2019-01-13 11:16:44
Φωτογραφία για Διάλεξη…εφέδρων στους νέους επαγγελματίες στη Σχολή Ευελπίδων
του Λεωνίδα Σ. Μπλαβέρη

Με θέμα «Ο Ηγέτης καθοδηγεί, διαμορφώνει, εμπνέει»

Μία διαφορετική και τελείως ξεχωριστή διάλεξη πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (ΣΣΕ), στη Βάρη Αττικής, με ακροατές τους Ευέλπιδες της ΙΙΙης και ΙVης Τάξης, με θέμα «Ο Ηγέτης καθοδηγεί, διαμορφώνει, εμπνέει».

Η ιδιαιτερότητα της συγκεκριμένης εξαιρετικά ενδιαφέρουσας διαλέξεως ήταν το γεγονός ότι όλοι οι ομιλητές προς τους αυριανούς επαγγελματίες μικρούς ηγήτορες του Στρατού Ξηράς, ήταν διακεκριμένοι έφεδροι αξιωματικοί, υπαξιωματικοί και οπλίτες, ο καθείς στον σημερινό του επαγγελματικό τομέα, οι οποίοι υπηρέτησαν στο παρελθόν τη στρατιωτικής τους θητεία στο Στρατό Ξηράς.

Η διάλεξη αυτή, που διοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Επιστρατεύσεως του ΓΕΣ (ΓΕΣ Α4), πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας επιμορφώσεως των Ευελπίδων, επιδιώκοντας ταυτόχρονα μία διαφορετική προσέγγιση του εφεδρικού δυναμικού της χώρας, χρησιμοποιώντας την εμπειρία αυτών από την εμπλοκή του ο καθένας στον τομέα της επαγγελματικής του δραστηριοποιήσεως, για άντληση προβληματισμών και διδαγμάτων.


Αξίζει να σημειωθεί το ποιοι ακριβώς ήταν οι έφεδροι διακεκριμένοι ομιλητές οι οποίοι μίλησαν προς τους Ευέλπιδες των δύο τελευταίων τάξεων, για να γίνει κατανοητό και το επίπεδο της εκδηλώσεως.

---Έφεδρος Ταγματάρχης (Πεζικού) Αντώνιος Γκαμπέσης, ελεύθερος επαγγελματίας, με θέμα εισηγήσεως: «Ο Στρατός Ξηράς μέσα από τα μάτια ενός Έφεδρου Αξιωματικού».

---Έφεδρος Λοχαγός (Υγειονομικού) Αθανάσιος Σταματελόπουλος, Χειρουργός, Επιμελητής Β΄ ΓΝΑ «ΚΑΤ» και Πρόεδρος ΣΕΑΝ Αθηνών, με θέμα εισηγήσεως: «Ελληνικός Στρατός δούναι και λαβείν, οι εμπειρίες ενός όψιμου έφεδρου του Υγειονομικού».

---Έφεδρος Υπαξιωματικός (Τεθωρακισμένων) Ιωάννης Σεβδαλής, Διευθυντής Εγχώριων Δραστηριοτήτων της INTRACOM DEFENCEELECTRONICS, με θέμα εισηγήσεως: «Η στρατιωτική θητεία ως εφόδιο στην επαγγελματική και την προσωπική ζωή».

---Έφεδρος Οπλίτης (Πυροβολικού) Αθανάσιος Βόμβυλας, ελεύθερος επαγγελματίας, με θέμα εισηγήσεως: «Παραινέσεις προς νέους αξιωματικούς από έναν έφεδρο οπλίτη».

---Έφεδρος Οπλίτης (Διαβιβάσεων) Άγγελος Συρίγος, Αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, με θέμα εισηγήσεως: «Η στρατιωτική θητεία ως ένα βήμα στην πανεπιστημιακή καριέρα».

«Μέσα από τη δράση αυτή, δόθηκε η ευκαιρία στους αυριανούς ηγήτορες του Στρατού Ξηράς, να έρθουν σε επαφή με Έφεδρους Αξιωματικούς και Οπλίτες, οι οποίοι με την πάροδο του χρόνου καταξιώθηκαν επαγγελματικά και κοινωνικά στον τομέα ενασχόλησής τους. Ειδικότερα μέσα από τις αφηγήσεις των διακεκριμένων ομιλητών, οι Ευέλπιδες, μπόρεσαν να αντιληφθούν την επίδραση και τα αποτελέσματα της ηγεσίας των νέων αξιωματικών στους εφέδρους και το βαθμό που αυτά καθόρισαν τη μετέπειτα ζωή τους» σημειώνεται χαρακτηριστικώς από το ΓΕΣ.

Ασφαλώς εξαιρετική και χρήσιμη η πρωτοβουλία για την εκδήλωση αυτή από το ΓΕΣ και τη διοίκηση της ΣΣΕ (Υποστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης) για να ακούσουν οι Ευέλπιδες ορισμένες σκέψεις από μία άλλη οπτική γωνία από τη συνηθισμένη.

(ΠΗΓΗ: newpost.gr - Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης)
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ