2019-01-14 15:05:12
Φωτογραφία για Η ΠΟΑΣΥ τίμησε τη μνήμη του πρωτεργάτη της Ένωσης Κατωτέρων Αστυνομικών
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων για το μνημόσυνο του Κώστα Συγγούνη

Με τον προσήκοντα σεβασμό στη μνήμη και την ιστορία ενός πρωτεργάτη του συνδικαλιστικού κινήματος των αστυνομικών, όταν όλα τα ‘σκιαζε η φοβέρα και τα πλάκωνε η σκλαβιά, τελέστηκε χθες με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας μας στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Κρίκελο Ευρυτανίας, το 40ήμερο Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του συναδέλφου μας Κώστα ΣΥΓΓΟΥΝΗ.

Την Ομοσπονδία εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος αυτής κ. Γρηγόρης ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ, ο Αντιπρόεδρος Διοικητικών Θεμάτων και Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας κ. Αθανάσιος ΝΤΑΒΟΥΡΑΣ, ο Ταμίας κ. Γιώργος ΚΟΥΛΙΑΚΗΣ, ο Οργανωτικός Γραμματέας και Αναπληρωτής Ταμίας κ. Θεόδωρος ΧΑΝΤΖΟΠΟΥΛΟΣ, ο Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου κ. Χρήστος ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ και το Μέλος του ΔΣ κ. Δημήτριος ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ευρυτανίας  κ. Κοσμάς ΤΣΙΑΜΑΚΗΣ, ο Γενικός Γραμματέας κ
. Χρήστος ΚΑΤΗΣ και ο Αντιπρόεδρος αυτής κ. Κων/νος ΦΙΚΑΣ, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Φθιώτιδας κ. Νικόλαος ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΗΣ,  ο Πρόεδρος του τοπικού παραρτήματος της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών κ. Ανδρέας ΠΑΤΛΙΑΣ, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ευρυτανίας, Αστυνομικός Υποδιευθυντής κ. Ιωάννης ΝΙΚΟΠΟΛΙΔΗΣ, ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας Αντιπεριφερειάρχης κ. Αριστείδης ΤΑΣΙΟΣ, ο Αντιδήμαρχος Καρπενησίου κ. Παντελής ΧΑΛΚΙΑΣ, συνάδελφοι, φίλοι και συγγενείς του εκλιπόντος.

Μιλώντας για την ιστορική διαδρομή του Προέδρου της Ένωσης Κατωτέρων Αστυνομικών, ως πρωτεργάτη και οραματιστή του συνδικαλισμού των Ελλήνων Αστυνομικών τη δεκαετία του ’80, τόσο ο Πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ όσο και ο Πρόεδρος της τοπικής Ένωσης, στάθηκαν ιδιαίτερα στο γεγονός ότι υπήρξε ένας ασυμβίβαστος μαχητής που «έφυγε» με το παράπονο του «ξεχασμένου» και του διωχθέντος από το αστυνομικό σώμα επειδή ύψωσε το ανάστημά του και άσκησε κριτική στην τότε αστυνομική και πολιτική ηγεσία, χωρίς την άδειά τους… Με συνοπτικές διαδικασίες, μεθοδεύτηκε το 1988 η απόταξή του χωρίς να επιτευχθεί στη συνέχεια η πλήρης αποκατάστασή του, με ευθύνη και του Συνδικαλιστικού Κινήματος.

Αυτήν την αδικία και τα μελανά σημεία της ιστορίας της, η σημερινή διοίκηση της Ομοσπονδίας είχε προγραμματίσει να τα αναδείξει στο επικείμενο συνέδριό της, καλώντας προσωπικά τον ίδιο προκειμένου να του απονείμει τιμητική πλακέτα, κάτι που θα γίνει δυστυχώς πλέον χωρίς τη φυσική του παρουσία. Θα είναι όμως για πάντα μαζί μας οι παρακαταθήκες που μας άφησε καθώς και οι συνεργάτες του που θα μιλήσουν για τον Κώστα ΣΥΓΓΟΥΝΗ για να πληροφορηθούν όλοι ποιος ήταν και τι προσέφερε στο συνδικαλιστικό μας κίνημα, ώστε να μην επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος αφού και σήμερα το συνδικαλιστικό μας κίνημα είναι κατηγορούμενο.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                            Ο Γενικός Γραμματέας

ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος
_
bloko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ