2019-01-14 09:50:35
Φωτογραφία για ΚΥΣΕΑ: Το πρώτο βήμα σήμερα για την υπουργοποίηση Αποστολάκη
Στο ΚΥΣΕΑ, που θα πραγματοποιηθεί εντός της ημέρας θα μπουν οι τίτλοι τέλους στην πολύχρονη και πολυσχιδή καριέρα του Ναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, και ο επίλογος μετά από 76 μήνες στη θέση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ. 

Στην τυπική συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας θα επικυρωθεί η αποστρατεία του "βάτραχου" - αρχηγού και θα ανοίξει ο δρόμος για την υπουργοποίησή του. Απόφαση η οποία στηρίχθηκε στον υψηλό βαθμό αποδοχής του, διακομματικά, αλλά και της ιδιαίτερα στενής και παραγωγικής συνεργασίας του με τον ίδιο τον πρωθυπουργό. 

Στην επιλογή Αποστολάκη συνέβαλε και η τρέχουσα συγκυρία στα ελληνοτουρκικά, καθώς όπως τόνιζε καλά ενημερωμένη πηγή, δεν αφορούσε μόνο στη διασφάλιση της σταθερότητας αλλά και στον - επίσης- εξαιρετικά καλό δίαυλο επικοινωνίας με τον ομόλογό του-πλέον- υπουργό Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ.

Ακολούθως την Τρίτη θα εκδοθεί η πράξη διορισμού του Ναυάρχου Αποστολάκη ως υπουργού Εθνικής Άμυνας. Εντός της εβδομάδας με νεότερη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, αναμένεται ο ορισμός του νέου Α/ΓΕΕΘΑ, και οι κρίσεις των αρχηγών των Γενικών Επιτελείων, υπό τον νέο ΥΕΘΑ. 

Στο σκέλος του νέου Α/ΓΕΕΘΑ, τα σενάρια δίνουν και παίρνουν, χωρίς να αποκλείεται η διατήρηση του υπάρχοντος σχήματος.  

ΠΗΓΗ: http://www.onalert.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ