2019-01-12 13:37:11
Φωτογραφία για Το υπ. Παιδείας καταδικάζει την επίθεση αστυνομικών εναντίον εκπαιδευτικών
Ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει τη χθεσινή επίθεση εναντίον εκπαιδευτικών διαδηλωτών εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας κάνοντας λόγο για τυφλή αντίδραση ορισμένων αστυνομικών των

ΜΑΤ που είναι επικίνδυνη και παραπέμπει σε άλλες εποχές.

«Ήδη η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αντέδρασε άμεσα δίνοντας το μήνυμα σε όσους δεν εννοούν να αντιληφθούν ότι οι σκοτεινές εποχές του παρελθόντος έχουν περάσει ανεπιστρεπτί», προστίθεται στην ανακοίνωση αναφορικά με την ΕΔΕ που διατάχθηκε χθες για το περιστατικό, κατά το οποίο τραυματίστηκαν ελαφρά ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής και η εκπαιδευτικός Θεοδώρα Δριμάλα, εκπρόσωπος της ΑΣΕ στο Δ.Σ. της ΔΟΕ.

Και οι δύο μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., «επίμεμπτες συμπεριφορές αστυνομικών που πλήττουν κατοχυρωμένα δικαιώματα των πολιτών δεν είναι σε καμία περίπτωση ανεκτές από την ηγεσία του Σώματος και με το πνεύμα αυτό θα εξεταστούν στο πλαίσιο της έρευνας που διατάχθηκε».


Το συμβάν καταδίκασε και η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, τονίζοντας: «Θεωρώ απαράδεκτες και πολιτικά επικίνδυνες τις ενέργειες κάποιων ανδρών των ΜΑΤ οι οποίοι χτύπησαν στα τυφλά συγκεντρωμένους διαδηλωτές με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου -λάμψης (...) Αυτού του είδους οι αντιδημοκρατικές πρακτικές όσων επιμένουν να μη λαμβάνουν το μήνυμα των καιρών και νοσταλγούν άλλες, σκοτεινές, εποχές δεν είναι ανεκτές»,

«Βάρβαρη» χαρακτήρισε την επίθεση ο ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι «οι υπαίτιοι πρέπει να τιμωρηθούν παραδειγματικά ώστε να δοθεί το μήνυμα της μηδενικής ανοχής στα φαινόμενα αστυνομικής βίας».

Θυμίζουμε ότι οι εκπαιδευτικοί διαδήλωναν κατά του νέου μόνιμων διορισμών και κατευθύνθηκαν από τα Προπύλαια στο Μέγαρο Μαξίμου ζητώντας συνάντηση με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Παιδείας. Εκεί τα ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών και κροτίδων κρότου-λάμψης και ακολούθησε ένταση.

Η ΔΟΕ και η ΟΛΜΕ έχουν προκηρύξει νέα κινητοποίηση τη Δευτέρα στις 3 το μεσημέρι στα Προπύλαια με αίτημα την απόσυρση του νομοσχεδίου.

efsyn.gr
_
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ