2019-01-14 09:51:34
Φωτογραφία για Ελ. Κουντουρά: Στηρίζω ξεκάθαρα την κυβέρνηση
Θ. Παπαχριστόπουλος: Ψηφίζω Συμφωνία Πρεσπών και παραδίδω την έδρα

Την «ξεκάθαρη στήριξή της» στην κυβέρνηση εκφράζει η Υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, προσθέτοντας ότι «δεν διαπραγματεύεται» το δικαίωμά της να ψηφίζει κατά συνείδηση. «Βρίσκομαι σε προγραμματισμένη κυβερνητική αποστολή στην Κίνα που πραγματοποιείται συντονισμένα από τρία συναρμόδια υπουργεία με στόχο την επίτευξη επωφελών συμφωνιών για την Ελλάδα στους τομείς της αγροτικής παραγωγής, των μεταφορών και του τουρισμού. Θέλω να κάνω σαφές ότι δεν διαπραγματεύομαι το δικαίωμα μου να ψηφίζω κατά συνείδηση» αναφέρει συγκεκριμένα η κ. Κουντουρά σε δήλωσή της στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Αυτή η κυβέρνηση εργάστηκε πολύ σκληρά για την οριστική έξοδο της Ελλάδας από τα Μνημόνια και το καθεστώς της λιτότητας. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να ανακοπεί η πορεία της χώρας προς την ανάπτυξη και την ευημερία, και να ακυρωθούν οι θυσίες του ελληνικού λαού
. Ούτε να δώσουμε το δικαίωμα σε εκείνους που ευθύνονται για την καταστροφή της Ελλάδας να μεθοδεύουν σχέδια αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης και της χώρας» επισημαίνει η Υπουργός προσθέτοντας: «Στηρίζω ξεκάθαρα την κυβέρνηση να ολοκληρώσει το έργο της. Παραμένω συνειδητά μακριά από μικροπολιτικά παιχνίδια, και όπως κάνω σε ολόκληρη την πολιτική μου διαδρομή, έτσι και τώρα θα συνεχίσω να πορεύομαι με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και με αποκλειστικό γνώμονα το εθνικό συμφέρον».

Θ. Παπαχριστόπουλος: Ψηφίζω Συμφωνία Πρεσπών και παραδίδω την έδρα

Θα ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών και κατόπιν θα παραδώσει την έδρα του δήλωσε σήμερα ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Θανάσης Παπαχριστόπουλος, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες κοινοβουλευτικές εκλογές. Ο κ. Παπαχριστόπουλος υπογράμμισε ότι δεν άλλαξε κόμμα και η απόφαση για την έδρα είναι δική του. «πρόκειται για δικό μου θέμα ηθικής τάξης», είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1, αφού «δεν μου την έχει ζητήσει κανείς».

Εξηγώντας την απόφασή του επισήμανε ότι δεν βάζει ποτέ καμία κομματική γραμμή πάνω από το καλό της χώρας, ενώ  για το αν θα είναι υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες βουλευτικές εκλογές τόνισε ότι «όταν παραδόσεις την έδρα σου, είσαι απλώς πολίτης. Έχεις δώσει την έδρα πίσω στο κόμμα που βγήκες και καλά κάνεις. Ένας απλός πολίτης έχει δικαίωμα να κάνει ό,τι θέλει να κάνει».

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ