2019-01-13 13:39:40
Φωτογραφία για Είσαι άρρωστος; Ποιες τροφές πρέπει να αποφεύγεις;
Όταν είσαι άρρωστος, το μόνο σίγουρα που δεν σκέφτεσαι είναι το φαγητό, καθώς η όρεξή σου κόβεται και τρως γιατί πρέπει να φας κάτι.

Αλλά τι είναι καλό να φας;

Όταν έχεις πυρετό και το στομάχι σου σε ενοχλεί, ό,τι επιλέξεις έχει σημασία. Τι θα φας, πότε θα το φας, αν παίρνεις αντιβίωση ή όχι. Ποια είναι τα τρόφιμα που πρέπει ν’ αποφεύγεις όταν είσαι άρρωστος; Ναι, ο χυμός πορτοκάλι είναι μέσα σε αυτά.

Δες παρακάτω τα τρόφιμα και τα ροφήματα που επιδεινώνουν την κατάσταση και δεν πρέπει να επιλέξεις αν θες να αναρρώσεις γρήγορα.

Καφές

Αυτό μπορεί να είναι μαχαιριά στην καρδιά, αλλά ο καφές απαγορεύεται για το στομάχι, ενώ παράλληλα, επειδή είναι διουρητικός, σε αφυδατώνει. Και γι’ αυτό είναι ένα μεγάλο «όχι» για τις ημέρες που είσαι άρρωστος.  Η καφεΐνη δεν σε βοηθά, ειδικά όταν κάνεις εμετό και έχεις διάρροια. Επομένως, καλύτερα να τον ξεχάσεις για μερικές ημέρες.


Χυμός πορτοκάλι

Ποιος να το περίμενε ότι ο χυμός θα βρισκόταν σε αυτήν τη λίστα! Πρέπει να τον αποφεύγεις όταν έχεις βήχα ή όταν πονάει ο λαιμός σου. Η οξύτητα είναι συνήθως αναζωογονητική, αλλά βλάπτει το λαιμό σου όταν έχεις βήχα ή απλώς σε πονάει.

Γλυκά

Δυστυχώς, όταν είσαι άρρωστος πρέπει να κάνεις μερικές μέρες αποχή και από τα γλυκά, ειδικά όταν σε πονάει το στομάχι σου. H κατανάλωση επεξεργασμένης ζάχαρης μπορεί προσωρινά να καταστείλει την ικανότητα των λευκών αιμοσφαιρίων να καταπολεμήσουν τα βακτήρια. Για μερικές ώρες, αφού φας ένα μπισκότο ή μια καραμέλα, το ανοσοποιητικό σου σύστημα είναι πιο αδύναμο. Ως εκ τούτου είναι λιγότερο αποτελεσματικό στο να αντιμετωπίζει τα μικρόβια που σε κάνουν άρρωστο.

Αναψυκτικά

Τα αναψυκτικά θα πρέπει ούτως ή άλλως να τα αποφύγεις, αλλά όταν πονάει το στομάχι σου, έχεις ένα λόγο παραπάνω. Γιατί; Γιατί όπως συμβαίνει και με την καφεΐνη, μπορεί να σε αφυδατώσουν. Παράλληλα, είναι γεμάτα ζάχαρη που καταστέλλει το ανοσοποιητικό σύστημα και ανακατεύει το γαστρεντερικό σου σύστημα. Νεράκι και πάλι νεράκι!

Αλκοόλ

Γιατί να θέλεις να πιεις αλκοόλ όταν έχεις πυρετό ή πονάει το στομάχι σου; Το αλκοόλ θα κάνει χειρότερα την κατάσταση στο στομάχι.  Επιταχύνει την πέψη και μπορεί να προκαλέσει διάρροια. Παράλληλα, σε αφυδατώνει και τουλάχιστον για τις μέρες που είσαι άρρωστος ακόμη και μια γουλιά απαγορεύεται!

Γάλα

Αν έχεις ρινική συμφόρηση και κρυολόγημα, τότε το γάλα θα σε κάνει να νιώσεις χειρότερα. Πρέπει, γενικά, να αποφεύγεις τα γαλακτοκομικά καθώς σε κάνουν να παράγεις περισσότερη βλέννα. Ωστόσο, αυτό δεν συμβαίνει σε όλους. Αν, όμως, σε ενοχλούν τα γαλακτοκομικά, καλύτερα να τα αποφύγεις εκείνες τις ημέρες.

Πηγή: ipop.gr
_
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ