Σιούφας άφησε το στίγμα του στην πολιτική ζωή με τη σοβαρότητα, τη νηφαλιότητα και τη μετριοπάθειά του, αρχές που προάγουν τη δημοκρατία και τις οποίες υπηρέτησε με συνέπεια ως το τέλος της ζωής του» έγραψε ο Πρωθυπουργός, σε ανάρτησή του στο twitter. Ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε τα ειλικρινή συλλυπητήριά του στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Είχαν προηγηθεί ανάλογα μηνύματα από τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, και τον πρώην Πρόεδρο του κόμματος, Κώστα Καραμανλή.  Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως Δημήτρης Σιούφας υπήρξε ένας σπουδαίος πολιτικός και ένας σπάνιος άνθρωπος που ξεχώρισε για το ήθος, την ευγένεια και την ποιότητά του. «Για πολλά χρόνια υπηρέτησε την χώρα, την παράταξή μας και την ιδιαίτερη πατρίδα του, την Καρδίτσα» σημείωσε, προσθέτοντας πως «άφησε πίσω του σημαντικό έργο σε όλα τα υπουργεία από τα οποία πέρασε και άσκησε υποδειγματικά τα καθήκοντά του ως Πρόεδρος της Βουλής, κερδίζοντας την εκτίμηση όλου του πολιτικού κόσμου».

Από την πλευρά του ο Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε πως ήταν ένας πολιτικός με πλούσια διαδρομή, σπάνια αίσθηση αξιοπρέπειας, ειλικρινή μετριοπάθεια, με σεβασμό σε ομοϊδεάτες και αντιπάλους και με γνήσιο ενδιαφέρον για τα μεγάλα  προβλήματα του τόπου. «Ως  Πρόεδρος της Βουλής χειρίστηκε με σύνεση και γνήσια συναινετική διάσταση όλες τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες και τις αναπόφευκτες εντάσεις και αγωνίστηκε για την αναβάθμιση του Κοινοβουλίου» τόνισε στο συλλυπητήριο μήνυμά του.

Συλλυπητήρια στην οικογένεια Σιούφα απηύθυνε και το ΚΚΕ.

ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ