2019-01-14 01:39:33
Φωτογραφία για ΠΑΟΚ: Έκανε ένα μεγάλο βήμα
 Μέσα στο 2018 ο ΠΑΟΚ έκανε την μοναδική του ήττα στο πρωτάθλημα μέσα στην Τρίπολη. Ομολογουμένως, ο Αστέρας δυσκολεύει πάρα πολύ τον ΠΑΟΚ στην Αρκαδία και αυτό έχει αποδειχθεί διαχρονικά. Με μια λέξη, το παιχνίδι ήταν κομβικό. Όταν, λοιπόν, κερδίζεις σε μια έδρα που ίσως την υπολογίζεις περισσότερο από την έδρα του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού ή της ΑΕΚ, αποκτάς άλλον αέρα για την συνέχεια.

 

Ήταν ένα ανοιχτό παιχνίδι που κρατούσε την ένταση σε αξιοσημείωτα επίπεδα.  Οι δυο ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο.  Ο Αστέρας κυριάρχησε στο πρώτο μέρος δημιουργώντας πολλές ευκαιρίες τόσο από την ικανότητα των παικτών του όσο και από τα μη αναμενόμενα και συσσωρευμένα λάθη του Κρέσπο και της αδυναμίας του κέντρου να κρατήσει την μπάλα. Ωστόσο, δεν κατάφερε να μετουσιώσει καμία σε γκολ. Στον Πασχαλάκη αναλογεί τεράστιο μερίδιο στην σημερινή επιτυχία του ΠΑΟΚ. Δήλωσε παρών σε όλες τις δύσκολες και καίριες φάσεις. Κανονικά, αύριο πρέπει να κληθεί από την ΠΑΕ για να υπογράψει επέκταση συμβολαίου με αύξηση αποδοχών. Να κλείνει ένας ένας. Δεν περιμέναμε την σημερινή εμφάνιση, αλλά είναι μια ακόμα επιβεβαίωση.


Από κει και πέρα, αφού δεν δεχόταν γκολ ο ΠΑΟΚ, έπρεπε οπωσδήποτε να βάλει. Είναι γεγονός ότι το σκορ έπρεπε να είχε ανοίξει από το 19' όταν ο Μπίσεσβαρ σκόραρε από κανονική θέση, αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Το δεύτερο ημίχρονο ανήκε στον Δικέφαλο. Το πρώτο γκολ που μέτρησε ήρθε από τον αρχηγό και ηγέτη του ΠΑΟΚ, Αντελίνο Βιεϊρίνια. Ο Πορτογάλος μάς χάρισε ένα απίστευτο χαμόγελο εκεί γύρω στο 65' με μια φοβερή εκτέλεση φάουλ. Εκεί, αρχίσαμε να πιστεύουμε ότι η απόδραση από την Τρίπολη με το τρίποντο στην τσέπη δεν ήταν τόσο απίθανο. Πριν προλάβουμε να το χωνέψουμε, μπαίνει και το δεύτερο γκολ από τον Μαουρίτσιο σε μια φάση στην οποία για πρώτη και τελευταία φορά όλοι λειτούργησαν άψογα. Θέσεις, πάσες, εκτέλεση. Όλα καλά. Είχαμε πια ηρεμήσει και απλώς απολαμβάναμε το παιχνίδι. Ο Αστέρας ήταν ανήμπορος να αντιδράσει. Πιθανώς δεν είχε άλλα ψυχικά αποθέματα. Πάσχιζε ένα ημίχρονο να σκοράρει και δέχτηκε δυο γκολ σε 5 λεπτά.

Μετά από την αψυχολόγητη αποβολή του Μάτος, πήρε μέτρα στο γήπεδο, αλλά μάταια. Ο ΠΑΟΚ το διαχειρίστηκε καλά. Κρατούσε στην αγκαλιά του το τρίποντο.

Το αυτογκόλ του Τριανταφυλλόπουλου στο 91' με τον τρόπο που μπήκε, μας ανάγκασε να το πανηγυρίσουμε με χρονοκαθυστέρηση. Στο ιντερνετ-καφέ, όπου έβλεπα το ματς, δεν ακούστηκε αυτό το συγχρονισμένο "ΓΚΟΛ" από όλους. Για παράδειγμα, στο γκολ του Βιεϊρίνια βγάλαμε κραυγές εκτόνωσης. Στο γκολ του Μαουρίτσιο, κραυγές ανακούφισης. Στο τρίτο, οι περισσότεροι είχαμε μια απορία στο πρόσωπο με ένα πλατύ ειρωνικό χαμόγελο.

Ο ΠΑΟΚ για άλλη μια φορά δεν έπαιξε καλά. Ήταν προβληματικός. Πιθανολογώ ότι αυτή η κακή εικόνα από την αρχή του πρωταθλήματος είναι πολυπαραγοντική. Κυρίως εστιάζω στην φετινή κάθοδο των Βιεϊρίνια, Μάτος, καθώς και στην έλλειψη ποιοτικότερων χαφ στο κέντρο. Όμως, αυτό το θέμα χρήζει διεξοδικότερης ανάλυσης. 

Ωστόσο, ο ΠΑΟΚ είναι αποτελεσματικός. Στο πρωτάθλημα έχει 14 νίκες και 1 ισοπαλία σε 15 παιχνίδια (μην ξεχνάμε ότι ξεκίνησε με -2 και τώρα είναι στο +8). Ούτε στο πιο αισιόδοξο σενάριο.  

Έτσι είναι ο αθλητισμός, άρα και το ποδόσφαιρο. Επιβραβεύεται ο πιο αποτελεσματικός. Ενίοτε και ο πιο τυχερός. Ο ποιητής, Οδυσσέας Ελύτης, μιλούσε για τα 3Τ της επιτυχίας: "Ταλέντο, Τύχη, Τόλμη".

Καλό ξημέρωμα και καλή εβδομάδα.
tom-footballnews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ