2019-01-14 08:08:43
Φωτογραφία για ΚΛΥΔΩΝΙΖΕΤΑΙ η Apple -παγκόσμια πλατφόρμα διαφήμισης αλλάζει τα ΜΜΕ
O γίγαντας της τεχνολογίας είναι πολύ πιθανό να πληρώσει ακριβό τίμημα τόσο για παραβίαση πατεντών της Qualcomm όσο και εξαιτίας του εμπορικού πολέμου που ξέσπασε μεταξύ Ουάσιγκτον και Πεκίνου. Επιπλέον ο κινεζικός ανταγωνισμός με κινητά που έχουν πολύ καλά χαρακτηριστικά για την τιμή τους (Huawei, Xiaomi, Oppo, OnePlus) προκαλεί σοβαρά προβλήματα στο Κουπερτίνο.

Την ίδια στιγμή σύμφωνα με διαρροές βρίσκεται στα σκαριά μια Παγκόσμια Πλατφόρμα διαδικτυακής διαφήμισης που δίνει την δυνατότητα στον διαφημιζόμενο να επιλέγει μόνος του τον ιστότοπο που θα διαφημισθεί μέσα από εκατομμύρια ιστότοπους στο παγκόσμιο ψηφιακό χωριό.

Ηδη κάτι παρόμοιο σε επίπεδο Αμερικής γίνεται από την πλατφόρμα www.buysellads.com

Η πλατφόρμα που βρίσκεται στο τελικό στάδιο φέρνει την σφραγίδα παγκόσμιου κολοσσού και θα έχει καταλυτική επίδραση στο μέλλον των ΜΜΕ σε ολόκληρο τον κόσμο.


Στο μεταξύ πτώση σχεδόν 9% κατέγραψε ενδοσυνεδριακά η μετοχή της Apple συνεδρίαση της Wall Street στη συνεδρίαση της Πέμπτης, μετά την πρωτοφανή στα χρονικά προειδοποίηση της εταιρείας από το Κουπερτίνο για μειωμένες πωλήσεις στην Κίνα. Το απόγευμα της Πέμπτης η μετοχή της Apple κατέγραφε απώλειες άνω του 8%.

Λόγω των προβλημάτων της εταιρείας, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημείωνε πτώση 2,7%, ενώ ο Dow Jones και ο S&P 500 είχαν απώλειες 2,4% και 2,2% αντίστοιχα. Η χρηματιστηριακή αξία έχει συρρικνωθεί συνολικά κατά περίπου 430 δισ. δολάρια.

Τα προβλήματα της Apple, πριν από λίγους μήνες (Aύγουστος) πρώτης εταιρείας παγκοσμίως με χρηματιστηριακή αξία άνω του 1 τρισεκ. δολαρίων συμπαρέσυραν και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τον τεχνολογικό κλάδο να πλήττεται ιδιαίτερα.

Το Κουπερτίνο αποδίδει την επί τα χείρω αναθεώρηση της πρόβλεψης για τα έσοδα του πρώτου τριμήνου 2018 (πρόβλεψη για επίδοση ύψους 84 δισεκ. δολαρίων, έναντι προηγούμενης εκτίμησης για 89 δισεκ. – 93 δισεκ. δολάρια) στις αδύναμες πωλήσεις των iPhone στην Κίνα. Tα κινητά της Apple αποτελούν κύρια πηγή εσόδων για την εταιρεία μαζί με τις εφαρμογές του App Store.

Η Apple έχασε τον τίτλο της εταιρείας με τη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία από τη Microsoft. Ακολουθούν οι Alphabet (μητρική της Google) και Amazon. Αναλυτές θεωρούν ότι ο επικεφαλής της Apple Τιμ Κουκ δεν έχει διαφοροποιήσει επαρκώς τις πηγές εσόδων της Apple, με αδύναμη παρουσία σε υπηρεσίες που έχουν να κάνουν με το νέφος (cloud computing).

Παράλληλα, το ιδιαίτερα επικερδές App Store αντιμετωπίζει νέα πρόκληση από τη Netflix. H Νetflix αποφάσισε οι πελάτες να μην καταβάλλουν συνδρομές μέσω του App Store, αλλά μέσω του σάιτ της, καθώς η Apple εισπράττει 30% προμήθεια για όλες τις νέες συνδρομές που αγοράζονται εντός της εφαρμογής iOS κατά τον πρώτο χρόνο και 15% από το δεύτερο χρόνο.

ΠΛΗΓΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Η Γερμανία παίρνει τη ρεβάνς για το καψόνι που υπέστησαν οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες στις ΗΠΑ με το σκάνδαλο Dieselgate  όπως η Mercedes, η BMW, κλπ αλλά και εταιρίες όπως η Novartis και η Siemens.

Οι γερμανικές αρχές έδωσαν εντολή στην Apple να αποσύρει συγκεκριμένα μοντέλα iPhone από 15 της καταστήματα στη Γερμανία, εξαιτίας παραβιάσεων διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας του κατασκευαστή επεξεργαστών Qualcomm.

Δικαστήριο του Μονάχου, στις 20 Δεκεμβρίου, αποφάνθηκε ότι η Apple είχε παραβιάσει διπλώματα ευρεσιτεχνίας της αμερικανικής Qualcomm σχετικά με τεχνολογίες εξοικονόμησης ενέργειας.

Την Πέμπτη, η Qualcomm κατέβαλε ομόλογο ύψους 1,3 δισ. ευρώ, επιτρέποντας να προχωρήσει η απαγόρευση των μοντέλων iPhone 7 και 8. Το ομόλογο θα καταβληθεί στην Apple ως αποζημίωση σε περίπτωση που κατασκευαστής των iPhone κερδίσει την έφεση στην οποία προσέφυγε κατά της απαγόρευσης. Οι δύο εταιρείες διαφωνούν σχετικά με το αν η δικαστική εντολή καλύπτει επίσης την πώληση συσκευών iPhone σε καταστήματα κινητής τηλεφωνίας τρίτων όπως πάρχοι κινητής τηλεφωνίας.

Τα μοντέλα τελευταίας γενιάς iPhone XS, iPhone XS Max και iPhone XR θα συνεχίσουν να είναι διαθέσιμα στα καταστήματα της Apple στη Γερμανίας.

Όταν η απόφαση ανακοινώθηκε τον Δεκέμβριο, η Apple δήλωσε ότι σχεδίαζε να την εφεσιβάλει.”Η εκστρατεία της Qualcomm είναι μια απεγνωσμένη προσπάθεια αντιπερισπασμού για τις πραγματικές διαφορές μεταξύ των εταιρειών μας”, δήλωσε τότε εκπρόσωπος της Apple. “Η Qualcomm επιμένει σε υπερβολικές χρεώσεις για πράγματα δεν έκαναν, και για τη συμπεριφορά τους διερευνώνται από κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο’’ υποστήριξε το στέλεχος της εταιρείας του Κουπερτίνο.

Στις αρχές Δεκεμβρίου, η Qualcomm κέρδισε δικαστικά μέτρα εναντίον της Apple στην Κίνα, με τα οποία απαγορεύτηκε η πώληση ορισμένων μοντέλων iPhone, από το iPhone 6S έως το iPhone X. Η απαγόρευση αυτή ήταν αποτέλεσμα διαφορετικής διαφωνίας σχετικά με τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας λογισμικού. Ωστόσο, η Apple δήλωσε ότι όλα τα μοντέλα iPhone συνεχίζουν να πωλούνται στην Κίνα, μετά από μια ενημέρωση λογισμικού στην οποία προχώρησε.

Η Qualcomm έχει μηνύσει την Apple και στις ΗΠΑ, κατηγορώντας της ότι μοιράζεται πατέντες της με τους ανταγωνιστές της.

Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ