2019-01-12 20:29:28
Φωτογραφία για Ο Ταμίας της Ένωσης Αξιωματικών Α.Μ.Θ. Πέτρος Ντεληγιάννης για την 23η επέτειο της 1ης Σειράς Πανελληνίων Εξετάσεων
Το πρωί εκείνης της Παρασκευής περνώντας τα σκαλιά των κατά τόπους διευθύνσεων ξεκίνησε ένα ταξίδι που όλοι , άλλοι λιγότερο και άλλοι περισσότερο , ήταν υποψιασμένοι πως θα ήταν το  κυρίαρχο βίωμα της ζωής μας .

    Σήμερα η 1η Σειρά Πανελληνίων Εξετάσεων κλείνει τα 23 της χρόνια και οι αναμνήσεις επανέρχονται ολοζώντανες  από την μεγαλύτερη τομή που συνέβη στο Σώμα , μετά από την ενοποίηση Αστυνομίας Πόλεων και Χωροφυλακής το 1984.  Πολλοί από τους στόχους που είχαν τεθεί από την τότε Ηγεσία επετεύχθησαν  και η Ελληνική Αστυνομία από τότε έχει στις τάξεις της στελέχη με αναβαθμισμένες ικανότητες και γνώσεις , στελέχη που εξελίχθησαν σε Αξιωματικούς και βαθμοφόρους , που καλούνται από θέσεις ευθύνης να υπηρετήσουν την κοινωνία βελτιώνοντας  το παραγόμενο αγαθό της Ασφάλειας και της εικόνας της προς τα έξω.

     Η ποιοτική αυτή αναβάθμιση , όμως  , δεν είχε την ανάλογη συνέχεια
. Η Σχολή Αστυφυλάκων , παρά του ότι εισάγει προς εκπαίδευση επιτυχόντες με υψηλότατες βαθμολογίες στις Πανελλήνιες Εξετάσεις , δεν κατάφερε να φτάσει στην ανωτατοποίησή της και θεσμικά παρέμεινε ουραγός σε σχέση με τις άλλες Παραγωγικές Σχολές της χώρας . Οι κατά καιρούς δεσμεύσεις παρέμειναν γράμμα κενό με αποτέλεσμα άνθρωποι που την επέλεξαν αντί άλλων Ανώτατων Ιδρυμάτων , να απογοητεύονται καθημερινά και να βαλτώνουν σε ένα πλαίσιο που τους τοποθετεί στην ίδια μοίρα -ακόμα και σε επίπεδο απολαβών- με συναδέλφους άλλων τρόπων εισαγωγής στο Σώμα άρα και άλλου είδους καθηκόντων .

     Τα 23 χρόνια επαρκούν ως χρόνος για να αναδειχθεί η αξία της σωστής  επιλογής της τότε Πολιτικής και Φυσικής  Ηγεσίας να αλλάξει ο παλιός τρόπος εισαγωγής στην Αστυνομική Ακαδημία . Η πλειοψηφία του δυναμικού του Σώματος σε Αξιωματικούς και μη , προέρχεται πλέον από συναδέλφους καταρτισμένους σε πολύ υψηλό επίπεδο και είναι πια καιρός είναι να γίνουν αντικείμενο βαθύτερης μελέτης , οι προοπτικές «εκμετάλλευσης» αυτής της δυναμικής εκ μέρους όσων έχουν την ευθύνη .Τέλος να εγκαταλειφθεί εντελώς η ιδέα εισαγωγής και  εγκόλπωσης στην Ελληνική Αστυνομία νέου δυναμικού μέσω άλλων υποδεέστερων συστημάτων .

     Η 1η Σειρά και οι άλλες πολλές που ακολούθησαν , προέκυψαν από την ίδια την ανάγκη της χώρας για εκσυγχρονισμό και αναβάθμιση , δεν προέκυψαν ούτε τυχαία ούτε και νομοτελειακά . Έδωσαν την ώθηση ώστε να μπούμε στη νέα δυσκολότερη εποχή με νέους όρους και δυνατότητες . Υποχρέωση πλέον της Πολιτείας είναι αυτό να το εντοπίσει αποκαθιστώντας τις αδικίες και ενισχύοντας τα υφιστάμενα πλαίσια ώστε το Σώμα να ανταποκρίνεται ακόμα καλύτερα στις καθημερινές δυσκολίες που αντιμετωπίζει , στηρίζοντας όπως πάντα κάνει τον Έλληνα Πολίτη .

Χρόνια πολλά σε όλους μας με υγεία .
_
bloko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ